۱۰۴۲۵۴
۲۲۴۶
۲۲۴۶

بیماری قلبی در مردان، چه ارتباطی با تستوسترون دارد؟

مردان نسبت به زنان غیریائسه، دارای سطوح بالاتر تستوسترون و سطوح پایین‌تر استروژن هستند.

پزشکان معتقدند، تستوسترون ممکن است بیماری قلبی را بهبود بخشد و استروژن از بدن در مقابل آن محافظت کند. در این تحقیق که بر روی ۴۰۰ مرد سالم بین ۲۰ تا ۵۰ سال انجام شد، مشخص شد که سطوح بالاتر تستوسترون منجر به سطوح بالاتر کلسترول HDL یا کلسترول خوب می‌شود، اما استروژن هیچ اثری بر روی کلسترول HDL ندارد؛ برعکس، سطوح پایین استروژن منجر به بروز سطوح بالاتر گلوکز خون شده و مقاومت به انسولین و چربی را بدتر می‌کند که این موضوع، مولفه خطر برای بیماری قلبی است. این مشاهدات می‌تواند توضیح دهد که چرا مردان بیش از زنان در معرض خطر ابتلا به بیماری‌ قلبی‌- عروقی قرار دارند.

تیم تحقیقاتی قادر به تعیین این موضوع شدند که آیا استروژن یا تستوسترون مولفه‌های خطر قلبی‌- عروقی مختلف را تعیین می‌کنند یا خیر.

دانشمندان این کار را با مقایسه‌ دو گروه از مردان انجام دادند که سطوح هورمون‌های آنها به دلیل مصرف دارو، به طور موقت تغییر کرده بود. در این مطالعه، تمامی مردان داروی goserelin یا (Zoladex, AstraZeneca) را برای سرکوب تولید تستوسترون و استروژن دریافت کردند.

سپس ۱۹۸ مرد حاضر در گروه اول روزانه و طی چهار ماه، این درمان را با ژل دارونما یا یکی از دوزهای ژل تستوسترون (Zoladex, AstraZeneca) دریافت کردند. در این درمان، سطوح تستوسترون مردان از خیلی پایین به بالاتر از حد نرمال تغییر کرد. گروه دیگر متشکل از ۲۰۲ مرد، همان درمان گروه یک را دریافت کردند و افزون بر آن، anastrozole را برای ممانعت از تبدیل تستوسترون به استروژن دریافت کردند.

مردان به طور معمول، مقداری تستوسترون را به استروژن تبدیل می‌کنند. مسدودکردن این فرآیند، منجر به سطوح بسیار پایین استروژن در گروه دوم شد. وزن شرکت‌کنندگان حاضر در این پژوهش اندازه‌گیری شد و آن‌ها آزمایشات خون را برای نشانگرهای بیماری قلبی و دیابت از سر گذراندند. در شروع و پایان این مطالعه، از آن‌ها برای اندازه‌گیری چربی عضله سی‌تی‌اسکن گرفته شد.

محققان دریافتند که نه تستوسترون و نه استروژن، تغییراتی را در LDL یا کلسترول بد، فشار خون و وزن بدن ایجاد نکردند. در واقع، سطوح بالاتر تستوسترون و سطوح پایین‌تر استروژن در مردان، مولفه‌های خطر قلبی‌- عروقی را بدتر می‌کنند و این موضوع می‌تواند در توضیح‌دادن تفاوت‌های جنسیتی در بروز بیماری‌ قلبی کمک کند.


منبع: نیکو

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.