۱۴۵۱۹۸
۱۹۱۱
۱۹۱۱

خطرات چاقی در زنان، بعد از یائسگی

براساس پژوهش های انجام شده در زنانی که بعد از یائسگی وزن بالاتری دارند خطر ابتلا به سرطان پستان تا دو برابر بیش از زنان با وزن کمتر می‌باشد.

براساس پژوهشهای انجام شده در زنانی که بعد از یائسگی وزن بالاتری دارند خطر ابتلا به سرطان پستان تا دو برابر بیش از زنان با وزن کمتر می‌باشد. طبق تحقیقی که اخیرا در مرکز تحقیقات پستان جهاد دانشگاهی و نیز بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام گرفته است، گروهی از زنان مبتلا به سرطان پستان با گروه کنترل مورد مقایسه قرار گرفتند که نتایج حاصله نشان می‌دهد افراد مبتلا به سرطان فوق بطور متوسط به شکل بارزی از افراد مورد مقایسه چاقتر بودند.
این بررسی روشن کرده است که بعد از سن ۵۰ سالگی هر چه وزن زنان بالاتر باشد به همین نسبت نیز امکان ابتلا به سرطان فوق بالاتر خواهد بود. در این پژوهش که زیر نظر دکتر کریمیان استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و بوسیله دکتر عالم‌زاده و دکتر محمد انجام پذیرفته است. نشان داده شده است. که قاعدگی در سن پائین و یائسگی در سن بالا شانس ابتلا به سرطان پستان را بیشتر نموده و از طرفی وجود سابقه این سرطان در افراد نزدیک فامیل نیز به طور چشم‌گیری خطر ابتلا را بالا می‌برد به نحوی که در زنانی که مادر یا خواهر آنها قبل از سن یائسگی دچار سرطان دو طرفه پستان شده‌اند،‌ خطر ابتلا به این بیماری در طول زندگی حداقل ۴۰ - ۵۰ درصد خواهد بود. این در حالی است که مثبت بودن سابقه‌ی خانوادگی برای سرطانهای دیگر نقشی در ایجاد سرطان پستان بعد از یائسگی ندارد.
پژوهشهای انجام گرفته در این زمینه نشان دهنده‌ی کاهش میزان ابتلا به سرطان پستان با مصرف قرصهای پیشگیری از بارداری در دوران قبل از یائسگی می‌باشد، اما در این بررسی مصرف قرصهای اخیر و نیز مصرف سیگار در دوره‌ی بعد از یائسگی نقشی در کاهش یا افزایش ابتلا به بیماری اخیر نداشته است،‌ضمن اینکه رخ دادن حاملگی اول زنان در فاصله سنی ۲۰ - ۲۵ و نیز تعداد فرزند بالاتر عوامل موثر در کاهش احتمال بیماری سرطان پستان بوده‌اند. تحقیقات انجام گرفته در سطح دنیا نشان می‌دهد. غذاهای پرچرب و سرخ کرده می‌توانند خطر این ایجاد سرطان پستان را تا حدود دو برابر افزایش دهند و از طرف دیگر سرطان فوق در کسانی که بیشترین مصرف گوشت گاو را دارند حدود ۳ برابر افرادی است که کمترین میزان مصرف این گوشت را دارند. علاوه بر این بررسی‌های انجام شده بیانگر این است که در زنانی که گوشت ماهی مصرف می‌کنند سرطان فوق کمتر از زنان است که ماهی مصرف نمی‌کنند.
منبع: ایسنا

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.