۲۴۹۸۴۱

مراقب باشید/ اُمیکرون در حال اوج گرفتن است

مراقب باشید/ اُمیکرون در حال اوج گرفتن است

متخصص بیماری‌های عفونی گفت: در هفته‌های اخیر، موارد ابتلا به ویروس کرونا به‌ویژه با زیرگونه‌های جدید اُمیکرون در کشور روندی صعودی به خود گرفته است.

در هفته‌های اخیر، شیوع زیرسویه‌های جدید اُمیکرون باعث رشد چشمگیر ابتلاء و بستری بیماران شده است. متخصصان هشدار می‌دهند که گرچه شدت بیماری نسبت به گذشته کمتر است، اما خطر برای سالمندان و بیماران زمینه‌ای همچنان بسیار جدی است. با توجه به روند صعودی موارد، رعایت دقیق پروتکل‌های بهداشتی دوباره به یک ضرورت تبدیل شده است.

محمدرضا صالحی، متخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در رابطه با شیوع کووید ۱۹ در هفته‌های اخیر توضیح داد و گفت: در هفته‌های اخیر، موارد ابتلاء به ویروس کرونا به‌ویژه با زیرگونه‌های جدید اُمیکرون، در کشور روندی صعودی به خود گرفته است. همچنین آمار بستری بیماران در اردیبهشت‌ماه نسبت به فروردین افزایش محسوسی داشته است.

IMG_20250517_165516

وی اذعان کرد: ویروس غالب فعلی همان کووید -۱۹ با زیرسویه‌های اُمیکرون است که علائمی شبیه به آنفولانزا دارد. سرفه، عطسه، گلودرد، سردرد و ترشحات سینوسی در کودکان و بزرگسالان مشاهده می‌شود و به صورت معمول ۷ تا ۱۰ روز به طول می‌انجامد.

صالحی افزود: با این حال شدت بیماری نسبت به موج‌های اولیه کرونا کمتر است و موارد حاد به‌ندرت دیده می‌شود. اما نگرانی اصلی درباره گروه‌های پرخطر است. بیشترین موارد بستری مربوط به بیماران دارای بیماری‌های زمینه‌ای نظیر سرطان، بیماران تحت شیمی‌درمانی، افراد با نارسایی قلبی، کلیوی یا ریوی، و سالمندان است.

وی ادامه داد: ما چندین مورد ابتلای شدید در سالمندان داشته‌ایم که وضعیت‌شان نگران‌کننده بوده است، البته در مورد کودکان، هنوز آمار دقیقی از میزان شیوع در دست نیست، اما گزارش‌های اولیه از روند افزایشی حکایت دارد.

توصیه‌های بهداشتی: صالحی بر لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی تأکید کرد و اظهار داشت: استفاده از ماسک، شست‌وشوی مکرر دست‌ها، و پرهیز از حضور در اماکن شلوغ مانند مترو، اتوبوس، کلاس‌های درس و مجامع عمومی، به‌ویژه برای افراد دارای بیماری زمینه‌ای، بسیار ضروری است.

وی همچنین خاطر نشان کرد: اگر یکی از اعضای خانواده دارای بیماری زمینه‌ای است، در صورت بروز علائم سرماخوردگی مانند بدن‌درد، کوفتگی یا سردرد، ارتباط مستقیم با او محدود شود و در صورت نیاز، به‌سرعت به پزشک متخصص عفونی مراجعه شود.

منبع: مهر

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند