۲۴۵۷۲۰

خانم‌ها این دو سرطان را جدی بگیرند

خانم‌ها این دو سرطان را جدی بگیرند

سرطان‌ دهانه رحم و پستان از شایع‌ترین سرطان‌هایی هستند که آگاهی‌بخشی همراه اجرای برنامه‌های غربالگری و تشخیص زودهنگام می‌تواند به کاهش ابتلا و افزایش تأثیرات درمانی کمک کند.

دکتر زهرا واحدپور، متخصص زنان و زایمان اظهار کرد: تست «پاپ اسمیر» یکی از راهکارهای پیشگیری سرطان دهانه رحم است که از ۲۱ سالگی آغاز می‌شود و هر سه سال باید تکرار شود و بعد از ۳۰ سالگی هر پنج سال انجام می‌شود.

وی افزود: تنها روش پیشگیری اولیه از سرطان دهانه رحم تزریق واکسن «اچ.پی.وی» است که بهترین زمان تزریق آن، سن ۱۱ تا ۱۲ سالگی است، اما از ۹ سالگی تا ۴۶ سالگی قابل تزریق است.

این متخصص زنان و زایمان بیان کرد: سرطان پستان نیز یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها در زنان است که غربالگری، یکی از روش‌های مؤثر در تشخیص و جلوگیری از پیشرفت سرطان سینه است که خیلی از زن‌ها زمانی برای درمان مراجعه می‌کنند که بیماری وارد مراحل پیشرفته شده است.

واحدپور گفت: زن‌ها با نشانه‌های ترشحات مکرر واژینال که به درمان جواب نمی‌دهد، ظاهر غیرطبیعی رحم، خونریزی بین پریود و زخم‌هایی که درمان نمی‌شوند حتماً به متخصص زنان مراجعه کنند.

وی اظهار کرد: کولپوسکوپی (colposcopy) یک آزمایش تشخیصی است که بافت سرطانی یا پیش سرطانی مورد بررسی قرار می‌گیرند و در بیشتر اوقات در مراحل پیش سرطانی شناسایی شده و با جراحی ساده می‌توان از ابتلا به سرطان جلوگیری کرد.

این متخصص زنان و زایمان با تأکید بر انجام منظم غربالگری، تصریح کرد: بانوان با نشانه‌های رابطه جنسی پرخطر، سیگار و ضعف نقص ایمنی، بیشتر از دیگر بانوان در معرض خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم هستند.

واحدپور افزود: ماموگرافی از سن ۴۰ سالگی مهم‌ترین راهکار برای پیشگیری از پیشرفت سرطان پستان است و افرادی که سابقه بیماری در فامیل نزدیک خود دارند، غربالگری را باید از سن ۳۰ سالگی آغاز کنند.

واحدپور تأکید کرد: با توجه به اهمیت غربالگری برای پیشگیری از سرطان و یا تشخیص زودهنگام آن، از زنان دعوت می‌کنیم که به مراکز بهداشت مراجعه و در غربالگری شرکت کنند و ماموگرافی سالانه را جدی بگیرند.

منبع: ایسنا

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند