حمله قلبی در کمین زنانی که قاعدگی نامنظم دارند
زنانی که دورههای قاعدگی آنان نامنظم است، بیشتر از دیگران در خطر مشکلات قلبی هستند.
زنانی که دورههای قاعدگی آنان نامنظم است، بیشتر از دیگران در خطر مشکلات قلبی هستند.
نتایج یک تحقیق جدید، با اعلام این خبر، توضیح داده است: زنانی که دوره پریود آنها از بازه معمولی ۲۲ تا ۳۴ روزه بیشتر یا کمتر است، در مقایسه با زنان دیگر که دورههای قاعدگیشان در این محدوده قرار دارد، به مرور زمان بیشتر در خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، حملات قلبی و فیبریلاسیون دهلیزی قرار میگیرند.
دوره پریود منظم، نشانه عملکرد صحیح هورمونی
داشتن دوره پریود (فاصله بین اولین روز قاعدگی تا اولین روز قاعدگی بعدی) منظم نشاندهنده عملکرد صحیح سیستمهای هورمونی متصل به هیپوتالاموس، غده هیپوفیز و تخمدانها است که یک شاخص مهم برای سلامتی عمومی محسوب میشود. خوشبختانه بیشتر زنان دوره قاعدگی منظم دارند و تنها حدود ۲۰ درصد از آنها دوره قاعدگیشان نامنظم است.
این اولین مطالعه در زمینه ارتباط بین دورههای پریود نامنظم با سلامتی زنان نیست و پیش از این هم ربط بین عادت ماهیانه با بیماریهای قلبی، مقاومت به انسولین، کلسترول بالا، فشار خون بالا، التهاب مزمن و سندرم تخمدان پلیکیستیک تایید شده است.
شیوع بیماری قلبی در ۴۵ درصد زنان
برخی مطالعات هم نشان دادهاند که نوسانهای هورمونی در دوره عادت ماهانه زنان را در بیشتر در معرض خطر انواع آریتمی یا ضربان نامنظم قلب، قرار میدهد.
شیوع فزاینده بیماری قلبی در ۴۵ درصد زنان ساکن کشورهای غربی و همچنین مرگومیر مرتبط با آن، بررسی این عوامل خطر را ضروریتر کرده است.
یک تحقیق زنانه
محققان در مطالعه جدید دادههای ثبتشده از ۵۸ هزار و ۵۶ زن در «بیوبانک» بریتانیا را که از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۹ جمعآوری شده بودند، بررسی کردند تا ببینند که آیا میان طول دوره عادت ماهانه در این افراد و بیمارهای قلبی و حوادث قلبی خاص ارتباطی وجود دارد یا خیر. میانگین سنی این زنان ۴۶ سال بود و در زمان آغاز مطالعه، هیچیک بیماری قلبیعروقی نداشتند.
چرخه قاعدگی کوتاهتر، خطر قلبیعروقی بیشتر
محققان در طول پیگیری بهمدت میانگین ۱۱.۸ سال، دریافتند زنانی که دورههای قاعدگی نامنظم داشتند، در مقایسه با کسانی که دورههای پریود آنان منظم بود، ۱۹ درصد بیشتر در خطر ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی بودند.
از نظر طول دوره قاعدگی، اگر چرخه قاعدگی یک زن کوتاهتر بود، خطر بیماری قلبیعروقی ۲۹ درصد افزایش مییافت و اگر این چرخه طولانیتر از معمول بود، خطر ۱۱ درصد افزایش پیدا میکرد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼