بلوغ زودرس دختران و روشهای تشخیص آن
در این ویدئو به این سوال پاسخ داده میشود که بلوغ زودرس دختران چیست و روشهای تشخیص آن چگونه است ؟
سوال: بلوغ زودرس دختران چیست و روشهای تشخیص آن چگونه است ؟
پاسخ: بلوغ زودرس در دختران بسیار شایعتر از پسران می باشد.درصورتی که علایم بلوغ در دختران قبل از سن ۸ سالگی و در پسران قبل از سن ۹ سالگی بروز کنند بلوغ زودرس اطلاق می شود و مراجعه به پزشک را ضروری می سازد. ممکن است همه علایم با هم و یا یکی از آنها ( بعنوان مثال فقط رشد موهای زیر بغل ) بروز کنند .امروزه دختران جامعه ما نسبت به گذشته و حتی نسبت به مادران خود در سنین پایین تری به بلوغ می رسند.بسیاری مادران با دیدن اولین نشانه های بلوغ دختران خود با نگرانی به متخصص زنان مراجعه کرده وخواهان به تأخیر انداختن روند بلوغ در دختران هستند.در صورتی که نشانه های بلوغ در چارچوب خود و در طیف سنی طبیعی اتفاق بیفتد نیازی به مداخله و به تعویق انداختن بلوغ نیست و بایستی اجازه داد بلوغ روند طبیعی خود را طی کند.
برای آگاهی بیشتر از بلوغ زودرس دختران و روشهای تشخیص آن به سراغ رادیولوژی و سونوگرافی هروی حکیمان رفتیم. از شما دعوت میکنیم ویدئو زیر را تماشا کنید. برای مراجعه به رادیولوژی و سونوگرافی هروی حکیمان یا دریافت نوبت از رادیولوژی و سونوگرافی هروی حکیمان کلیک کنید.
عوامل ایجاد بلوغ زودرس کدامند؟
بلوغ زودرس در دختران، ۵ برابر شایعتر از پسرهاست. در بعضی دخترها، علت خاصی برای بلوغ زودرس دیده نمیشود و بیشتر جنبه خانوادگی دارد و در سایر افراد خانواده (مادر یا خواهران وی) نیز چنین حالتی دیده میشود، ولی در مواردی بیماریهای مهم دستگاه عصبی مرکزی مثل تومورهای مختلف، عفونت و التهاب مغز یا ضربه به جمجمه میتواند این حالت را ایجاد کند. گاهی کیستهای تخمدانی با تولید هورمونهای جنسی زنانه باعث بلوغ زودرس میشوند. در پسرها بیماریهای زمینهای مثل تومورهای سیستم عصبی مرکزی بیشتر شایع است. لذا در این کودکان (پسر یا دختر) بررسی مغز با ام.آر.آی حتماً انجام میشود.سونوگرافی از تخمدانها و شکم و بررسی آزمایشگاهی هورمونهای مختلف و تعیین سن استخوانی نیز اغلب انجام میشود. در صورت طبیعی بودن معاینات و آزمایشها، حتماً باید هر ۶ ماه یک بار از سوی پزشک بررسی انجام شود.
عوارض بلوغ زودرس دختران
- کوتاه ماندن قد: در حالی که بچههایی که بلوغ زودرس دارند اغلب از نظر سن بلند هستند، بعضی از آنها در بزرگسالی کوتاه میشوند. چرا؟ زیرا پس از بلوغ، رشد متوقف میشود. از آنجا که دوره بلوغ زودرس، زودتر از بلوغ طبیعی به پایان میرسد، این بچهها در سنین پایین رشد را متوقف میکنند. در نتیجه ممکن است قد آنها کوتاهتر از حد معمول باشد.
- مشکلات رفتاری: برخی مطالعات ارتباطی را بین اوایل بلوغ و مشکلات رفتاری، به ویژه در کودکانی که دچار بلوغ زودرس میشوند، یافتهاند. اما کارشناسان دیگر میگویند اثبات آن ضعیف است.
- فعالیت جنسی زودرس: اگرچه والدین ممکن است نگران باشند، اما هیچ شواهد محکمی وجود ندارد که نشان دهد بچههای دارای بلوغ زودرس احتمال فعالیت جنسی در سنین پایین را دارند.
- فشار روحی: بلوغ حتی وقتی که برای بچههای 12 ساله اتفاق میافتد، میتوانند گیج کننده باشد. بدین ترتیب، این حالت میتواند برای بچههای کم سن و سال که بلوغ زودرس را تجربه میکنند، بیشتر استرس آور باشد. آنها ممکن است از اینکه ظاهری متفاوت از همسالان خود دارند احساس ناخوشایندی داشته باشند. قاعدگی زودرس نیز ممکن است برای دخترانی که 9 سال یا کمتر دارند یا به بلوغ زودرس رسیدهاند، نگران کننده باشد. والدین میتوانند با آموزش دادن به فرزندان خود در مورد تغییراتی که باید انتظار داشته باشند، کمک کنند.
آیا بلوغ زودرس امروزه بیشتر از گذشته اتفاق میافتد؟
مطالعات اخیر نشان میدهد که رشد سینهها و موهای اندام تناسلی دختران ممکن است زودتر شروع شود، اما سن اولین دورهٔ قاعدگی از نیم قرن پیش تاکنون تغییر واقعیای نکرده است. گزارش سال ۲۰۱۵ یک آکادمی طب اطفال معتبر در دنیا میگوید علائمی مانند بوی بدن یا موی اندام تناسلی قبل از هشت سالگی یا مقدار کمی رشد سینهها قبل از دو سالگی لزوماً به این معنی نیست که کودک به زودی از نظر جنسی بالغ میشود. این علائم ممکن است فقط نوساناتی در محدودهٔ نرمال بلوغ، برای مثال، شروعی زودهنگام با پیشروی بسیار آهسته باشد و احتمالاً نیازی به آزمایش یا درمان خاصی ندارند. قومیت و وزن نیز موارد تأثیرگذاری هستند. برای اینکه بتوانیم هر گونه نتیجهگیری تازهای در مورد زمانبندی بلوغ انجام دهیم، باید تحقیقات بیشتری انجام شود. در این فاصله، دستورالعملهای ایمن را دنبال کنید و صرفنظر از اینکه دخترتان کی اولین نشانههای بلوغ را نشان میدهد، او را برای ملاقاتهای پزشکی منظم پیش پزشکش ببرید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼