۱۲۴۲۶۸
۲۱ نظر
۲۲۶۵۳۳
۲۱ نظر
۲۲۶۵۳۳

عوارض قرص اورژانسی ضدبارداری

با توجه به مصرف روز افزون و گاها غلط از روش پیشگیری اورژانسی و دید اشتباهی که راجع به استفاده از این روش وجود دارد، این مطلب را بخوانید.

اگر حواستون به رابطه زناشویی تون نیست و به جای استفاده از روش های پیشگیری دائمی، بلافاصله به سراغ قرص های جلوگیری اورژانسی می روید، بدونین که کاملا در اشتباهید.
با توجه به مصرف روز افزون و گاها غلط از روش پیشگیری اورژانسی ، و دید اشتباهی که راجع به مصرف این روش (قرص اورژانسی پیشگیری از بارداری) وجود داره بسیاری از خانم ها ، یک بسته قرص اورژانسی در منزل دارند و دقیقا مثل آدامس ، هر زمانی که دوست داشتند استفاده می کنند ! با امید اینکه همه اطلاعات لازم و مفید راجع به این قضیه داشته باشند...
عوارض قرص اورژانسی ضدبارداری

جلوگیری اورژانسی از بارداری چیست ؟
جلوگیری اورژانسی از بارداری یعنی : یک خانم و اقا ، روش جلوگیری از بارداری خودشان را دارند (مثلا کاندوم ) و حالا به هر دلیلی، این روش با شکست مواجه شده. (مثل پارگی کاندوم). حالا باید چکار کنند؟ از روشی خارج از روتین، به نام جلوگیری پس از نزدیکی استفاده کنند . خوردن قرص اورژانسی یکی از روش‌های جلوگیری از بارداری است که در صورت داشتن رابطه جنسی محافظت نشده مورد استفاده قرار می گیرد.
در کشورهای غربی، به این قرصهای پیشگیری اورژانسی از بارداری می گویند: قرص صبح روز بعد. ( قرص بعد از نزدیکی - after pill ) . اما جالبه برخی افراد یک قرص رو میخورند و بعد از اون هم روابط شون رو آزاد ادامه میدن، رو حساب قرصی که 3 روز پیش خورده اند!
پس تا اینجا نتیجه می گیریم
شما حق ندارید قرص اورژانسی را به عنوان یک روش ، "انتخاب " کنید. قرص اورژانسی جلوگیری از حاملگی ، اسم اش روش هست: یعنی اورژانسی...در شرایط اضطرار و اجبار ...نه اینکه شما از قبل نزدیکی ت برای خوردنش برنامه ریزی کنی !!
شما به عنوان یک فرد رابطه دار، باید یک روش مناسب جلوگیری از بارداری داشته باشی. حالا اگر روش شما شکست خورد، از روش اورژانسی جلوگیری از بارداری استفاده کنی. خب شکست مگر چقدر رخ میده ؟ ۱۰ بار در سال؟ !!! مگر کاندوم چند بار پاره میشه؟
آیا می دانستید که شما فقط سالی 1-2 بار مجاز به استفاده از روش اورژانسی جلوگیری از بارداری هستید؟
آیا می دانستید روش اورژانسی جلوگیری ، یک شوک و تداخل بزرگ در کار تخمدان است و شما با این کار تخمدان خودتان را گیج می کنید؟
تخمدان نیز یک غده در بدن است که هورمونهای جنسی تولید میکند. مثل تیرویید که یک غده است و هورمون تیرویید تولید می کند. اگر من امروز 4 عدد قرص تیرویید به شما بدهم ،می خورید ؟! خیررر ! چرا ؟ چون دلتان به حال تیرویید تان میسوزد و میدانید که تداخل ایجاد کرده اید .

روش درست جلوگیری اورژانسی
یک مساله جالب این است که خیلی ها فکر میکنند همینکه یک قرص جلوگیری رو چند تا چند تا بعد از نزدیکی بخورند، این میشه روش اورژانسی. مورد داشتیم بعد از روش اورژانسی، باردار شد . بعدش سوال کردم دقیقا با چه قرصی و چند تا ؟ جواب داد : ۲ تا دزوسپتیو !! یکی همون موقع ! یکی هم ۱۲ ساعت بعد!
پیش از این اموزش دیده بودید که با قرصهای ال دی و اچ دی جلوگیری اورژانسی داشته باشید اما باتوجه به عوارض و عدم تحمل افراد (استفراغ و... ) قرصهای جدیدتر و موثرتری وارد بازار شدند به نامهای تجاری لونژیل - اووسیز و...که دارای لوونورژسترول هستند.
روش درست جلوگیری اورژانسی از بارداری
لوونورژسترول 2 دوز 0.75 و 1.5 میلی گرمی دارد
روش استفاده صحیح : اگر دوز ۱.۵ میلیگرمی دارید ، همان یک عدد در اولین فرصت ،کافیه . (فلفل نبین چه ریزه ! خیلی هم موثره ! ) :
قرص اورژانسی جلوگیری از حاملگی
اگر دوز ۰.۷۵ میلی گرمی دارید ، یا ۲ تاش رو با هم بخورید....یا بین ۲ تا قرص ۰.۷۵ میلیگرمی ۱۲ ساعت فاصله بیندازید. پس از مصرف قرص, تا ۱۴ روز معمولا وقت دارید پریود شوید یا لک ببینید. اگر بعد ۱۴ روز اتفاقی نیفتاد, ازمایش خون بدهید. البته ممکن است در برخی افراد, بیش از ۱۴ روز طول بکشد تا پریود شوند. اما به هر حال باید احتمال بارداری رد شود.

توجه کنید

این قرص میتونه عوارضی شبیه تهوع ، سرگیچجه ، نفخ ، ورم و ...ایجاد کنه . این علایم را به بارداری ربط ندهید . بارداری شما فقط با آزمایش خون مشخص میشه .
عوارض قرص اورژانسی ضدبارداری
عوارض مصرف مکرر قرص های اورژانسی ضدبارداری
اساس قرص‌های ضد‌بارداری برای جلوگیری از بارداری، فراهم کردن شرایطی شبیه بارداری در بدن است، یعنی رساندن سطح استروژن و پروژسترون یا همان هورمون‌های مترشحه از تخمدان، به میزانی که به‌طور طبیعی در بارداری در بدن وجود دارند
هورمون‌های موجود در قرص‌های ضد بارداری که به‌OCP معروفند، به روش کنترل معکوس، روی هیپوتالاموس مغز تاثیر می‌گذارند و مانع از تخمک‌گذاری می‌‌شوند. قرص‌های ضد‌بارداری یکی از موثر‌ترین روش‌های جلوگیری از بارداری هستند اما مانند همه داروهای دیگری که فرد به‌طور مصنوعی به بدن وارد می‌‌کند بدون عارضه نیستند و گاهی این عوارض آنقدر برای فرد آزاردهنده می‌‌شود که فرد مصرف دارو را به‌خاطر آن‌ها قطع می‌‌کند. شدت و ضعف این عوارض در افراد مختلف فرق می‌‌کند و ممکن است از یک سردرد ساده تا خونریزی‌های شدید متفاوت باشد. دانستن این عارضه‌ها شاید به فرد در تحمل راحت‌تر این داروها کمک کند. بعضی از این عوارض را هم می‌توان با روش‌های ساده‌‌تری کنترل کرد و به مصرف قرص ادامه داد.
قدیمی‌ها چاق‌تان می‌کنند
اضافه وزن و چاقی یکی از شایع‌ترین عوارض این قرص‌هاست اما قرص‌های جدید ضد‌بارداری اغلب این عارضه را ندارند و بیشتر مصرف قرص‌های قدیمی باعث چاقی می‌شوند. هنوز دقیقا معلوم نیست که این اضافه‌وزن به‌خاطر مصرف پروژسترون است یا به دلیل افزایش اشتها اما معمولا چند ماه بعد از مصرف دارو به‌وجود می‌‌آید و با قطع‌کردن دارو از بین می‌‌رود.
این سردرد یعنی قطع دارو
کمی صبور باشید. معمولا این عارضه استفاده از قرص‌های ضد‌بارداری بعد از مدتی از بین می‌‌رود. بدن بعد از مدتی به این سطح از هورمون عادت می‌‌کند اما حساسیت در بالاتنه ممکن است کمی بیشتر ادامه داشته باشد. متخصصان توصیه می‌کنند، تنها در صورتی که سردرد میگرنی شدید دارید مصرف قرص را قطع کنید در غیراین‌صورت می‌توانید تنها با تغییر نوع دارو یا تغییر مارک داروی مصرفی ( کارخانه تولید‌کننده دارو) این عارضه را برطرف کنید.
اگر مشکل دارید...
کاهش میل جنسی با مصرف قرص‌های هورمونی یک عارضه طبیعی است که ممکن است در بعضی از خانم‌ها به‌وجود بیاید. در این حالت بهتر است نوع قرص مصرفی عوض شود و از هورمون‌های ضد‌آندروژنی مانند پروژسترون کمتر استفاده شود. به جای آن می‌توان از هورمون‌هایی که شبه تستوسترون هستند استفاده کرد. اگر هیچ‌کدام از این روش‌ها جواب نداد باید درکل روش پیشگیری را تغییر داد.
لکه‌های قهوه‌ای پوست شما
کلاسما‌ها لکه‌های قهوه‌ای رنگی هستند که در بارداری یا در زمان مصرف قرص‌های هورمونی در فرد به‌وجود می‌‌آیند. این لکه‌ها ممکن است با قطع شدن قرص هم تا مدتی باقی بمانند اما می‌توان آن‌ها را با پمادهای موضعی مانند آزلاییک اسید از بین برد یا این‌که قرص‌های هورمونی را از استروژن یا ترکیبی به قرص‌هایی که تنها حاوی پروژسترون هستند تغییر داد. در صورتی که دچار این لکه‌ها شده‌اید تا مدتی از تابش مستقیم نور خورشید دوری کرده و همیشه ضد‌آفتاب مصرف کنید.
تغییرات خلق
اگر واقعا احساس می‌کنید تغییرات روحی‌تان به‌ دلیل مصرف داروهای ضد‌بارداری است و علت دیگری وجود ندارد ممکن است مجبور شوید برای پیشگیری از یک روش غیرهورمونی مانند‌ آی‌یودی استفاده کنید. افسردگی‌هایی که به دلیل مصرف قرص‌های هورمونی به‌وجود می‌‌آیند معمولا با تغییر مدل قرص از بین نمی‌روند. اگر کسی به خاطر خوردن این قرص‌های هورومونی دچار تغییر خلق شد معمولا با هر روش هورمونی دیگری هم گرفتار این عارضه خواهد شد. به‌همین‌دلیل پزشکان توصیه می‌کنند درکل پیشگیری‌های هورمونی در این افراد کنار گذاشته شوند اما اگر اصرار دارید که به‌رغم این عارضه از قرص‌های ضد‌بارداری استفاده کنید بهتر است همراه با آن یک داروی ضد‌افسردگی ضعیف هم بخورید.
اگر دائما حالت تهوع دارید
حالت تهوع ابتدای مصرف این قرص‌ها دقیقا حالتی شبیه ماه‌های اول بارداری دارد و کمی طول می‌‌کشد از بین برود. برای این‌که هنگام مصرف قرص‌های ضدبارداری کمتر دچار حالت تهوع شوید بهتر است این داروها را همراه با غذا مصرف کنید.
گاهی هم هورمون‌های استروژن و پروژسترون به‌صورت پچ یا همان چسب‌هایی که روی پوست قرار می‌گیرند و به‌تدریج هورمون را در بدن آزاد می‌‌کنند، استفاده می‌شوند.در این حالت احتمال به‌وجود آمدن حالت تهوع بیشتر است و بهتر است که روش استفاده از این هورمون‌ها تغییر کند.
حالت تهوع ممکن است چند ماه طول بکشد و چون احتمال دارد که با تهوع قرص هم از بدن دفع شود و روش جلوگیری از بارداری شکست بخورد توصیه می‌‌شود، در این حالت از روش پیشگیری دیگری استفاده کنید.
مشکل غیر قابل پیش‌بینی
لکه بینی یا دفع مقادیر کم خون در طول ماه و خارج از زمان عادت ماهانه یکی از بدترین عارضه‌های قرص‌های ضد‌بارداری است که خانم‌ها از آن شکایت دارند. یکی از اصلی‌ترین شکایت‌های خانم‌ها در مورد لکه‌بینی این است که قابل پیش‌بینی نیست و گاهی ممکن است باعث نگرانی هم شود. علت این مسئله این است که با مصرف این هورمون‌ها لایه پوشاننده سطح رحم به حدی شکننده و نازک می‌‌شود که با کمترین تغییری در مقدار هورمون‌ها کنده می‌‌شود و باعث خونریزی می‌‌شود. به همین علت است مصرف قرص‌های بارداری باعث سبک‌تر‌شدن خونریزی‌ها در زمان عادت ماهانه می‌‌شوند و گاهی اصلا باعث از بین رفتن عادت ماهانه در خانم‌ها می‌‌شوند اما کمی تغییر در مصرف این داروها یا مشکلات گوارشی حین مصرف آن‌ها می‌‌تواند باعث خونریزی شود. به همین علت یکی از روش‌های مقابله با این عارضه مصرف قرص‌ها در یک زمان مشخص در هر روز است تا تغییری در میزان هورمون‌ها در خون ایجاد نشود. در صورتی که از قرص‌های با دوز هورمونی پایین استفاده می‌کنید و دچار خونریزی بین دوره ماهانه می‌شوید می‌توانید با مشورت با پزشک قرص‌های با دوز بالا مصرف کنید. حتما در مورد لکه‌بینی با پزشک‌تان مشورت کنید. گاهی خوردن یک داروی ضد‌التهاب مانند ایبوپروفن می‌‌تواند این مشکل را برطرف کند.
عوارض قرص اورژانسی ضدبارداری

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • مژده
    درباره عوارض قرص اورژانسی ضدبارداری

    سلام خسته نباشید میخواستم بدونم اول میشه یک قرص 75 و 12 ساعت بعد یه قرص 75 دیگه خورد چون من 2 ساعت بعد از نزدیکی فقط یک قرص 75 خوردم و فرداش همون ساعت یه قرص 75 دیگه خوردم ممنون میشم راهنماییم کنین

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      سلام و ممنون از توجهتون

      برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک زیر استفاده کنید

      https://ninisoal.com

    • روشا

      هیچی

  • مینا
    درباره عوارض قرص اورژانسی ضدبارداری

    من از قرص اورژانسی استفاده کردم یک بار 2 تا 0.75 و 12 ساعت بعد هم 2 تا 0.75. ماه اول پریود شدم اما ماه دوم پریود نشدم فقط چند لکه خون دیدم به نظر شما باید چه کار کنم؟

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      سلام و ممنون از توجهتون

      برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
      زیر استفاده کنید

      https://ninisoal.com/

  • Yalda
    درباره عوارض قرص اورژانسی ضدبارداری

    سلام من دوماهه پیش قرص اورژانسی مصرف کردم وماه قبل پریودم یه هفته عقب افتاد.این ماه هم الان نزدیکه یه هفته است عقب افتاده ودردکمروشکم امونم وبریده...آیااین عقب افتادگی هم واسه عوارض همون قرصه یاممکنه علت دیگه ای داشته باشه؟؟

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه



      سلام و ممنون از توجهتون

      برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
      زیر استفاده کنید

      https://ninisoal.com/

  • لیلی
    درباره عوارض قرص اورژانسی ضدبارداری

    سلام
    26 آذر رابطه محافظت نشده داشتم..دوساعت بعد 2تا اووسیز 75درصد خوردم.13 ساعت بد یک عدد دیگه خورد چون اولین بارم بود؛شک کردم 12 ساعت بعد باز یک عدد دیگه خوردم.5آذر پریود شده بودم.باید حدود3 دی پریود میشدم اما هنوز پریود نشدم..با توجه به اینکه تعداد قرص رو زیاد مصرف کردم چند روز پریودیم به تاخیر بیافته باید به دکتر مراجعه کنم؟کی از بی بی چک استفاده کنم؟آیا احتمال بارداری هست؟ لطفا جواب بدید ممنون

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      سلام و ممنون از توجهتون

      برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
      زیر استفاده کنید

      https://ninisoal.com/

  • Leila
    درباره عوارض قرص اورژانسی ضدبارداری

    باسلام و خسته نباشید خدمت شما.
    من در تاریخ هفده ابان,بعد از نزدیکی, از قرص لوونورژسترول 1/5 استفاده کردم, دوزاده ساعت بعد یکی, و دوباره دوازده بعد سومین قرص را مصرف کردم. 28 ابان ماه پریود شدم,14 اذر ماه و 1 دیماه هم پریود شدم, یعنی تقریبا به فاصله 14 روز یکبار, و الان که 14 دیماه است چند قطره لک ,مثل باز شدن پریود دیدم.
    سوالم این است که چرا اینقدر زود به زود پریود میشوم,در حالیکه قبلا اینطور نبودم؟

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      سلام و ممنون از توجهتون

      برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
      زیر استفاده کنید

      https://ninisoal.com/

  • بدون نام
    درباره عوارض قرص اورژانسی ضدبارداری

    نامزدم‌باکره است رابطه داشتیم‌بدون دخول اب رو شکمش ریخت در اثر پاک کردن کمی برخورد کرد روز دوم پریودش بود پریودش نامنظمه ۲۲ساعت بعد دو‌عدد لونژیل خورد ۱۴ساعت بعدش دو‌عدد دیگر و باز ۱۲ ساعت بعد ۲تا دیگر الان ۵روز از خوردن قرص میگذره پریود قطع شده سر گیجه و حالت تهوه داره پریود بعد از خوردن دو‌قرص اول قطع شد احتمال بارداری چقدر است

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      سلام و ممنون از توجهتون

      برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
      زیر استفاده کنید

      https://ninisoal.com/

  • امير
    درباره عوارض قرص اورژانسی ضدبارداری

    سلام
    خسته نباشيد
    ببخشيد
    من با نامزدم از پشت داشتم و دخول اب صورت گرفته با اين كه باكره هستش
    براي احتياط قرص اورژانسي مصرف كرده و الان سر درد و ضعف و بي حوصلگي داره
    خواستم ببينم علائم حاملگي هستش؟
    با تشكر

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      سلام و ممنون از توجهتون

      برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
      زیر استفاده کنید

      https://ask.niniban.com/

  • جواد
    درباره عوارض قرص اورژانسی ضدبارداری

    سلام خسته نباشی. در روز 17مهر. با همسرم رابطه داشتیم. کاندوم پاره شد تمام آب منی. داخل واژن. ریخت. بلا فاصله 4قرص. اورژانسی مصرف کرد بعد 12ساعت 4قرص دیگر آیا احتمال بار داری وجود دارد بعد چند روز دچار لکه بینی میشود بعد چند روز میشه تست بیبی چک گرفت. تورو خدا ج بدید

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      سلام و ممنون از توجهتون

      برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
      زیر استفاده کنید

      https://moshavere.niniban.com/

  • بدون نام
    درباره عوارض قرص اورژانسی ضدبارداری

    من بااولروزقاعدگیم ۲۱روزمیگذره ولی خارج ازروزقاعدگیم ۱۷روزمیگذره روز۱۷هم نزدیکی داشتم بلافاصله بعدازنیم ساعت دوتاقرص لونژل خوردم ۴روزمونده به قادگیم ۴روزهم ازخوردن قدگیم گذشته خیلی میترسم استرس دارم نمیخام حامله بشم احتمال حاملی هست

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      سلام و ممنون از توجهتونبرای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک زیر استفاده کنیدhttps://moshavere.niniban.com/

  • بدون نام
    درباره عوارض قرص اورژانسی ضدبارداری

    سلام من چند روز قبل نزدیکی داشتم و منی وارد رحمم شد قرص لونژیل خوردم و شب بعدش هم دوباره رابطه داشتم وباز هم منی وارد رحمم شد ولی دیگه قرص نخوردم و فکر کردم که کافیه حالا چکار کنم

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
      https://bit.ly/31AMOqp

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.