۱۰۱۵۰۶
۲۵۳۶
۲۵۳۶

مشکلات ناباروری زنان، آسیب‌های اجتماعی

در بیست‌وسومین بسته خبری جمعیت، به موضوعاتی همچون افزایش آمار طلاق در کشور و عدم حمایت جدی وزارت بهداشت از زوج‌های نابارور پرداخته شده است.

بیست‌وسومین بسته خبری جمعیت منتشر شد. در این شماره به موضوعاتی همچون افزایش آمار طلاق در کشور و عدم حمایت جدی وزارت بهداشت از زوج‌های نابارور پرداخته شده است.

از ادعای تحکیم خانواده تا شیب تند افزایش طلاق
مطالعات-خانوادهشهین‌دخت مولاوردی، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور اعلام کرد: «بعضی از آسیب‌های اجتماعی مختص زنان است که از نگرانی های مسئولان است و دولت تدبیر و امید برای کاهش آسیب های اجتماعی به ویژه در بخش زنان در دو سال گذشته اقدامات موثری انجام داده است.» مولاوردی همچنین در همایش زنان، خودباوری و تعالی جامعه اصل تحکیم خانواده را یکی از رویکردهای اصلی دولت تدبیر و امید دانسته بود.
این در حالی است که خبرهای نگران‌کننده‌ای در حوزه زنان و خانواده از گوشه و کنار کشور شنیده می‌شود؛ مرتضی میرباقری، معاون فرهنگی اجتماعی وزارت کشور در این خصوص اعلام کرد در برخی استان‌ها به ازای هر ۱۰۰ ازدواج، ۳۷ طلاق و در برخی از شهرها به ازای هر ۱۰۰ ازدواج، ۶۰ مورد طلاق ثبت می‌شود. در استان مازندران که بیشترین رشد طلاق را در سال ۹۴ داشته است، تعداد طلاق با ۱۰ درصد افزایش نسبت به سال ۹۳ به حدود ۸ هزار عدد رسید. اداره کل بهزیستی مازندران اعلام داشت زنان زیر ۲۰ سال بیشترین متقاضی طلاق در این استان در سال ۹۴ بوده‌اند.
کبری خزعلی، رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده، کاهش طلاق را در گروی توجه دولت به تشکیل ستاد ملی زن و خانواده و تحقق اهداف این ستاد دانست. به گفته وی، موضوعات زیادی وجود دارد که در ذیل این ستاد باید به آنها پرداخته شود؛ از جمله تربیت مشاور، ارائه مشاوره‌ و آموزش خانواده‌ها به منظور جلوگیری از طلاق در ۵ سال اول زندگی.

وزارت بهداشت برای حل معضل ناباروری اقدام می‌کند؟
ناباروریزینت قنبری، مشاور وزیر بهداشت در حوزه سلامت زنان با اشاره به ناباروری زوج‌های جوان اظهار داشت: «۱۱ تا ۱۹ درصد زوج‌ها نابارور هستند و با توجه به سیاست‌های افزایش جمعیت، بهترین هدف برای افزایش جمعیت هستند.» به گفته وی، بیش از ۱۷۰۰ زوج، نابارور هستند و سالانه حدود ۸۸ هزار نفر به این زوج‌ها اضافه می‌شود. قنبری اعلام کرد: «بیش از ۸۰ درصد ارائه خدمات ناباروری در بخش خصوصی انجام می‌شود که تخلفات تعرفه‌ای و تخلفات دیگری در آن صورت می‌گیرد.» به رغم اینکه قنبری از برنامه وزارت بهداشت برای تقویت مراکز دولتی و حمایت مالی از زوج‌های نابارور خبر داده است، با گذشت دو سال از فرصت دولت، وزارت بهداشت تاکنون اقدام اساسی برای حل معضل ناباروری انجام نداده است.

ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت بخشی از دلایل ناباروری‌ را دیر ازدواج‌کردن یا به تأخیر انداختن سن بارداری دانست. به گفته حریرچی، بیمه‌ها حمایت چندانی از این موضوع انجام نمی‌دهند و خدماتی که عمدتاً توسط بخش خصوصی ارائه می‌شود، گران است. حریرچی افزود: «در این زمینه وزارت بهداشت برنامه‌های وسیعی دارد که اقشار محروم را هم از لحاظ ساخت مراکز باروری جدید و هم از لحاظ درمان حمایت کند.» محمدرضا نوروزی، سرپرست بخش درمان ناباروری بیمارستان خاتم‌الانبیاء تهران نیز از فراهم شدن زمینه درمان رایگان مشکلات ناباروری جانبازان و خانواده فرهنگیان سراسر کشور در این بیمارستان خبر داد.

بر اساس گزارش‌های ارائه شده، بالاترین نرخ ناباروری در کشور متعلق به استان مرکزی است و ناباروری سومین عامل طلاق در این استان به شمار می‌رود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.