احتمال بازگشت سرطان پستان، مگر درمان نمی شود؟
با وجود صرف زمان و هزینه ی زیادی که محققان جهت بررسی چگونگی عود مجدد سرطان پستان کرده اند، هنوز چرایی و چگونگی این مسئله تنها یک حدس است.
کارشناسان می دانند که چگونه سرطان سینه دوباره بروز پیدا می کند. وقتی سرطان اولیه درمان می شود، به اصطلاح سلول های بذری می توانند از ناحیه سینه به سایر بخش های بدن مهاجرت کند. این سلول های بذری در هر کجای بدن که قرار بگیرند می توانند نهفته باقی بمانند، گاهی اوقات حتی برای سال ها، قبل از شروع یک بیماری تهاجمی دیگر خفته می مانند.
تحقیقات نشان می دهد تغییرات شیوه ی زندگی و کاهش رفتارهای خطرناک که خطر ابتلا را پایین می آورند، تفاوت های زیادی را ایجاد خواهد کرد.
بدنتان را حرکت دهید
ورزش منظم، حداقل دو نیم ساعت در هفته مهم ترین شیوه ی زندگی جهت جلوگیری از عود مجدد سرطان سینه است. متأسفانه در برخی جوامع تنها 13 درصد زنان این ورزش هفتگی را دنبال می کنند و ادامه می دهند.
ممکن است کسب انرژی لازم برای ورزش کردن، پس از یک دوره مبارزه ی طاقت فرسا با سرطان، کمی مشکل باشد، اما کاهش التهاب و کاهش سطح هورمون های مربوط به عود سرطان در اثر ورزش، ارزشش را دارد و بهترین راه دفاع از خود است.
وزن تان را در حد ایده آل نگه دارید
از دست دادن وزن که اغلب تغییر سالمی است، بر خلاف آنچه به نظر می رسد، با کاهش خطر عود سرطان سینه رابطه ی شدیدی ندارد، اما شواهد خوبی وجود دارد مبنی بر اینکه اجتناب از افزایش وزن و اتخاد رژیم غذایی سالم، در طول و پس از دوره ی درمان، ممکن است از شما در برابر بروز مجدد بیماری محافظت کند.
زنان دارای اضافه وزن و چاقی، بیشتر از افراد دارای وزن سالم، در معرض خطر سرطان سینه قرار دارند.
از نوشیدن مشروبات الکلی اجتناب کنید
اجتناب از مصرف نوشیدنی های الکلی خطر عود مجدد سرطان سینه را تا 28 درصد کاهش می دهد.
داروهای تجویزی را مصرف کنید
مصرف داروهایی که پزشک تجویز کرده است در کاهش خطر عود بیماری بسیار موثر و دارای اهمیت است. عوامل ضد استروژن و مهارکننده های آروماتاز، از بازگشت سرطان سینه جلوگیری خواهند کرد. متأسفانه به دلیل عوارض جانبی و سایر عوامل، بسیاری از زنان از مصرف این داروها خودداری می کنند و یا بعد از یک دوره مصرف، آن را کنار می گذارند.
ویتامین د و ث بیشتری مصرف کنید
در حالیکه شواهد محکمی در رابطه با تأثیر ویتامین ها وجود ندارد، اما بازنگری ها نشان می دهد که مصرف ویتامین ث می تواند احتمال مرگ در اثر سرطان سینه را کاهش دهد. سطوح پایین ویتامین د در بدن نیز با تشدید سرطان مرتبط است.
منبع:
اقتصاد آنلاین
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼