انواع پروتزهای زیر زانو
در این ویدئو به این سوال پاسخ داده میشود که انواع پروتزهای زیر زانو چیست؟
سوال : انواع پروتزهای زیر زانو چیست؟
پاسخ : امروزه انواع متعددی از پروتزها مورد استفاده قرار میگیرند، اما رایجترین آنها پروتز زیر زانو است. پروتز زیر زانو (BK) یا پروتز ترنس تیبیال (TT) به صورت سفارشی برای کسانی که قطع عضو BK یا TT داشته باشند، ساخته میشود. بخشهای مختلف این پروتز شامل سوکت سفارشی، لاینر، پیلون و پا است. بسته به سیستم تعلیق مورد استفاده برای آن بیمار، گاهی اوقات پروتز ممکن است یک آستر یا سایر موارد جانبی باشد.در اغلب موارد، این پروتز اندام تحتانی، به اندامهای موجود که به زیر مفصل زانو میپیوندند، متصل میشود و جایگزین قسمت پایینی پا که قطع شده است، میشوند.
برای آگاهی بیشتر از انواع پروتزهای زیر زانو به سراغ کلینیک تخصصی اصلاح غیر جراحی انحرافات ارتوپدی فنی آتل رفتیم. از شما دعوت میکنیم ویدئو زیر را تماشا کنید. برای مراجعه به کلینیک تخصصی آتل یا دریافت نوبت از کلینیک تخصصی آتل کلیک کنید.
پروتز زیر زانو چه خصوصیاتی دارد؟
در زمان قطع پا، فرد باید با متخصصی که در زمینه طراحی و ساخت پروتز پا آموزش دیده در مورد اهداف، انتظارات و نگرانی های خود صحبت کند. متخصص با در نظر گرفتن نیازهای خاص بیمار، پروتزی متناسب با شرایط او طراحی و می سازد. از ویژگی های اصلی پروتز پا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
سیستم تعلیق: این مورد، اندام مصنوعی را به اندام باقیمانده متصل می کند که انواع مختلفی نیز دارد.
سوکت: بخشی از اندام مصنوعی است که اندام باقی مانده روی آن قرار می گیرد و می تواند از مواد ترموپلاستیک ، فلزی یا چند لایه ساخته شود.
لاینر: این مورد یک بخش متحرک، داخل سوکت است که از مواد انعطاف پذیر ساخته و بیشتر برای اندام های مصنوعی زیر زانو استفاده می شود.
Shin Tube: این قسمت بین سوکت و پای مصنوعی قرار دارد و از مواد سبکی مانندفیبر کربن، آلومینیوم یا تیتانیوم ساخته شده است.
پروتز و مچ پا: انواع مختلفی از پا و مچ پا وجود دارد که نیازهای فردی در انتخاب آن ها تأثیرگذارخواهد بود.
راه رفتن با پروتز زیر زانو چگونه است؟
پروتز از ابزارهایی در پزشکی محسوب می شود که بازیابی توان بسیاری از بیماران را با عارضه های مختلف ممکن کرده است. به همین دلیل در سال های اخیر از استقبال زیادی توسط افراد با بیماری های گوناگون به خصوص بیماران مبتلا به آرتروز رو به رو شده است. اما سوالات مختلفی برای افرادی که قصد انجام پروتز زیر زانو را دارند به وجود می آید که از مهم ترین و پرتکرار ترین آن ها به نحوه راه رفتن با پروتز زیر زانو اشاره می کنیم.
پروتز زیر زانو و نیازهای بیمار
قدم اول برای اینکه بدانیم چه نوع پروتزی برای بیمار بهترین کارایی را دارد باید با انتظارات شخص آشنا شویم. به عنوان مثال بیمار می خواهد زمانی که از پروتز خود استفاده می کند مجبور نباشد آن را با خود و به سختی حمل کند بنابراین وزن آیتم مهمی به حساب می آید.
از طرف دیگر بیمار این انتظار را دارد که هنگام راه رفتن با پروتز غیر طبیعی به نظر نرسد و با آن مانند افراد معمولی قدم بگذارد. قابلیت انعطاف در قسمت زانو که به راحتی فرد امکان برداشتن گام را در پروسه قدم زدن داشته باشد نیاز اساسی دیگر محسوب می شود.
ممکن است ندانید ولی پای معیوب بیمار باید به راحتی داخل پروتز زیر زانو جای بگیرد و فرد حین استفاده از آن احساس راحتی کند. در کنار این ویژگی ها استحکام ساختار و بدنه پروتز که تحمل وزن شخص را داشته باشد نیز یکی دیگر از انتظارات مهم به شمار می آید.
بیماران می بایست هر ۶ الی ۱۲ ماه این عضو جدید را برای بررسی نزد پزشک ببرند و اصلاحات احتمالی آن را انجام دهند. با این حال همه این گزینه هایی که مطرح شد باید در کنار هم امکان راه رفتن آسوده و بدون دردسر را برای فردی که از آن بهره می برد مهیا کند.
در این بین اشخاصی هستند که با خرید عصا به زندگی و راه رفتن خود ادامه می دهند. بهترین پروتزهای زیر زانو در دنیا مربوط به آنهایی است که بیشتری کارآیی را با کمترین چالش خواهند داشت.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼