آزمایش خون بارداری، میزان درستی و خطا
آزمایش خون بارداری زنان معمولا در طی هفته دوم بارداری (دو هفته بعد از نزدیکی) با جواب مشخص روبرو می شود.
روش های مختلفی برای تست بارداری وجود دارد که هر کدام از این روش ها باتوجه به شرایط فردی و زمان بعد از رابطه جنسی ممکن است کاربرد بیشتری پیدا کند. به عنوان مثال بعضی از زنها از روش بی بی چک, سونوگرافی یا آزمایش خون بارداری استفاده می کنند. در این مقاله شرایط این آزمایش و عوامل تاثیر گذار بر روی میزان درستی و خطای آن بررسی می شود.
آزمایش خون بارداری زنان معمولا در طی هفته دوم بارداری (دو هفته بعد از نزدیکی) با جواب مشخص روبرو می شود. عده ایی یک هفته بعد از لقاح برای تست بارداری می روند که در این حالت ممکن است جواب قطعی نباشد. بنابراین برای دریافت جواب قطعی بهتر است که دو هفته بعد از لقاح آزمایش خون انجام گیرد. تست خون بارداری دقیق و حساس است و به دو روش کیفی و کمی انجام می شود. در روش کیفی فقط مثبت یا منفی بودن آزمایش بدون عدد ذکر می شود. اما در روش کمی عدد هم ذکر می شود.
آزمایش خون
یکی از مواردی که باید در نظر گرفت این است که بارداری در صورتی رخ می دهد که تخمک نیز آزاد شود. به عبارتی ممکن است لقاح بلافاصله بعد از رابطه جنسی صورت نگیرد. لازمه لقاح آزاد شدن تخمک است و اسپرم نیز تا چند روز می تواند در بدن زن زنده بماند اگر در طی این مدت تخمک آزاد شود لقاح صورت گرفته و حاملگی رخ می دهد.
اقداماتی که برای آزمایش خون بارداری باید انجام شود
برای آزمایش خون بهتر است که فرد ناشتا باشد و توصیه می شود که ۱۲ ساعت قبل از نمونه گیری چیزی مصرف نشود. معده پر سطح چربی و قند را در خون افزایش داده و در جواب قطعی آزمایش ممکن است تاثیر بگذارد. البته نوشیدن مایعات مانعی ندارد. همچنین مصرف دارو نیز ممکن است روی نتیجه نهایی تاثیر بگذارد, بنابراین اگر قبل از آزمایش دارو مصرف کرده بودید حتما با پزشک در میان بگذارید. ممکن است تاثیر داروی مصرفی روی نتیجه آزمایش زیاد باشد و به همین خاطر نمونه گیری تا چند روز به تعویق بیفتد. قبل از انجام آزمایش خون بارداری باید فرد حدود یک ربع در حالت نشسته استراحت کند تا مواد موجود در بدن به سطح پایداری برسد. همچنین شب قبل از آزمایش، خواب راحتی داشته باشد و از فشارهای روحی و محیط استرس زا دوری کند. همچنین سن فرد آزمایش دهنده و تجربه های بارداری نیز باید ذکر شود.
تاثیر ورزش روی نتیجه آزمایش
انجام بعضی حرکات ورزشی ممکن است سطح ترشح بعضی مواد را در بدن افزایش دهد. به طور مثال برای انجام آزمایشی که میزان پرولاکتین بدن را تعیین می کند, فرد نباید قبل از آزمایش فعالیت ورزشی داشته باشد زیرا هرگونه فعالیتی ممکن است روی نتیجه آن تاثیر منفی یا معکوس داشته باشد.
آزمایش در دوران قاعدگی
آزمایش خون بارداری اگر در دوره قاعدگی انجام شود نیز ممکن است با نتیجه قطعی همراه نباشد. در طی دوران قاعدگی سطح موادی مانند گلبول سفید خون در بدن افزایش و گلبول قرمز کاهش پیدا می کند. همچنین سطح هورمون های FSH و LH نیز در روزهای آخر قاعدگی تغییر می کند. به همین خاطر توصیه می شود که در هنگام آزمایش خون بارداری حتما روز آخر خون ریزی قاعدگی نیز ذکر شود تا اصطلاحا «محدوده های طبیعی» نیز در جواب آزمایش لحاظ شود.
نکات
گاهی با وجود انجام شدن آزمایش خون بارداری, ممکن است نیاز به آزمایش مجدد باشد زیرا ممکن است نتیجه آزمایش در محدوده ای باشد که نتوان آن را جواب قطعی دانست. همچنین می توانید برای آشنایی با علایم هفته اول بارداری کلیک نمایید.
منبع:
آرگا
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼