برای ضربان قلب پایین چی خوبه؟ (۳ درمان قطعی)
ضربان قلب پایین یا برادیکاردی زمانی رخ میدهد که قلب کمترازحد معمول پمپاژ کند و این مسئله میتواند بهدلایل مختلفی مانند مشکلات مادرزادی قلب، مصرف داروها یا افزایش سن اتفاق بیفتد. برای رفع این مشکل و تنظیم ضربان قلب، مصرف مواد غذایی مانند موز و آووکادو که غنی از منیزیم و پتاسیم هستند، اهمیت دارد. فعالیت بدنی منظم، اما کنترلشده مانند پیادهروی و یوگا نیز به بهبود ضربان قلب کمک میکند. در برخی موارد، نیاز به تغییر یا تنظیم داروها است و مشورت با پزشک برای این امر ضروری است. در ادامه برای پاسخ ...
ضربان قلب پایین یا برادیکاردی زمانی رخ میدهد که قلب کمترازحد معمول پمپاژ کند و این مسئله میتواند بهدلایل مختلفی مانند مشکلات مادرزادی قلب، مصرف داروها یا افزایش سن اتفاق بیفتد. برای رفع این مشکل و تنظیم ضربان قلب، مصرف مواد غذایی مانند موز و آووکادو که غنی از منیزیم و پتاسیم هستند، اهمیت دارد. فعالیت بدنی منظم، اما کنترلشده مانند پیادهروی و یوگا نیز به بهبود ضربان قلب کمک میکند. در برخی موارد، نیاز به تغییر یا تنظیم داروها است و مشورت با پزشک برای این امر ضروری است. در ادامه برای پاسخ به سوال برای ضربان قلب پایین چی خوبه به بررسی راهکارهای مختلف به تفضیل خواهیم پرداخت که میتواند به تنظیم ضربان قلب کمک کند.
چرا ضربان قلب پایین رخ میدهد؟
در حالت طبیعی، ضربان قلب یک فرد بالغ در حال استراحت بین ۶۰ تا ۱۰۰ ضربه در دقیقه است. وقتی ضربان قلب به زیر ۶۰ ضربه در دقیقه برسد، میتواند نشاندهندۀ مشکلاتی در عملکرد سیستم قلب و عروق باشد ضربان قلب پایین میتواند دلایل متعددی داشته باشد. از جمله این دلایل میتوان به مشکلات مادرزادی قلب، تأثیر داروها، افزایش سن یا اختلالات در سیستم الکتریکی قلب اشاره کرد. وقتی سیستم الکتریکی قلب بهدرستی کار نکند، پیامهای عصبی که مسئول تنظیم ضربان قلب هستند بهخوبی منتقل نمیشوند. این امر ممکن است باعث شود که قلب نتواند به میزان کافی خون به بدن پمپاژ کند.
به نقل از داروخانه آنلاین مثبت سبز درباره علائم ضربان قلب پایین:
ضربان قلب آهسته، ممکن است نشانه یک وضعیت اورژانس پزشکی باشد؛ به ویژه زمانی که همراه با علائم دیگری همچون درد قفسه سینه، مشکل در تنفس، رنگ پریدگی یا سیانوز پوست، دید تار یا مه آلود، مشکل در تمرکز، سرگردانی، گیجی و یا حالت نزدیک به غش یا از دست دادن هوشیاری باشد.
در برخی موارد، افرادی که بهطور منظم ورزش میکنند یا فعالیتهای فیزیکی سنگین دارند، ممکن است ضربان قلب پایینتری نسبت به دیگران داشته باشند؛ اما این حالت معمولاً بهدلیل افزایش کارایی قلب و سیستم گردش خون آنهاست و معمولاً خطری ندارد. بااینحال، زمانی که ضربان قلب پایین باعث سرگیجه، ضعف، خستگی یا تنگی نفس میشود، باید به پزشک قلب مراجعه کرد. اگر امکان مراجعه حضوری را ندارید، می توانید از خدمات ویزیت متخصص قلب در منزل هم استفاده کنید.
درمان ضربان قلب پایین
روش درمان |
توضیحات |
تغییر سبک زندگی |
حمام گرم، پیادهروی، ورزش سبک، رژیم غذایی سالم، کاهش مصرف الکل و دخانیات، خواب کافی، یوگا و مدیتیشن |
تغذیه |
مصرف مواد غذایی حاوی منیزیم، پتاسیم و کلسیم (موز، آووکادو، اسفناج، محصولات لبنی)، نوشیدن آب کافی |
داروها |
مصرف داروهای تجویزی پزشک (بتابلوکرها، داروهای فشار خون) |
ویزیت پزشک |
مشاوره با پزشک، بررسی برنامه ورزشی، تغییر دوز داروها |
درمان ضربان قلب پایین یا همان برادیکاری در منزل به علت آن بستگی دارد. اگر این اتفاق به ندرت میفتد میتوانید با انجام کارهایی ساده در منزل آن را بهبود دهید. برای مثال حمام گرم، پیاده روی و ورزش روزانه، داشتن رژیم غذایی سالم، کاهش میزان مصرف الکل و دخانیات، خواب کافی، یوگا و مدیتیشن می تواند به درمان کاهش ضربان قلب کمک کنید.
مصرف برخی غذاها و نوشیدنیهای خاص میتواند تأثیر مثبتی بر ضربان قلب داشته باشد. بهطور مثال، مواد غذایی حاوی منیزیم، پتاسیم و کلسیم میتوانند به تنظیم ضربان قلب کمک کنند. مواد غذایی مانند موز، آووکادو، اسفناج و محصولات لبنی غنی از این عناصر هستند. همچنین نوشیدن مقدار کافی آب میتواند از کاهش سطح مایعات بدن جلوگیری و به حفظ ضربان قلب در سطح نرمال کمک کند.
نقش فعالیت بدنی در تنظیم ضربان قلب
فعالیت بدنی منظم میتواند به تنظیم ضربان قلب کمک کند، البته باید به این نکته توجه داشت که ورزش سنگین و غیراصولی ممکن است در برخی افراد به کاهش شدیدتر ضربان قلب منجر شود. ورزشهایی مانند پیادهروی، یوگا و شنا که فشار زیادی به قلب وارد نمیکنند، معمولاً برای افراد با ضربان قلب پایین مناسب هستند. این فعالیتها به افزایش کارایی قلب کمک میکنند و باعث میشوند که قلب بتواند با تعداد کمتری از ضربان، خون بیشتری را به بدن پمپاژ کند.
البته پیشاز شروع هرگونه برنامه ورزشی بهخصوص برای افرادی که دچار مشکلات قلبی هستند، مشاوره با پزشک ضروری است. پزشک میتواند برنامهای متناسب با وضعیت سلامتی فرد پیشنهاد بدهد تا از هرگونه خطر احتمالی جلوگیری شود.
داروها و تأثیر آنها بر ضربان قلب
در برخی موارد، مصرف برخی داروها ممکن است به کاهش ضربان قلب منجر شود. داروهایی مانند بتابلوکرها یا داروهای فشار خون میتوانند بر روی ضربان قلب تأثیر داشته باشند. اگر شما تحت درمان با این داروها هستید و دچار برادیکاردی شدهاید، باید با پزشک خود مشورت کنید تا دوز دارو یا نوع آن بررسی شود. پزشک ممکن است توصیه کند که داروها تغییر یابند یا درصورتیکه ضربان قلب شما بهطور غیرعادی پایین است، مصرف آنها قطع شود.
اجتناب از الکل، کافئین، سیگار و تنباکو
به گفته سایت داروهوم درباره عدم مصرف دخانیات:
این مواد میتوانند باعث افزایش ضربان قلب شوند، بنابراین مهم است که از مصرف الکل و همچنین کافئین که در قهوه، چای و نوشابه یافت میشود اجتناب کنید یا آن را محدود کنید. دود سیگار نیز حاوی نیکوتین است که میتواند باعث افزایش خطر بیماری قلبی شود. توصیه میشود که از دود سیگار و سایر محصولات تنباکوی دودی یا جویدنی نظیر سیگار برگ، پیپ و تنباکوی جویدنی خودداری کنید.
ویزیت متخصص قلب در منزل
به نقل از سایت یارا درمان درباره وظایف متخصص قلب:
متخصص قلب و عروق یکی از تخصص های پزشکی است که به شناحت و درمان بیماری ها و اختلالات قلب و عروق میپردازد. متخصص قلب و عروق مواردی از قبیل نقایص مادرزادی قلب، بیماری عروق کرونری، اختلالات ریتم قلب ( آریتمی ) و نارسایی قلبی را تشخیص می دهد و درمان می کند. ویزیت متخصص قلب در منزل نیز قابل انجام است. متخصص قلب با تجهیزات مورد نیاز به منزل شما مراجعه می کند و اقدامات لازم برای شناسایی درمان بیماری قلبی را انجام می دهد.
برای بسیاری از افراد، بهخصوص سالمندان یا کسانی که توانایی مراجعه به مراکز پزشکی را ندارند، ویزیت متخصص قلب در منزل میتواند گزینهای بسیار مناسب باشد. این روش نهتنها از لحاظ راحتی و زمان صرفهجویی میکند، بلکه در شرایطی که فرد به مراقبت فوری نیاز دارد، حضور یک پزشک متخصص در منزل میتواند جان فرد را نجات دهد.
مرکز یارا درمان یکی از مراکز معتبر در ارائه خدمات پزشکی در منزل است که با داشتن تیمی از متخصصان قلب و عروق، میتواند خدمات تخصصی را بهطور مستقیم در منزل بیمار ارائه دهد. این خدمات شامل معاینات کامل قلب، انجام تستهای لازم مانند نوار قلب و اکو قلب در منزل است. با استفاده از این خدمات، بیماران میتوانند بدون نیاز به رفتوآمدهای زمانبر، مراقبتهای لازم را در خانه دریافت کنند.
سخن پایانی
مراقبت از سلامت قلب، بهویژه در مواردی که با مشکلاتی مانند ضربان قلب پایین مواجه هستید از اهمیت بالایی برخوردار است. ضربان قلب پایین ممکن است در ابتدا بیاهمیت به نظر برسد، اما اگر بهموقع تشخیص داده نشود و درمان مناسب برای آن صورت نگیرد، میتواند به عوارض جدیتری منجر شود. از اینرو، شناخت علائم برادیکاردی و اقدام بهموقع در جهت بهبود آن بسیار مهم است. پیگیری سبک زندگی سالم شامل تغذیه مناسب و انجام ورزشهای ملایم میتواند پاسخ مناسبی به سوال برای ضربان قلب پایین چی خوبه باشد.
منبع:
https://www.webmd.com/heart-disease/atrial-fibrillation/bradycardia
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼