۲۴۴۸۲۸

هفت راهکار برای این که دچار پارگی میان واژن ‌و مقعد نشوید

برای خیلی از مادران، نگرانی از عوارض زایمان طبیعی، به‌ خصوص پارگی پرینه، یکی از دغدغه‌های اصلیه.

نی‌نی‌سایت: برای خیلی از مادران، نگرانی از عوارض زایمان طبیعی، به‌ خصوص پارگی پرینه، یکی از دغدغه‌های اصلیه. این اتفاق ممکنه در زایمان طبیعی رخ بده و شدت اون از یه کشیدگی ساده تا پارگی‌های شدید متغیره. اما خبر خوب اینه که می‌شه با رعایت یه سری نکات، خطر پارگی پرینه رو تا حد زیادی کاهش داد و سلامت پرینه رو حفظ کرد.

در این مقاله، روش‌های مؤثر برای کاهش خطر پارگی پرینه رو بررسی می‌کنیم. این روش‌ها شامل کارهایی هست که می‌تونی قبل از زایمان یا حتی در طول زایمان انجام بدی.

erg6zped

پرینه چیه و چرا اهمیت داره؟

پرینه همون ناحیه‌ بین واژن و مقعد قرار داره. در زایمان طبیعی، این قسمت تحت فشار زیادی قرار می‌گیره. اگه بافت پرینه آماده نباشه، ممکنه به‌ خاطر کشش زیاد دچار پارگی بشه که می‌تونه عوارض زایمان طبیعی مثل درد طولانی‌ مدت، عفونت و حتی مشکلات در کنترل عضلات کف لگن رو به دنبال داشته باشه.

چیکار کنیم که پرینه دچار پارگی نشه؟

۱. ماساژ پرینه در دوران بارداری

ماساژ پرینه یکی از مؤثرترین راه‌ها برای پیشگیری از پارگیه. از هفته ۳۵ بارداری شروع کن. چند بار در هفته با یه روغن طبیعی مثل روغن زیتون یا روغن ویتامین E پرینه رو به‌ آرومی ماساژ بده. این کار باعث می‌شه بافت پرینه نرم‌تر و منعطف‌تر بشه.

برای ماساژ پرینه:

- دست‌ها رو خوب بشور.

- انگشت شست رو تا ۲ سانتی‌متر وارد واژن کن و به‌ آرومی با حرکات U شکل به سمت پایین فشار بده.

- این فشار رو ۱ تا ۲ دقیقه نگه‌ دار.

- حتماً قبل از این تمرین با پزشکت مشورت کن تا مطمئن بشی که این کار برای تو بی‌ خطره.

۲. تقویت عضلات کف لگن

عضلات کف لگن نقش مهمی در سلامت پرینه دارن. تمرین‌هایی مثل کگل، اسکات عمیق و ورزش‌هایی مثل یوگا و پیلاتس بهت کمک می‌کنن این عضلات رو قوی‌تر کنی.

- کگل: عضلات اطراف واژن رو منقبض کن، چند ثانیه نگه‌ دار و بعد رها کن. این کار رو روزی چند بار انجام بده.

- اسکات عمیق: پاها رو باز کن، بشین و بلند شو. این حرکت عضلات لگن رو تقویت می‌کنه.

- یوگا یا پیلاتس: یه کلاس پیش از زایمان شرکت کن تا هم انعطاف‌ پذیری بیشتری در عضلات پیدا کنی و هم آرامش ذهنی.

۳. تغذیه مناسب

یه رژیم غذایی سالم می‌تونه خیلی مؤثر باشه. غذاهایی که سرشار از ویتامین C، ویتامین E و اسیدهای چرب امگا ۳ هستن به حفظ سلامت پوست و بافت‌ها کمک می‌کنن. میوه‌ها، سبزیجات، آجیل‌ها و ماهی‌های چرب رو در برنامه غذایی‌ خودت بگنجون.

gg06xyuk

نکات زمان زایمان برای کاهش خطر پارگی پرینه

۱. استفاده از کمپرس گرم

یکی از روش‌های ساده و مؤثر، استفاده از کمپرس گرم روی پرینه در زمان زایمانه. این کار باعث افزایش جریان خون و نرم شدن بافت‌ها می‌شه و کمک می‌کنه پرینه راحت‌تر کش بیاد.

۲. تکنیک‌های کنترل فشار در زایمان

وقتی مرحله دوم زایمان شروع می‌شه، فشار کنترل‌ شده خیلی مهمه. به جای فشار ناگهانی، سعی کن آهسته و با هدایت ماما پیش بری. یه سری تکنیک‌های تنفسی مثل نفس‌های کوتاه و پشت‌ سر‌ هم بهت کمک می‌کنه فشار رو کنترل کنی.

۳. انتخاب موقعیت مناسب برای زایمان

موقعیت زایمان می‌تونه تأثیر زیادی روی سلامت پرینه داشته باشه. موقعیت‌هایی که لگن رو بازتر می‌کنن و فشار کمتری به پرینه وارد می‌کنن، خطر پارگی رو کمتر می‌کنن. مثلاً:

- نشستن روی چهار دست و پا: این حالت فشار رو کم می‌کنه.

- زایمان در آب: آب گرم باعث نرم شدن پرینه و کاهش درد می‌شه.

- استفاده از توپ زایمان: این روش به باز شدن لگن کمک می‌کنه.

۴. کمک گرفتن از مامای همراه

یک مامای همراه می‌تونه در کل فرآیند زایمان همراهت باشه. اون می‌تونه موقعیت‌های مناسب زایمان رو بهت پیشنهاد بده و تکنیک‌های تنفسی رو یادت بده.

آیا پارگی پرینه قابل ترمیمه؟

اگه با وجود همه این کارها باز هم پرینه دچار پارگی بشه، نگران نباش. علم پزشکی امروز راه‌های زیادی برای ترمیم پرینه داره. یکی از روش‌های جدید استفاده از سلول‌های بنیادی از بند ناف نوزاده که می‌تونه به ترمیم سریع‌تر بافت‌ها کمک کنه.

حرف آخر

حفظ سلامت پرینه یه فرآیند ترکیبی محسوب می‌شه. با انجام ماساژ پرینه، تمرین‌های تقویتی و رعایت نکات زایمانی می‌تونی خطر پارگی رو به حداقل برسونی. حتماً با پزشکت درباره این نکات صحبت کن و یه برنامه دقیق برای زایمان تنظیم کن. یادت باشه که یه تیم خوب شامل پزشک، مامای با تجربه و شاید یک مامای همراه می‌تونه تأثیر زیادی در کاهش عوارض زایمان طبیعی داشته باشه.

با این نکات، می‌تونی تجربه زایمان طبیعی رو بهتر و با آرامش بیشتری پشت سر بذاری. همیشه به بدن خودت اعتماد کن و با آگاهی و آمادگی به استقبال این تجربه زیبا برو.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند