۲۴۴۷۷۵

بیماری‌ های ناشی از آلودگی هوا: اثرات آلودگی هوا بر گوارش و گلو

این مقاله درباره بیماری‌‌های ناشی از آلودگی هوا و اثرات آلودگی هوا بر گوارش، گلو و حتی سلامت روان است. بله! حتی سلامت روان!

33

این مقاله درباره بیماری‌‌های ناشی از آلودگی هوا و اثرات آلودگی هوا بر گوارش، گلو و حتی سلامت روان است. بله! حتی سلامت روان!

اثرات آلودگی هوا

آلودگی هوا یک نگرانی فراگیر در دنیای امروز است که اثرات مخربی بر سلامت انسان دارد. در حالی که اغلب آن را با مشکلات تنفسی و مشکلات ریوی مرتبط می‌دانیم، مهم است که درباره اثرات آلودگی هوا بر سلامت گلو نیز بیشتر اطلاع پیدا کنیم. در ادامه با اثرات آلودگی هوا بر سلامت گلو، از تحریک تا عفونت و حتی خطر بالقوه سرطان گلو را بررسی خواهیم کرد.

air_pollution_treat_to_human_life_d50c251473

اثرات آلودگی هوا بر سلامت گلو

کیفیت هوا نقش مهمی در تعیین اینکه چگونه آلودگی هوا بر گلو تأثیر می‌گذارد، ایفا می‌کند. در مناطقی با کیفیت هوای ضعیف، افراد دچار ناراحتی‌های گلو می‌شوند. مشکلات رایج مربوط به گلو که به دلیل آلودگی به وجود می‌آیند، عبارتند از:

سوزش گلو

یکی از علائم رایج قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا، سوزش گلو است. آلاینده‌های موجود در هوا می‌توانند علائم مختلفی از جمله گلودرد یا دردهایی شبیه خراشیدگی، سرفه‌های مداوم و احساس خشکی ایجاد کنند.

kids-air-pollution-mask

عفونت گلو

علاوه بر تحریک، آلودگی هوا می‌تواند خطر عفونت گلو را افزایش دهد. آلاینده‌های موجود در هوا می‌توانند شرایطی را ایجاد کنند که گلو را در برابر عفونت‌های باکتریایی یا ویروسی مستعدتر  کند که منجر به علائمی مانند گلودرد دردناک، تب و مشکل در بلع می‌شود.

سرطان گلو 

در حالی که ارتباط بین آلودگی هوا و سرطان گلو نسبت به سرطان ریه واضح‌تر است، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد بین سرطان گلو و آلودگی هوا ارتباط وجود دارد. قرار گرفتن مزمن در معرض برخی از آلاینده‌های هوا می‌تواند خطر ابتلا به سرطان گلو را افزایش دهد.

reduction-in-intelligence-aqi-india-1024x768

گلودرد

گلودرد ناشی از آلودگی هوا در مناطق شهری به دلیل محرک‌های موجود در هوا شایع است. برای کاهش این مشکل، با ماندن در داخل خانه یا استفاده از دستگاه‌های تصفیه هوا، قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا را محدود کنید. با مصرف نوشیدنی‌های گرم، به ویژه چای‌های گیاهی یا آب‌عسل، هیدراته بمانید و با آب نمک گرم قرقره کنید تا التهاب گلو را کاهش دهید. اسپری‌های حاوی منتول یا اکالیپتوس می‌توانند تسکین موقتی ایجاد کنند. در صورت تداوم علائم، برای نگرانی‌های بهداشتی زمینه‌ای مربوط به قرار گرفتن طولانی در محیط‌های آلوده، به دنبال درمان پزشکی باشید.

تشدید شرایط موجود

افرادی که از قبل شرایطی مانند آسم، آلرژی یا بیماری‌های تنفسی دارند، بیشتر در معرض اثرات کیفیت پایین هوا هستند. تشدید این شرایط به دلیل هوای آلوده می‌تواند منجر به مشکلات شدید گلو و مشکلات تنفسی شود.

lo3ihbe_air-pollution_625x300_06_November_23

افزایش خطر عفونت 

هوای آلوده می‌تواند مکانیزم‌های دفاعی بدن را ضعیف و افراد را مستعد ابتلا به عفونت‌های تنفسی کند. باکتری‌ها و ویروس‌ها می‌توانند در محیطی که توسط آلاینده‌ها به خطر افتاده، رشد کنند و خطر عفونت‌های گلو مانند «فارنژیت» یا «لارنژیت» را افزایش دهند.

بیماری های ناشی از آلودگی هوا؛ اثرات آن بر گوارش

احتمالا همین حالا از تأثیرات منفی آلودگی هوا بر سلامت سیستم تنفسی مانند آسم و سایر بیماری‌های مزمن خبر دارید، اما آیا می‌دانستید که ذرات موجود در آلاینده‌های هوا می‌توانند واکنش‌های استرسی بدن را تحریک کنند که منجر به بیماری‌های گوارشی می‌شود؟ در ادامه با اثرات آلودگی هوا بر بیماری‌های گوارشی بیشتر آشنا می‌شوید.

بر هیچ‌کس پوشیده نیست که آلودگی هوا به دلیل اثرات مضر آن بر سلامت انسان به یک نگرانی فزاینده تبدیل شده است. مطالعات نشان می‌دهد که ذرات موجود در آلودگی هوا در بیماری‌های گوارشی تاثیر دارند.

GCA-health-impacts

دستگاه گوارش نقشی حیاتی در تجزیه مواد غذایی و جذب مواد مغذی ایفا می‌کند، اما در مقابل اثرات مضر آلاینده‌های محیطی نیز آسیب‌پذیر است. آلاینده‌هایی مانند فلزات سنگین، آفت‌کش‌ها و مواد شیمیایی صنعتی می‌توانند مواد غذایی را آلوده و در عملکرد طبیعی دستگاه گوارش اختلال ایجاد کنند. این آلاینده‌ها می توانند تعادل میکروبی روده را مختل سازند، جذب مواد مغذی را مختل کنند و خطر ابتلا به اختلالات گوارشی را افزایش دهند.

مطالعات نشان داده است که در مناطقی با سطح آلودگی بالا، بروز بیماری‌هایی مانند گاستریت، بیماری رفلاکس معده به مری و زخم معده بیشتر است.

What-Happens-If-Irritable-Bowel-Syndrome-Is-Not-Treated

بیماری های ناشی از آلودگی هوا؛ اثرات آلودگی هوا بر استرس

پاسخ‌های استرس نیز به طور قابل توجهی بر توسعه و پیشرفت بیماری‌های گوارشی تأثیر می‌گذارد. قرار گرفتن در معرض عوامل استرس‌زای محیطی مانند آلودگی هوا باعث ایجاد یک آبشار از پاسخ‌های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی می‌شود. قرار گرفتن مزمن در معرض استرس ناشی از آلودگی می‌تواند منجر به التهاب، استرس اکسیداتیو و اختلال در عملکرد سیستم ایمنی در سیستم گوارشی شود و در ایجاد بیماری‌هایی مانند سندرم روده تحریک‌پذیر، بیماری التهابی روده و بیماری ریفلاکس معده به مری تاثیر داشته باشد.

IBS+Awareness+Week+Pt+2

اثرات آلودگی هوا بر افراد مبتلا به بیماری های گوارشی

عوامل خطر متعددی در ابتلا به بیماری‌های گوارشی در محیط‌های آلوده نقش دارند و گروه‌های مختلف را درگیر می‌کنند. این گروه‌ها عبارتند از:

  • افرادی که به بیماری‌های گوارشی مبتلا هستند
  • کودکان
  • سالمندان
  • افرادی که عملکرد سیستم ایمنی ضعیفی دارند

پیشگیری از اثرات آلودگی هوا بر سلامت دستگاه گوارش

مدیریت و پیشگیری از اثرات آلودگی هوا بر سلامت دستگاه گوارش با ایجاد تغییراتی در شیوه زندگی، ممکن است در کاهش اثرات آلودگی هوا مفید باشد.

کاهش قرار گرفتن در معرض آلاینده‌ها 

توصیه می‌شود از مناطقی که میزان آلودگی بالایی دارند، خودداری کنید. هنگامی که آلودگی فضای باز اجتناب‌ناپذیر است، ماسک بزنید.

Humidifier

از دستگاه های تصفیه هوا استفاده کنید

در خانه از دستگاه‌های تصفیه هوا استفاده کنید. دستگاه تصفیه هوا را جایی قرار دهید که زمان زیادی را در آن صرف می‌کنید، (مانند اتاق خواب) و مطمئن شوید که پنجره‌ها بسته هستند. حفظ کیفیت هوای داخل خانه با به حداقل رساندن مواد شیمیایی مضر و تهویه منظم هوا مفید است.

اصلاح سبک زندگی 

اصلاح سبک زندگی نقش مهمی در کاهش تأثیر آلودگی بر سلامت دستگاه گوارش دارد. ورزش منظم می‌تواند هضم غذا را بهبود و سلامت کلی را بهبود ببخشد. داشتن یک رژیم غذایی متعادل سرشار از فیبر، آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد مغذی ضروری می‌تواند سیستم گوارشی را تقویت کند. همچنین مهم است که هیدراته بمانید و مصرف غذاهای فرآوری شده، الکل و تنباکو را محدود کنید. 

ezgif-3-87aa8702a9

از فعالیت های شدید خودداری کنید

اگر آلودگی هوا زیاد است، در فضای باز ورزش نکنید و همیشه سعی کنید از ورزش در کنار خیابان‌های اصلی بپرهیزید.

راه ورود هوای بیرون به خانه را ببندید

در اطراف پنجره‌های قدیمی از درزگیر استفاده کنید تا شکاف‌ها را ببندید و از نفوذ آلودگی به داخل خانه جلوگیری کنید.

لباس هایتان را تعویض کنید

اگر در مناطقی با آلودگی بالا هستید، پس از بازگشت به خانه لباس‌های خود را عوض کنید.

Blog-Smog-Image-1_1

اثرات آلودگی هوا و انواع آلاینده ها بر سلامتی

هر یک از آلاینده‌های هوا بر بخشی از سلامت تاثیر می‌گذارند. اثرات آلودگی هوا و انواع آلاینده‌ها بر سلامتی عبارتند از:

دی اکسید نیتروژن، دی اکسید گوگرد، ازن 

این آلاینده‌ها مجاری تنفسی ریه‌ها را تحریک می‌کند و علائم افراد مبتلا به بیماری‌های ریوی را افزایش می‌دهد.

ذرات PM۱۰، PM۲.۵ 

این ذرات می‌توانند به اعماق ریه‌ها راه پیدا کنند و باعث التهاب و بدتر شدن بیماری‌های قلبی و ریوی شوند.

مونوکسید کربن 

مونوکسید کربن از جذب اکسیژن توسط خون جلوگیری می‌کند و خطر بیشتری را برای افرادی که از بیماری قلبی رنج می‌برند به همراه دارد.

coronavirus-air-pollution-featured-image

بیماری‌ های ناشی از آلودگی هوا

بیماری‌ های ناشی از آلودگی هوا عبارتند از:

  • آسم
  • سوزش چشم و گلو
  • سردرد
  • حالت تهوع
  • برونشیت
  • ذات‌الریه
  • مشکلات قلبی عروقی
  • مشکلات تنفسی
  • سرطان ریه
  • آترواسکلروز
  • بیماری تنفسی دوران کودکی
  • مشکلات غدد درون‌ریز (دیابت)
  • عصبی (عملکرد شناختی)
  • پیامدهای نامطلوب زایمان
  • آسیب کبد و کلیه
  • التهاب راه هوایی
  • اختلال در عملکرد ریه
  • حوادث قلبی عروقی

آلودگی هوا خطر حمله قلبی و سکته را افزایش می‌دهد.

air-pollution-impact-on-respiratory-health-672514

بیماری تنفسی

یکی دیگر از نگرانی‌های مهم بهداشتی درباره اثرات آلودگی هوا، بیماری‌های تنفسی است که اثرات کوتاه مدت آن ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • سرفه کردن
  • خس‌خس سینه
  • تنگی نفس

قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا همچنین ممکن است منجر به نگرانی‌های مزمن مانند بیماری انسداد مزمن ریه شود و آن‌ها را تشدید کند.

iStock-1302877802

سرطان

سرطان ریه تنها سرطان مرتبط با آلودگی هوا نیست. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلودگی هوا با سرطان سینه، سرطان‌های گوارشی (مانند معده و کبد) و سرطان حنجره (گلو) مرتبط است.

سلامت عصبی، شناختی و روانی

آلودگی هوا ممکن است به طرق مختلف بر سلامت مغز تأثیر بگذارد. نتایج مطالعات، ارتباط نزدیک بین زوال عقل و قرار گرفتن در معرض طولانی مدت آلاینده‌ها را نشان می‌دهد. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلاینده‌های متعدد از جمله دی‌اکسید نیتروژن می‌تواند خطر ابتلا به افسردگی و اضطراب را افزایش دهد.

befunky-collage-2024-12-10t064721-1733793371

خلاصه

اثرات آلودگی هوا بر سلامتی، غیر قابل انکار است و بیماری‌‌های ناشی از آلودگی هوا شامل تحریک پاسخ‌های استرس به بیماری‌های گوارشی که منجر به التهاب، استرس اکسیداتیو و اختلال عملکرد سیستم ایمنی در سیستم گوارشی می‌شود، بیماری‌های قلبی- ریوی، مشکلات گلو، افزایش خطر عفونت‌های گلو مانند «فارنژیت» یا «لارنژیت» و حتی اضطراب و افسردگی است. با استفاده از ماسک، دوری از مناطق آلوده و مصرف مایعات گرم، اثرات آلودگی هوا بر سلامت را کاهش دهید.

منبع: maxhealthcare

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند