۱۳۳۸۹۵
۲۳۲۸
۲۳۲۸

آکنه قبل از قاعدگی، علت و درمان

دوره‌ قاعدگی شما می‌ تواند مستقیماً روی پوستتان اثرگذار باشد.

تمام ماه پوستتان خوب است. ناگهان جوش‌هایی روی آن ظاهر می‌شوند، درست قبل از عادت ماهانه‌ی شما. آیا فکر می‌کنید یا این جوش‌ها واقعاً هرماه تکرار می‌شوند؟

جوش های قبل از قاعدگی
جوش‌های قبل از قاعدگی واقعی هستند. اغلب هرماه با رسیدن زمان قاعدگی صورت صاف شما جوش می‌زند و یا جوش‌ها بدتر می‌شوند. این جوش‌ها با جوش‌های عادی دیگر متفاوت‌اند. جوش‌های قاعدگی قرمز و ملتهب بوده و به‌ندرت نوکشان سفید می‌شود. این جوش‌ها اغلب در بخش‌های پایینی صورت آشکار می‌شوند مانند چانه، فک، گونه و گردن.

چرا قبل از قاعدگی جوش می‌زنیم؟
دوره‌ قاعدگی شما می‌تواند مستقیماً روی پوستتان اثرگذار باشد و هورمون‌ها مقصر اصلی هستند. درست مانند زمانی که هورمون‌ها سبب جوش در دوران بلوغ می‌شوند در دوران قبل از قاعدگی نیز نقش بزرگی در بروز جوش‌های پوستی دارند. هورمون‌ها مقصر بدتر شدن جوش‌های پوستی در دوران بارداری و قاعدگی هستند.

بیشتر تقصیر بر گردن هورمون تستوسترون است. باوجودی که فکر می‌کنیم تستوسترون هورمونی مردانه است زنان نیز آن را دارند، اما در سطح کمتر. تستوسترون به‌عنوان فاکتوری در ایجاد و گسترش جوش‌ها شناخته می‌شود زیرا غدد چربی پوست را تحریک می‌کند تا سبوم یا چربی بیشتری بسازند.

درمان جوش هورمونی
برای بیشتر خانم‌ها جوش‌ها یک هفته تا ده روز قبل از عادت ماهانه شروع می‌شوند. این‌زمانی است که هورمون زنانه‌ی استروژن در پایین‌ترین سطح است. سطح تستوسترون در تمام ماه تقریباً ثابت می‌ماند درنتیجه با کاهش میزان استروژن مقدار تستوسترون بالاتر خواهد بود.

هورمون دیگر، پروژسترون، نیز در این میان نقش دارد. سطح این هورمون در نیمه‌ی دوم سیکل ماهانه‌ی شما بالا می‌رود. مانند تستوسترون، پروژسترون نیز می‌تواند پوست را چرب‌تر کند.اما در کنار آن باعث می‌شود تورم منافذ کم شود. این مانند یک طوفان از جوش‌ها خواهد بود. پوست چرب‌تر شده و چربی به‌راحتی در منافذ ملتهب پوستی گیر می‌کند.


درمان جوش‌های قبل از قاعدگی
شما مجبور نیستید این جوش‌ها را تحمل‌کنید. درمان‌هایی وجود دارد که کمک می‌کند آن‌ها را تحت کنترل خودتان داشته باشید.

قرص‌های پیشگیری از بارداری
قرص‌های خوراکی ضدبارداری برای کاهش جوش‌ها استفاده می‌شوند زیرا می‌توانند به تنظیم عملکرد هورمون‌ها کمک کنند.

بنزوئیل پروکساید
این داروی رایج درمان جوش‌ها برای جوش‌های هورمونی نیز مؤثر است. اگر جوش شما کم است بنزوئیل پروکسایدهای بدون نسخه نیز برای شما کافی خواهند بود. اما اگر مشکلتان جدی‌تر است برخی انواع بنزوئیل پروکساید که نیاز به نسخه‌ی پزشک دارند برای شما مناسب خواهند بود.

رتینوئیدهای موضعی
این داروی دیگری است که برای جوش در بزرگ‌سالان تأثیر زیادی دارد. این دارو به از بین رفتن جوش‌ها کمک کرده و میزان خطوط و چروک‌ های پوستی را کاهش می‌دهد.

اسپیرونولاکتون
اگر در کنترل جوش‌های خود با مشکل مواجه شدید این تنظیم‌کننده‌ هورمون انتخاب مناسبی برای شماست. اسپیرونولاکتون نوعی داروی خوراکی است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.