علائم بیماریهای لثه، آگاهی برای خانمها
بیماری لثه به بیماری خاموش معروف است.
بیماری لثه به بیماری خاموش معروف است . چون کم کم و بی سر و صدا شروع به شیوع میکند و چون دردی ندارد کسی متوجه بیماری لثه نمی شود . در حالی که در سنین بالا یعنی ۶۰-۵۰ سالگی چیزی حدود ۷۰ درصد افراد به نوعی از بیماری لثه مبتلا هستند. از نوع خفیف این بیماری ها گرفته تا مراحل پیشرفته که در نهایت به لقی دندان می انجامد و دندانپزشک مجبور می شود دندان را از دهان خارج کند. شایع ترین بیماری لثه همان التهاب لثه است که با خونریزی از لثه آشکار می شود. خونریزی لثه در بین بسیاری از بیمارانی که به مطب دندانپزشکی مراجعه می کنند بسیار شایع است.
علائم بیماری لثه
بیماری لثه علایم و نشانه های خاص خود را دارد که باید از آن اطلاع پیدا کنید . بیماری لثه می تواند در هر سنی ایجاد شود، اما احتمال ابتلا به این بیماری در بین افراد بزرگسال بیشتر است. اگر این بیماری در مراحل اولیه آن تشخیص داده شود، بیماری لثه را می توان با مراجعه به دندان پزشک درمان کرد. اگر شما با علائم زیر مواجه شدید لازم است به منظور درمان بیماری لثه به دندانپزشک مراجعه کنید:
*لثه ها از روی دندان ها جدا شده یا کنار بکشند و به این ترتیب در محل خط لثه ها کیست ایجاد شود.
*ایجاد تغییر در وضعیت قرارگیری دندان ها در کنار یکدیگر در زمان گاز گرفتن
*خارج شدن چرک از بین دندان ها و لثه ها
*بوی بد مداوم دهان یا وجود مزه بد در دهان
*التهاب لثه، ورم کرده یا حساس شدن آنها
*در زمان مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن خونریزی لثه وجود داشته باشند.
*دندان ها به خاطر تحلیل لثه ها بلندتر از حالت عادی به نظر برسند.
ورم لثه از جمله بیماری لثه
بیماری لثه دسته بندی های مختلفی دارد و از معتدل ترین ان میتوان به ورم لثه یا جینجیویت اشاره کرد . ورم لثه به سادگی قابل درمان است و از بیماری لثه قابل برگشت است. اما اگر درمان نشود، ورم لثه منجر به بیماری پریودانتیس می گردد. معمولترین علت ورم لثه بهداشت دهانی بد است. ورم لثه اصطلاحی است که برای توصیف التهاب لثه ایجاد شده بخاطر جمع شدن پلاک در خط لثه استفاده می شود. پلاک از باکتریهایی تشکیل شده است که باید به طور منظم پاک شوند یا پلاک سخت شده و به رسوب (تارتار) تبدیل می شود که فقط متخصص دندان پزشکی می تواند آن را تمیز کند. علایم ورم لثه به شرح زیر است :
. استرس
. عفونتهای ویروسی و قارچی
. بیماریهای و عوارض جهازی (مانند دیابت)
. بیماریهایی که مصونیت فرد را کاهش می دهند
. بارداری
. درمانهای ارتودنسی
. بهداشت نامناسب دهان
. تغذیه بد
. کشیدن سیگار
. سالمندی
. عوامل ژنتیکی
. تغییرات هورمونی
. برخی از داروها
جرمهای دندانی؛ مجرم درجه یک در بیماری لثه
مجرم درجه یک بیماری لثه جرم های دندانی است . اکنون درباره جرم های دندانی کمی توضیح می دهیم . بیماریهای بافتهای اطراف دندان بر اثر انواعی از باکتریهای موجود در پلاک (لایههای چسبنده بیرنگی از باکتریها که به طور مداوم روی دندانها تشکیل میشود) به وجود میآید. این باکتریها سمومی از خود ترشح میکنند که لثهها را تحریک کرده و منجر به از هم گسیختگی اتصال بافتهای لثه به دندانها میشود. به مرور زمان این سموم میتواند بافتهای لثه را از بین ببرد و با پیشرفت عفونت به ضایعات استخوانی منجر شود.چنانچه پلاک روی دندان برداشته نشود، میتواند با مواد دیگر ترکیب شده و به رسوب سخت و متخلخلی به نام جرم یا «باره» تبدیل شود.جرم روی سطح دندان و بالای خط لثه ممکن است در بیماریهای بافت اطراف دندان دخالتی نداشته باشد، اما وجود جرم روی سطح ریشه دندان و زیر لثهها، برداشتن پلاک و باکتریهای جدید را دشوارتر میکند.برخلاف اینکه پلاک را خود فرد نیز میتواند از سطح دندان بردارد، اما جرم یا باره دندان فقط توسط دندانپزشک یا بهداشت کار دندان برطرف میشود.
درمان بیماری لثه
بیماری لثه درمان های مختلفی دارد . بهترین راه برای درمان بیماری لثه رعایت مناسب بهداشت دهان و دندان است، هر چند گاهی اوقات ممکن است نیاز به استفاده از روش های دندان پزشکی و درمانی وجود داشته باشد. بعضی از درمانی های توصیه شده زیر می توانند در صورت ابتلای شما به بیماری لثه نیز مورد استفاده و توجه قرار گیرند.
منبع:
طب بوک
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼