۴۵۱۴۳
۴۳۹۸
۴۳۹۸

کتاب برای کودکان، وسیله بالندگی

کودکان و نوجوانان به کتاب نیاز دارند. در سنی که آنها هستند کتاب مانند آب روانی است که باعث بالندگی آنها می شود البته این بالندگی زمانی به سرانجام می رسد که این گروه سنی بتوانند از کتاب های خوب و مفیدی استفاده کنند.

جام جم آنلاین: کودکان و نوجوانان به کتاب نیاز دارند. در سنی که آنها هستند کتاب مانند آب روانی است که باعث بالندگی آنها می شود البته این بالندگی زمانی به سرانجام می رسد که این گروه سنی بتوانند از کتاب های خوب و مفیدی استفاده کنند.

کتاب برای کودکان، وسیله بالندگی

کتاب های کودک و نوجوان بسیار زیاد هستند و مسلما پدر و مادرها به همه این کتاب ها دسترسی ندارند تا بتوانند با مطالعه آنها تشخیص دهند که کدام یک از این کتاب ها برای فرزندان آنها مناسب است و کدام یک نیست.

البته در این میان باید تفاوت سلیقه و سن کودک و نوجوان با پدر و مادرها را هم لحاظ کرد، اما تلویزیون می تواند هم به خانواده ها و هم به کودکان در انتخاب کتاب کمک کند، برنامه های معرفی کتاب می توانند این نیاز را برطرف کنند، اما تا کنون در هیچ کدام از برنامه های مخصوص کودک و نوجوان دیده نشده که کتاب معرفی شود.

دلیل نبود چنین برنامه هایی را از چند آدم رسانه ای پرسیدیم و به جواب های خوبی رسیدیم که هر کدام از این پاسخ ها می تواند نشان دهنده دغدغه تهیه کننده ای باشد که در رسانه ای فراگیر مانند تلویزیون کار می کند و باید آبشخور و نیاز مخاطبان خود را بشناسد.

مسلم آقاجان زاده، تهیه کننده برنامه عموپورنگ که در شبکه یک سیما فعالیت می کند معتقد است که اصلا جای معرفی کتاب برای کودکان در تلویزیون نیست. وی در این باره به خبرنگار جام جم گفت: کتاب باید به وفور در دسترس کودکان باشد تا آنها به کتابخوانی علاقه مند شوند.

آقاجان زاده در پاسخ به این سوال که آیا بهتر نیست ابتدا خانواده ها و کودکان با کتاب یا کتاب هایی از طریق رسانه معتبری مانند تلویزیون آشنا شوند و بعد آنها را برای خواندن انتخاب کنند، گفت: فضای برنامه های کودک برای معرفی کتاب مناسب نیست، بحث کتاب جدی است اما فضای برنامه های ما شاد است.

این تهیه کننده در پاسخ به این نکته که تهیه کننده می تواند فضای یک روز از برنامه خود را مناسب معرفی کتاب شکل دهد، گفت: واقعیت این است که معرفی کتاب شکل تبلیغات دارد و باید با امور بازرگانی سازمان وارد مذاکره شد.

بنابراین بهتر است که تهیه کننده برنامه کودک دنبال این مساله نرود و ناشران برای معرفی کتاب خود به سازمان آگهی ها مراجعه کنند و سازندگان فیلم های تبلیغاتی همچنان که برای پفک فیلم های جذاب می سازند، برای کتاب های کودکان هم فیلم های خوش آب و رنگ بسازند.

مژده به بچه های کتابخوان

هر چه صحبت های آقاجان زاده در زمینه معرفی کتاب کودک در تلویزیون ناامید کننده بود اما محمد میرکیانی مدیر گروه کودک و نوجوان شبکه ۲ سیما خبرهای خوبی برای بچه های علاقه مند به کتاب داشت.

میرکیانی همان ابتدا در پاسخ به این پرسش که آیا معرفی کتاب در برنامه های کودک تلویزیون یک ضرورت است یا خیر؟ گفت: یک ضرورت است و به همین دلیل ما مدت هاست معرفی کتاب برای این گروه سنی در یک برنامه تلویزیونی را مورد بررسی قرار داده ایم و از پاییز قرار است معرفی کتاب را در برنامه «عصربخیر بچه ها» روی آنتن بفرستیم.

وی در ادامه گفت: معرفی کتاب برای کودکان یکی از دغدغه های من بوده و هست.به همین دلیل با مدیر شبکه مذاکره کردم و مجوز این برنامه را گرفتم. روی این مجوز تاکید می کنم به این دلیل که معرفی کتاب شکل تبلیغات به خود می گیرد.

بنابراین برای تولید چنین برنامه ای باید با بخش بازرگانی سازمان وارد مذاکره می شدیم که تمام این کارها انجام شد و در آینده نزدیک برنامه معرفی کتاب را در برنامه های عصرگاهی شبکه ۲ خواهیم داشت.

میرکیانی درباره محتوای این برنامه با ذکر این نکته که معرفی کتاب با نقد کتاب فرق دارد و ما در این برنامه فقط معرفی کتاب خواهیم داشت، گفت: کتاب های ناشران خصوصی و دولتی را که مختص کودک و نوجوان کتاب منتشر می کنند، معرفی خواهیم کرد.

وی افزود: البته برخی نویسندگان معروف هم هستند که در حوزه کودک فعال هستند، این نویسندگان و آثارشان نیز به کودکان معرفی می شوند.

میرکیانی در خاتمه گفت: برای معرفی کتاب گروه سنی کودک و نوجوان محدودیتی در نظر نگرفته ایم و کتاب های داخلی و خارجی مناسب با موضوعات فانتزی، علمی، کهن، رئال، روستایی و... را معرفی خواهیم کرد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.