تفاوت میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ: کاربردها، مزایا و عوارض احتمالی
بسیاری از افرادی که طرفدار روشهای جوانسازی و زیبایی مدرن مانند میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ هستند، این سؤال برایشان پیش میآید که تفاوت میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ چیست؟ اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید، در این مقاله با ما همراه شوید.
در چشم انداز در حال تکامل درمانهای مراقبت از پوست، میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ به عنوان دو گزینه محبوب برای جوان سازی پوست ظاهر شده است. با این حال، برای بسیاری از افراد متقاضی این درمانهای زیبایی سؤال پیش میآید که تفاوت میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ چیست؟ این سردرگمی به این دلیل ایجاد میشود که اغلب اصطلاحات «میکرونیدلینگ صورت» و «مزونیدلینگ» اغلب به جای یکدیگر استفاده میشوند. هدف این مقاله کشف تمایز بین این دور روش زیبایی است. همچنین در ادامه کاربردها، مزایا و عوارض هر روش به تفضیل مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
در این مقاله میخوانید:
- کاربرد و فرایند درمان میکرونیدلینگ صورت
- کاربرد و فرایند درمان مزونیدلینگ صورت
- تفاوت میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ
- مزایا و عوارض میکرونیدلینگ صورت
- مزایا و عوارض مزونیدلینگ صورت
بیشتر بخوانید: مراقبت های بعد از مزونیدلینگ: چطور از عوارض مزونیدلینگ جلوگیری کنیم؟
کاربرد و فرایند درمان میکرونیدلینگ صورت
قبل از بررسی تفاوت میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ، بهتر است فرایند و روش درمان هر یک از این رویکردهای درمانی را بررسی کرده تا بتوانیم درک بهتری از تفاوتهای آنها با یکدیگر داشته باشیم.
فرایند درمان
میکرونیدلینگ صورت شامل استفاده از سوزنهای ظریف برای ایجاد خراشهای کنترل شده روی سطح پوست است. این سوراخهای کوچک فرایند بهبود طبیعی پوست را تحریک میکنند و باعث تولید کلاژن و الاستین برای بهبود بافت پوست خواهند شد.
دستگاه
وسایل مورد استفاده در میکرونیدلینگ صورت شامل درمارولرها یا خودکارهای موتوردار مجهز به سوزنهای استریل و یکبار مصرف است. این دستگاهها روی نقاط مختلف پوست صورت غلتانده میشوند و میکرو کانالهای دقیقی را بدون تزریق مواد اضافی ایجاد میکنند.
کاربرد
میکرونیدلینگ صورت یک روش همه کاره با هدف بهبود ظاهر کلی پوست است. این روش در رفع خطوط ریز، چین و چروک، اسکار آکنه و تقویت بافت پوست مؤثر بوده و تمرکز اولیه آن بر جوانسازی سطحی پوست است.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: قهوه با مغز چه میکند؟ فِرِش و شاداب
کاربرد و فرایند درمان مزونیدلینگ صورت
تفاوت میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ در کاربرد و فرایند درمان هر یک نهفته است. برای درک بهتر این موضوع، در این بخش فرایند درمان و هدف درمانی مزونیدلینگ را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
فرایند درمان
مزونیدلینگ با هدف قرار دادن مزودرم (لایه میانی پوست) رویکرد تخصصیتری نسبت به میکرونیدلینگ دارد. این تکنیک شامل تزریق مواد فعال مانند ویتامینها، مواد معدنی یا اسید هیالورونیک به طور مستقیم به مزودرم است.
دستگاه
مشابه میکرونیدلینگ صورت، دستگاههای مزونیدلینگ نیز شامل قلمها یا غلتکهایی مجهز به سوزنهای بسیار ریز هستند. با این حال، تمایز کلیدی در فرایند درمان نهفته است. در این روش همزمان با غلتاندن دستگاه مورد نظر روی پوست، برخی مواد مغذی مناسب برای پوست نیز به سمت سوراخهای ریز ایجاد شده هدایت میشوند. این کار باعث میشود تا این مواد مغذی مستقیماً و در مدت زمان بسیار کوتاهتری به مزودرم برسند.
کاربرد
مزونیدلینگ درمانی است که هدف آن شامل رساندن مواد درمانی خاص یا آرایشی به طور مستقیم به مزودرم میشود. این تکنیک برای رفع نگرانیهایی مانند سلولیت، خشکی پوست یا رسوبات چربی موضعی استفاده مورد استفاده قرار میگیرد.
مطالب پیشنهادی: بعد از میکرونیدلینگ چه کرمی بزنیم؟
تفاوت میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ
همان طور که در بخشهای قبل اشاره شد، تفاوت میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ بیشتر در فرایند درمان و هدف نهایی این روشها نهفته است. در ادامه با جزئیات بیشتری به بررسی تفاوت این دو رویکرد درمانی خواهیم پرداخت.
عمق درمان
- میکرونیدلینگ صورت: لایه بیرونی پوست (اپیدرم) و درم فوقانی را هدف قرار میدهد.
- مزونیدلینگ: به عمق مزودرم، یعنی لایه میانی در داخل پوست نفوذ میکند.
هدف
- میکرونیدلینگ صورت: برای بهبود ظاهر کلی پوست، رفع نگرانیهایی مانند خطوط ریز و جای زخم طراحی شده است.
- مزونیدلینگ: عمدتاً برای اهداف درمانی، ارائه مواد فعال برای هدف قرار دادن نگرانیهای خاص فراتر از جوان سازی پوست استفاده میشود.
مواد مورد استفاده
- میکرونیدلینگ: بر تحریک مکانیکی پوست بدون تزریق مواد اضافی تمرکز میکند.
- مزونیدلینگ: شامل تزریق مستقیم موادی مانند ویتامینها، مواد معدنی یا اسید هیالورونیک به مزودرم است.
بیشتر بخوانید: کدام روش جوانسازی بهتر است؟ (هایفو، اندولیفت، ...)
مزایا و عوارض میکرونیدلینگ صورت
از آنجایی که تفاوت میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ را میتوان هم در فرایند درمان و هم در هدف نهایی این رویکردهای درمانی مشاهده کرد، بدون شک مزایا و عوارض این دو روش نیز تفاوتهای با یکدیگر دارند. در این بخش قصد داریم مزایا و عوارض میکرونیدلینگ صورت را به صور کاربردی و به زبان ساده بررسی کنیم.
مزایا:
- بهبود بافت پوست: میکرونیدلینگ صورت تولید کلاژن و الاستین را تحریک میکند و منجر به بهبود بافت پوست و لطافت آن میشود.
- کاهش خطوط ریز و چین و چروک: میکرونیدلینگ با تقویت سنتز کلاژن به کاهش خطوط و چین و چروک کمک میکند و ظاهری جوانتر را برای فرد به ارمغان میآورد.
- کاهش اسکار: میکرونیدلینگ میتواند در کاهش دید اسکارها از جمله اسکارهای ناشی از آکنه یا جراحات، با افزایش قدرت بازسازی بافت پوست مؤثر باشد.
- کاهش منافذ باز پوست: آسیبهای ریز ایجاد شده در حین میکرونیدلینگ میتواند به سفتتر شدن پوست کمک کند و منجر به کاهش اندازه منافذ باز آن شود.
- افزایش قدرت جذب پوست: میکرو کانالهای ایجاد شده توسط میکرونیدلینگ باعث جذب بهتر محصولات موضعی مراقبت از پوست شده و اثربخشی آنها را به حداکثر میرسانند.
عوارض:
- قرمزی و تورم موقت: قرمزی و تورم خفیف از عوارض جانبی شایعی هستند که معمولاً طی یک یا دو روز پس از میکرونیدلینگ فروکش میکنند.
- افزایش حساسیت پوست: پوست تحت درمان ممکن است نسبت به قرار گرفتن در معرض نور خورشید حساستر باشد و نیاز به محافظت در برابر آفتاب و اجتناب از محصولات مراقبت از پوست خشن داشته باشد.
- خطر عفونت: اگر دستگاههای مورد استفاده در طی فرایند درمان میکرونیدلینگ به خوبی استریل نشده باشند، ممکن است خطر عفونت افزایش یابد. همچنین رعایت دستورالعملهای مراقبت از پوست بعد از این عمل، خطر عفونت را به شدت کاهش خواهد داد.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: فواید یائسگی، پیش به سوی زندگی بهتر
مزایا و عوارض مزونیدلینگ صورت
آشنایی با مزایا و عوارض این روش قبل از انجام آن، میتواند آگاهی شما را نسبت به مواردی که باید انتظار آنها را بعد از عمل داشته باشید بالا میبرد و تفاوت میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ بیشتر برایتان روشن خواهد کرد.
مزایا:
- انتقال مواد مغذی به عمق پوست: مزونیدلینگ امکان انتقال دقیق مواد درمانی مانند ویتامینها، مواد معدنی یا اسید هیالورونیک را به طور مستقیم به مزودرم میدهد.
- کاهش سلولیت: مزوتراپی از طریق مزونیدلینگ ممکن است با رساندن مواد هدفمند به مناطق آسیب دیده به کاهش سلولیت کمک کند.
- کاهش چربی موضعی: این تکنیک را میتوان برای کاهش هدفمند چربی در نواحی خاص خصوصاً در ناحیه غبغب به کار برد که به ظاهری زیباتر کمک خواهد کرد.
عوارض:
- کبودی موقت: ممکن است کبودی در محلهای تزریق ایجاد شود، اما عموماً موقتی است و در عرض چند روز برطرف میشود.
- ناراحتی یا درد: برخی از افراد ممکن است در طول فرایند درمان احساس ناراحتی کنند، اما میزان این رد بسته به شرایط هر فردی متفاوت است.
- واکنشهای آلرژیک: در موارد نادر، افراد ممکن است واکنشهای آلرژیک به مواد تزریق شده را تجربه کنند که ممکن است برای شناسایی آلرژیهای بالقوه، آزمایش پچ توصیه شود.
بیشتر بخوانید: میکرونیدلینگ چیست؟ کاربرد میکرونیدلینگ و عوارض آن
کلام آخر
در حالی که در این دو رویکرد درمانی از دستگاههای میکرونیدلینگ استفاده میشود، اصلیترین تفاوت میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ در عمق درمان، هدف و مواد مورد استفاده در طول فرایند نهفته است. میکرونیدلینگ صورت در درجه اول بر جوانسازی پوست و نگرانیهای سطحی تمرکز دارد، در حالی که مزونیدلینگ یک تکنیک تخصصیتر است که برای اهداف درمانی هدفمند با رساندن مواد فعال به لایههای عمیقتر پوست استفاده میشود. درک این تمایزها به افراد این امکان را میدهد تا درمانی را انتخاب کنند که با اهداف خاص مراقبت از پوست یا درمانی آنها مطابقت دارد. البته بهتر است برای تعیین مناسبترین رویکرد بر اساس نیازهای فردی و دستیابی به نتایج دلخواه، با یک متخصص مراقبت از پوست واجد شرایط مشورت کنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼