۱۳۷۶۹۰
۴۰۹۵
۴۰۹۵

علت موی زائد در زنان، مشکل یا بیماری؟

افزایش سطح هورمون مردانه در زنان منجر به افزایش رشد مو در ناحیه صورت، بالای ران، بین دوسینه، دور سینه ها یا اطراف ناف می شود گفت: تمامی موارد ذکر شده به "هیرسوتیزم" نامیده می شود.

دکتر فاطمه داوری تنها جراح و متخصص زنان و زایمان، فلوشیب نازایی، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، ترشح سطوح هورمون جنسی مردانه در زنان را دلیل رویش موهای زائد در صورت، بالای ران، بین دوسینه ..دانست گفت: اختلال در تخمدان ها، تخمدان پلی کیستیک، عدم تخمک گذاری در سن باروری و عادات ماهیانه نامنظم منجر به افزایش سطح هورمون مردانه در زنان می شود. وی با اشاره به اینکه افزایش سطح هورمون مردانه در زنان منجر به افزایش رشد مو در ناحیه صورت، بالای ران، بین دوسینه، دور سینه ها یا اطراف ناف می شود گفت: تمامی موارد ذکر شده به "هیرسوتیزم" نامیده می شود. این جراح و متخصص زنان و زایمان در ادامه با بیان اینکه گاهی اوقات آنقدر رشد موهای زاید در زنان زیاد می شود که ممکن است اندام ها ر ا نیز درگیر کند، افزود: در برخی از شرایط ممکن است اختلال در تخمدان برعکس عمل کند با ریزش مو و الگوی مردانه همراه شود که بر بیش از 70 درصد این خانم ها اثر می گذارد. داوری ادامه داد: تنها کمک پزشکان در درمان و بر طرف کردن موهای زائد در زنان، تنظیم و درست کردن عمل تمخک گذاری در آنها است و برای رفع اختلال در تخمدان این بانوان باید ترشح آندروژن پایین آورد. وی با بیان اینکه رشد موهای زائد، جوش های پوستی (آکنه) یا حتی قاعدگی‌های نامنظم در زنانی چاق و مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک بیشتر مشاهده می شود، گفت: این عارضه می‌تواند در نوجوانی با دوره‌های قاعدگی نامنظم مشخص گردد یا اینکه بعدها به دنبال افزایش وزن یا مشکل در باروری تشخیص داده شود. این جراح و متخصص زنان و زایمان، فلوشیب نازایی با اشاره به اینکه علت دقیق سندرم تخمدان پلی کیستیک شناخته نشده است، اظهارداشت: زنان مبتلا به پلی کیستیک ممکن است به دلیل مشکلات بوجود آمده در تخمک گذاری، برای بارداری با مشکل مواجه شوند از این رو تشخیص زودهنگام و شروع درمان می‌تواند به پیشگیری عوارض طولانی مدت آن مثل دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی و سکته کمک کند.
دکتر داروی با بیان اینکه علایم تخمدان پلی کیستیک بیشتر در زنان چاق دیده می شود، گفت: توصیه ما به بانوان چاق این است تا آنجا که می توانند تلاش کنند تا خود را به وزن متناسب و ایده آل برسانند. این جراح و متخصص زنان و زایمان گفت: گاهی اوقات تخمدان پلی کیستیک در زنان لاغر نیز دیده می شود که با استفاده از قرض های جلوگیری و داروهایی که اثر خنثی کننده در ترشح بیش از حد هورمون آندروژن ها و هورمون های مردانه دارند، باید از رشد موهای زائد جلوگیری کرد. وی در ادامه افزود : استفاده از داروهای پیشنهادی تا 6 ماه منجر به نازکی تار مو و کاهش رشد موهای زائد در زنان می شود و توصیه می شود برای از بین بردن بخش های از موهای زاید که باقی بماند است با لیزر درمانی دوره درمان خود را کامل کنند . دکتر داوری بهترین راه حل درمان را داشتن یک رژیم متعادل در تغذیه دانست و گفت: باید زنان به خصوص زنان چاق با داشتن تغذیه مناسب و کاهش وزن و با تغییر دادن سبک زندگی خود به سوی تندرستی قدم بردارند. این جراح و متخصص زنان و زایمان، فلوشیب نازایی، ورزش کردن، کاهش جذب کالری دریافتی بدن، عدم استفاده از کربن هیدارت و چربی و نیز پرهیز از غذاهای هرمونی را از بهترین راه های پیشگیری و درمان قطعی، اختلالات تخمدان دانست.


محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.