۲۴۹۱۱۸

اصلاح یک باور غلط/ جرم‌گیری باعث آسیب به مینای دندان نمی‌شود

اصلاح یک باور غلط/ جرم‌گیری باعث آسیب به مینای دندان نمی‌شود

متخصص بهداشت دهان و دندان با تأکید بر اهمیت بهداشت دهان و دندان گفت: بی‌توجهی به مراقبت‌های ساده، می‌تواند منجر به عفونت، درد و از دست رفتن دندان شود.

سمانه رستگاری، دندانپزشک گفت: رعایت بهداشت دهان و دندان نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت عمومی بدن دارد. استفاده منظم از مسواک و نخ دندان به‌عنوان دو ابزار کلیدی در تمیز نگه‌داشتن دندان‌ها توصیه می‌شود. مسواک زدن دوبار در شبانه‌روز ضروری است که بهتر است یکی از این دفعات، قبل از خواب شبانه باشد.

وی افزود: روش صحیح مسواک زدن نیز اهمیت ویژه‌ای دارد؛ چراکه شیوه نادرست مسواک زدن می‌تواند باعث آسیب به لثه‌ها و دندان‌ها شود. همچنین، تمیز کردن سطح زبان نیز نباید فراموش شود، زیرا می‌تواند یکی از عوامل اصلی در رفع بوی بد دهان باشد.

رستگاری ادامه داد: در کنار رعایت بهداشت فردی، توجه به رژیم غذایی نیز مؤثر است. مصرف زیاد مواد قندی، ترشیجات، شکلات‌های چسبنده و مواد غذایی سفت توصیه نمی‌شود. همچنین عادت‌هایی مانند جویدن یخ می‌تواند به دندان‌ها آسیب بزند.

20230806170548_fpdl.in_smiling-woman-before-after-teeth-whitening-procedure-closeup-image_168410-2711_full-1-1

باورهای اشتباه درباره دندانپزشکی

وی افزود: در جامعه باورهای نادرستی درباره مراقبت‌های دندانپزشکی وجود دارد. یکی از این باورها، تصور غلط درباره جرم‌گیری دندان‌ها است. برخی فکر می‌کنند جرم‌گیری باعث آسیب به مینای دندان یا لقی و حساسیت دندان‌ها می‌شود. در حالی که در واقع، جرم‌گیری باعث کاهش التهاب اطراف لثه و بهبود سلامت دهان می‌شود. باقی ماندن جرم و پلاک است که خطرناک بوده و ممکن است منجر به آسیب به لثه‌ها و در نهایت لقی دندان شود.

به گفته رستگاری؛ انجام جرم‌گیری تحت نظر دندانپزشک و در صورت تشخیص، معمولاً هر شش ماه یک‌بار توصیه می‌شود. این کار نه تنها به پیشگیری از مشکلات لثه کمک می‌کند، بلکه می‌تواند عامل رفع بوی بد دهان نیز باشد.

xefshtgd9lm7

آبسه دندانی؛ عفونت خاموش

وی ادامه داد: یکی از مشکلات جدی دهان و دندان، آبسه‌های دندانی هستند که معمولاً به دلیل عفونت ریشه یا لثه به وجود می‌آیند. اگر پوسیدگی دندان درمان نشود، ممکن است عصب دندان از بین برود و منجر به عفونت و تشکیل آبسه شود. در این شرایط، تورم و درد زیادی ایجاد می‌شود و باید سریعاً به دندانپزشک مراجعه کرد.

وی ادامه داد: در صورتی که دندان قابل نگهداری باشد، معمولاً درمان ریشه (عصب‌کشی) انجام می‌شود. اما اگر شرایط دندان مناسب نباشد، گاهی کشیدن دندان و جایگزینی با ایمپلنت ضروری است. درمان با آنتی‌بیوتیک‌ها نیز ممکن است به‌عنوان بخشی از پروتکل درمانی مورد نیاز باشد.

منبع: مهر

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند