۲۴۸۵۱۴

قرص ضدبارداری مردانه عوارض دارد؟

قرص ضدبارداری مردانه عوارض دارد؟

قرص ضدبارداری مردانه هم به بازار آمد و حالا روش های بیشتری برای پیشگیری از بارداری وجود دارد.

به گزارش نی نی بان ، براساس گزارش‌ها، یک قرص ضدبارداری مردانه بدون هورمون برای اولین‌بار در حال گذراندن آزمایش‌های بالینی است. این دارو که YCT-۵۲۹ نام دارد، در محدودکردن تولید اسپرم در موش‌ها و پستانداران غیرانسانی عملکرد بسیار خوبی داشته و در عین حال عوارض جانبی بسیار کمی ایجاد کرده است.

در موش‌های نر، این قرص منحصربه‌فرد ظرف یک ماه پس از مصرف اثر می‌گذارد و احتمال بارداری در جفت‌های ماده را تقریباً به صفر می‌رساند.

در میمون‌های ماکاک نر، دوز بالاتری از YCT-۵۲۹ موردنیاز است، اما این قرص نیز به سرعت باعث کاهش شدید تعداد اسپرم می‌شود، بدون اینکه عوارض جانبی شدیدی داشته باشد.

نکته مهم این است که حیوانات پس از قطع مصرف دارو، به سرعت باروری خود را بازیابی می‌کنند. این دارو همچنین هیچ تغییری در سه هورمون مهم برای تولید اسپرم ، یعنی تستوسترون، FSH و اینهبین B ایجاد نمی‌کند.

قرص ضدبارداری مردانه

مانند روش‌های ضدبارداری هورمونی برای زنان، روش‌های ضدبارداری مردانه که بر هورمون‌های جنسی تأثیر می‌گذارند، ممکن است عوارض ناخواسته‌ای مانند افزایش وزن، افسردگی یا افزایش سطح کلسترول بد ایجاد کنند. در گذشته، این عوارض پیش‌بینی‌نشده باعث شده‌اند که برخی از روش‌های مؤثر از ادامه آزمایش‌های انسانی باز بمانند.

به همین دلیل، دانشمندان به جای روش‌های هورمونی، روش‌های غیرهورمونی را بررسی کرده‌اند و تاکنون نتایج امیدوارکننده‌ای به دست آمده است.

پایان مرحله اول آزمایش بالینی قرص ضدبارداری مردانه

مرحله اول آزمایش بالینی قرص ضدبارداری مردانه YCT-529 به پایان رسیده است و اگرچه نتایج هنوز منتشر نشده، موفقیت آن به حدی بوده که دارو اکنون وارد مرحله دوم آزمایش‌ها شده که ایمنی و اثربخشی آن را ارزیابی می‌کند. این آزمایش از سپتامبر 2024 در نیوزیلند آمرحله اول آزمایش بالینی آغاز شد.

گوندا جورج، شیمی‌دان دارویی از دانشگاه مینه‌سوتا، می‌گوید: یک قرص ایمن و مؤثر برای مردان، گزینه‌های بیشتری را برای زوج‌ها در زمینه کنترل بارداری فراهم می‌کند. این قرص به توزیع عادلانه‌تر مسئولیت در برنامه‌ریزی خانواده کمک کرده و به مردان استقلال بیشتری در زمینه تولیدمثل می‌دهد.

آزمایشگاه جورج سال‌ها پیش به تحقیق درباره YCT-529 پرداخت، زیرا این دارو بر پروتئینی به نام گیرنده اسید رتینوئیک (RAR) آلفا تأثیر می‌گذارد. این گیرنده با اسید رتینوئیک، یک متابولیت ویتامین A، تعامل دارد تا رشد سلولی، تشکیل اسپرم و توسعه جنین را تحت تأثیر قرار دهد.

YCT-529 گیرنده RAR-alpha را مسدود کرده و به دلیل اینکه فقط این نسخه از گیرنده را هدف قرار می‌دهد، عوارض جانبی احتمالی را محدود می‌کند.

این تحقیقات همچنان با دریافت بودجه از موسسه ملی سلامت آمریکا ادامه دارد و شامل همکاری دانشمندانی از دانشگاه کلمبیا، دانشگاه مینه‌سوتا و شرکت داروسازی YourChoice Therapeutics است.

سال‌ها پیش، جورج و همکارانش اعلام کردند که تا سال 2022 آزمایش‌های بالینی را آغاز خواهند کرد. اگرچه تحقیقات کندتر از پیش‌بینی‌ها پیش رفته، همچنان در مسیر مثبتی قرار دارد.

نادجا مانووتز، مدیر علمی و بنیان‌گذار شرکت YourChoice Therapeutics، می‌گوید: مطالعات ما روی حیوانات، پایه و اساس آزمایش‌های بالینی انسانی برای YCT-529 را فراهم کرده و این آزمایش‌ها با کارایی در حال پیشرفت هستند.

او اضافه می‌کند: با نرخ بارداری‌های ناخواسته که تقریباً 50 درصد در آمریکا و در سراسر جهان است، ما به گزینه‌های بیشتری برای پیشگیری از بارداری، به ویژه برای مردان، نیاز داریم.

YCT-529 تنها روش غیرهورمونی ضدبارداری مردانه نیست که بررسی می‌شود. یک مطالعه دیگر در سال 2024، به سرپرستی دانشمندان کالج پزشکی بیلور، ترکیب دیگری به نام CDD-2807 را آزمایش کرد که با تزریق به موش‌های نر، مانع از تولید مثل آن‌ها می‌شود. این ترکیب هنوز وارد مراحل آزمایش بالینی نشده است.

آخرین باری که یک روش ضدبارداری مردانه برای فروش تأیید شد، دهه 1980 بود؛ زمانی که دانشمندان توانستند یک روش وازکتومی کم‌تهاجمی را توسعه دهند.

یک مطالعه در سال 2023 که بیش از 2000 مرد را موردبررسی قرار داد، نشان داد بیش از سه‌چهارم آن‌ها مایل به استفاده از روش‌های جدید ضدبارداری هستند.

مانووتز در یک بیانیه مطبوعاتی اخیر گفت: زنان مدت‌ها بار مسئولیت پیشگیری از بارداری را به دوش کشیده‌اند. داده‌ها همچنان نشان می‌دهند که مردان تمایل دارند کمک کرده و آماده‌اند تا روش‌های جدید را امتحان کنند. داده‌ها همچنین نشان می‌دهند که زنان به آن‌ها در این زمینه اعتماد دارند. پس از نزدیک به دو قرن بدون نوآوری در روش‌های ضدبارداری مردانه، زمان تغییر فرا رسیده است و ما خوشحالیم که بخشی از این تغییر هستیم.

منبع: دینو 

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند