لزوم آزمایشات قبل از بارداری
در این ویدئو به این سوال پاسخ داده میشود که آزمایشات قبل از بارداری تا چه اندازه مهم هستند؟
سوال: آزمایشات قبل از بارداری تا چه اندازه مهم هستند؟
پاسخ: آزمایش قبل از بارداری شامل غربالگری ژنتیکی برای برخی بیماری ها و اختلالات ژنتیکی، آزمایش های عفونی برای تشخیص هر گونه عفونت یا شرایطی است که ممکن است نوزاد را در معرض خطر قرار دهد، غربالگری هورمونی، بررسی کم خونی، اندازه گیری سطوح ویتامین های خاص و غیره و به این خاطر بسیار مهم هستند.
اهمیت معاینات و آزمایشات پیش از بارداری
همه ما از اهمیت مراقبتهای پزشکی پیش از تولد به منظور اطمینان از سلامت مادر باردار و نوزادش آگاه هستیم. امروزه اکثر متخصصان توصیه میکنند که زنان پیش از اقدام به بارداری به یک متخصص زنان مراجعه کنند. ممکن است تصور کنید که این حساسیت شاید بیش از اندازه باشد، و این سوال برای شما پیش بیاید که اصلا چرا باید پیش از بارداری به پزشک مراجعه شود؟ اما پزشک در معاینات نمیتواند، بیماریها را حتی در سطوح اولیه تشخیص دهد و از سلامت شما برای بارداری اطمینان حاصل کند. پزشک معمولاَ شما را برای انجام برخی آزمایشات معرفی میکند.پاسخ این آزمایشات به پزشک کمک میکند تا از اینکه شما و شریک زندگیتان هیچ بیماری نهانی ندارید که بعدها بتواند در بارداری شما موثر باشد، اطمینان حاصل کند. همچنین پزشک شما میتواند در زمینه سبک زندگی، ورزش، رژیم غذایی و مصرف اسید فولیک به شما کمک کند. برخی مطالعات نشان میدهد، که مراقبتهای پیش از بارداری شانس بارداری زنان را افزایش میدهد و خطرات سقط جنین و یا نقایص هنگام تولد را کاهش میدهد.
در طول بررسیهای پیش از بارداری باید انتظار چه آزمایشاتی را داشته باشیم؟
پزشک شما با گرفتن تایخچهای از سلامت شما و شریک زندگیتان، معاینههای پیش از بارداری را آغاز میکند. در ادامه وی از شما درخواست میکند تا یکسری آزمایشات - مثل آزمایش خون و پاپ اسمیر- انجام دهید تا از سلامت شما و شریک زندگیتان مطمئن شود. پزشک معمولاً آزمایشهایی را نیز برای تشخیص عوامل بیماریزای درخواست میکند:
روبلا، یا همان سرخک
آبله مرغان
HIV
هپاتیت B
هرپس
سایر STDها (همچنون کلامدیا، سفلیس و گنوروها)
بیماریهای تیروئیدی (با آزمایش TSH)
سایر بیماریها همچون توکسوپلازموزیس و بیماری پنجگانه
کم خونی
تالاسمی
نقص ژنتیکی مثل بیماری تای ساکس
اگر وقت آن رسیده است که مجددا واکسینه شوید، پیش از بارداری این کار را انجام دهید. چند واکسیناسیون مهم، مانند MMR (سرخک، اوریون، سرخچه)، واریسلا (ویروسی که منجر به بیماری آبله مرغان) یا واکسن هپاتیت A خطر نقص هنگام تولد را افزایش میدهد.
پیش از بارداری بیماریهای خود را مدیریت کنید
اگر شما به یکی از انواع بیماریها همچون صرع، فشار خون بالا، آسم، دیابت، یا اختلالات تیروئید مبتلا هستید، بسیار مهم است که پیش از بارداری با یک متخصص زنان و زایمان صحبت کنید. درحالی که این بیماریها باید در دوران بارداری برای حفظ سلامت خود شما و فرزندتان تحت کنترل باشند، همچنین باید برخی از داروهای رایج برای درمان این بیماریها نیز در این دوره مورد استفاده قرار گیرند -مانند داروهای ضدتشنج و فشار خون- که میتوانند اثرات معکوس بر بارداری شما داشته باشند. اگر این موضوع درباره داروهایی که هم اکنون استفاده میکنید صحت داشته باشد، پزشک ممکن است بتواند جایگزین متناسبی با بارداری را برایتان پیشنهاد کند. حتما پیش از انجام هرگونه آزمایشی درباره داروهایی که مصرف میکنید با پزشک خود مشورت کنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼