۱۰۳۲۳۷
۲۶۰۹
۲۶۰۹

عفونت ادراری زنان، دلایل شایع

عفونت کلیه‌ها مسئله بسیار مهمی است و سهل‌انگاری در این رابطه خطرناک است.

هر بخش از دستگاه ادراری ممکن است عفونی شود که شامل کلیه‌ها، میزنای، میزراه و مثانه است. در این میان عفونت مثانه و میزراه از سایر بخش‌ها شایع‌تر است. به دلیل شکل خاص دستگاه ادراری زنان، باکتری‌ها راحت‌تر به مثانه‌شان راه پیدا می‌کنند.

میزراه نزدیک رکتوم یا معقد زنان قرار دارد و باکتری‌ها به‌راحتی از رکتوم به سمت میزراه حرکت می‌کنند و باعث عفونت می‌شوند. همچنین آمیزش جنسی هم راهی برای ورود باکتری‌ها به مثانه زنان است، به همین دلیل بهتر است خانم‌ها بعد از آمیزش ادرار کنند تا باکتری‌ها از بدن‌شان بیرون روند.

متهمان اصلی
کم‌آبی بدن، نگه‌داشتن ادرار، شستن از عقب به جلو و ورود آلودگی‌های ناحیه مقعد به مجاری ادراری، استفاده از دیافراگم برای جلوگیری از بارداری در افرادی که سابقه ابتلا به عفونت ادراری دارند

نشانه‌ها
- درد خفیف کمر در ناحیه کمر
- حالت تهوع و احساس سوزش هنگام ادرار
- احساس نیاز پیاپی و مداوم به دفع ادرار
- احساس فشار برای دفع و ناتوانی از انجام عمل دفع
- ترشح مقدار کمی ادرار
- ادرار خونی، بدبو، تیره و کدر

چه باید کرد؟
عفونت کلیه‌ها مسئله بسیار مهمی است و سهل‌انگاری در این رابطه خطرناک است. برای جدی گرفتن آن، حتما نباید منتظر بروز تمامی علائم بمانید. پیشگیری از عفونت دستگاه ادراری دشوار نیست و اگر دچار عفونت دستگاه ادراری شدید، با مصرف آنتی‌بیوتیک و درمان و مراقبت به‌موقع می‌توانید مانع از پیشرفت آن شوید.

عفونت کلیه‌ها هم با مصرف طولانی‌مدت آنتی‌بیوتیک (فقط با تجویز پزشک) درمان می‌شود به شرطی که به‌سادگی از کنار آن عبور نکنید. عفونت‌های دستگاه ادراری به‌سادگی قابل درمان است. معمولا در این مورد آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود و علائم عفونت یک تا دو روز بعد از شروع درمان از بین می‌رود.
منبع: سیب سبز

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.