۲۴۸۹۳۰

فشار خون می‌تواند کلیه را از کار بیندازد/ چند توصیه برای کاهش و کنترل

فشار خون می‌تواند کلیه را از کار بیندازد/ چند توصیه برای کاهش و کنترل

تقریبا نیمی از بزرگسالان در آمریکا - حدود ۱۰۸ میلیون نفر - فشار خون بالا دارند. فشار خون بالا می‌تواند رگ‌های خونی در اندام‌های مهمی مانند قلب و کلیه‌ها را منقبض و باریک کند و باعث آسیب طولانی مدت شود.

 فشار خون بالا یکی از علل اصلی بیماری مزمن کلیه است.

کلیه‌های ما برای دفع مواد زائد و مایعات اضافی از بدن ضروری هستند. هنگامی که فشار خون بالا و کنترل نشده باعث انقباض عروق خونی در کلیه‌ها می‌شود، جریان خون را کاهش می‌دهد و از عملکرد صحیح کلیه‌ها جلوگیری می‌کند. در این وضعیت، مایع اضافی در بدن می‌تواند سطح فشار خون را حتی بیشتر افزایش دهد و چرخه خطرناکی ایجاد کند که ممکن است منجر به نارسایی کلیه شود.

درک میزان فشار خون

فشار خون نیرویی است که خون به دیواره شریان‌های شما وارد می‌کند در حالی که قلب، خون را در بدن پمپاژ می‌کند و این فشار بر حسب میلی‌متر جیوه (میلی‌متر جیوه) اندازه‌گیری می‌شود. اندازه گیری فشار خون شامل دو عدد است. قرائت طبیعی زمانی است که عدد بالای شما (سیستولیک) کمتر از ۱۲۰ و عدد پایین (دیاستولیک) کمتر از ۸۰ باشد.

فشار خون سیستولیک در محدوده ۱۲۰-۱۲۹، افزایش یافته در نظر گرفته می‌شود. با این حال عارضه فشار خون بالا به طور رسمی زمانی تشخیص داده می‌شود که میانگین سیستولیک ۱۳۰ یا بالاتر و/یا دیاستولیک ۸۰ یا بالاتر باشد. اگر سیستولیک شما به ۱۸۰ یا بالاتر برسد، یا دیاستولیک شما بیش از ۱۲۰ باشد، ممکن است نشان دهنده یک بحران فشار خون باشد و باید فورا به پزشک مراجعه کنید.

کلیه

یک استاد پزشکی در دانشکده پزشکی هاروارد در این باره گفت: عدد بالا – عدد سیستولیک – به ما می‌گوید که خون به دیواره‌های رگ‌های شما در هنگام ضربان قلب به چه میزان فشار وارد می‌کند. عدد پایینی نیز که به عنوان دیاستولیک شناخته می‌شود، مقدار فشاری است که خون به دیواره‌های سرخرگ وارد می‌کند البته زمانی که قلب در حالت استراحت است. (بین ضربان‌های قلب)

از این رو پزشکان توصیه می‌کنند برای کاهش فشار خون و محافظت از کلیه‌ها اقدام کنید. مراقبت از کلیه‌ها برای جلوگیری از آسیب طولانی‌مدت به بقیه بدن بسیار مهم است. در ادامه برخی از توصیه‌های پزشکان آورده شده است که می‌توانید برای کمک به کنترل فشار خون و کاهش نیاز به دارو یا کاهش تعداد داروهای مورد نیاز برای کنترل فشار خون، از آنها استفاده کنید.

عادات سالم را در خود ایجاد کنید

فعالیت بدنی منظم می‌تواند فشار خون را پایین نگه دارد و خطر ابتلا به عارضه فشار خون بالا را کاهش دهد. کارشناسان حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی در هفته با شدت متوسط، فعالیت‌های هوازی مانند دوچرخه سواری، شنا یا حتی پیاده روی را توصیه می‌کنند. با این حال هر فعالیتی بهتر از بی‌تحرکی است.

کاهش وزن همچنین می‌تواند احتمال ابتلا به مشکلات سلامتی مرتبط با فشار خون بالا را کاهش دهد. اگر تشخیص داده شد که چاقی یا اضافه وزن دارید، کاهش وزن بدنتان بین ۷ تا ۱۰ درصد می‌تواند تأثیر مثبتی بر سلامتی شما بگذارد.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، سیگار می‌تواند به رگ‌های خونی آسیب برساند و خطر ابتلا به فشار خون بالا و احتمال ابتلا به بیماری کلیوی را افزایش دهد. اگر سیگار می‌کشید، از آسیبی که به بدن خود وارد می‌کنید آگاه باشید و از مراقب بهداشتی خود در مورد برنامه‌ها و محصولاتی که به شما در ترک سیگار کمک می‌کنند، راهنمایی بگیرید.

منبع: ایسنا

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند