ویتامین های مورد نیاز خانمها، کدامند؟
امروزه خانمها به سلامتی خود اهمیت میدهند و میخواهند رژیم غذایی سالم داشته باشند. برای داشتن رژیم غذایی سالم باید ویتامینهای مورد نیاز بدن نیز تأمین شود.
امروزه خانمها به سلامتی خود اهمیت میدهند و میخواهند رژیم غذایی سالم داشته باشند. برای داشتن رژیم غذایی سالم باید ویتامینهای مورد نیاز بدن نیز تأمین شود. خانمها با هر سن و وزن و هر میزان تحرک بدنی، باید برای حفظ سلامتی و جلوگیری از ابتلا به بیماریهای گوناگون از ویتامینهای مختلف استفاده کنند. با ما باشید تا با ویتامین های مورد نیاز خانم ها بیشتر آشنا شوید.
ویتامینها ترکیباتی آلی هستند که به عملکرد درست بخشهای مختلف بدن کمک میکنند. کمبود ویتامینهای ضروری مشکلات متعددی برای سلامتی فرد به وجود میآورد، از این رو باید با خوردن خوراکیهای حاوی ویتامین یا مکملهای ویتامینی آنها را به بدن برسانیم. این شما و این هم فهرست دهتاییِ ویتامینهای مفید برای خانمها:
۱. ویتامین A
ویتامین A نقش آنتی اکسیدان دارد. زنان در هر سنی که باشند نیازمند دریافت این ویتامین هستند، زیرا این ویتامین به استحکام استخوان و دندان کمک میکند و بافتهای نرم بدن، پوست و غشای مخاطی را تقویت میکند. ویتامین A خطر ابتلا به بیماریهای مزمن را کاهش میدهد، بینایی را بهتر میکند، روند پیرشدن را به تأخیر میاندازد و توانایی سیستم ایمنی را در مقابله با میکروبها افزایش میدهد. این ویتامین را میتوان بهوفور در خوراکیهای زیر پیدا کرد: هویج، طالبی، کدو حلوایی، زردآلو، گوجه و هندوانه.
۲. ویتامین B۲
ویتامین B۲ با نام ریبوفلاوین هم شناخته میشود و برای حفظ سلامت بدن، رشد عادی و سوختوساز طبیعی سلولها ضروری است. این ویتامین انرژی بدن را بالا میبرد، سیستم ایمنی را تقویت میکند و مورمور شدن و بیحسی اعضا، نگرانی، اضطراب و خستگی را از بین میبرد.
کمبود ویتامین B۲ در بدن بر سوختوساز، عملکرد سیستم ایمنی و اعصاب تأثیر منفی میگذارد و موجب رنگپریدگی چشمها و زبان میشود. همچنین موجب ناراحتیهایی از قبیل گلودرد، زخمهای دهانی، ترکخوردگی لب و خشکشدن مو میشود و پوست را دچار چروکیدگی و خارش مدام میکند.
خوراکیهایی که غنی از ویتامین B۲ هستند عبارتند از: گوشت ماهیچه، پنیر، شیر، ماست، سبزیجات برگدار، خمیرمایه، تخم مرغ، غلات، سویا، بادام، قارچ و انواع آجیل.
۳. ویتامین B۶
ویتامین B6 - ویتامین های مورد نیاز خانم ها
ویتامین B۶ که به آن پروکسین نیز میگویند، در تقویت سیستم ایمنی نقش مهمی دارد. این ویتامین منحصربهفرد به بدن کمک میکند تا برای مغز هورمون و مواد پیامرسانهای عصبی بسازد. این مواد در کاهش افسردگی و جلوگیری از حملههای قلبی و ازدسترفتن حافظه نقش دارند.
ویتامین B۶ به تنظیم قند خون بسیار کمک میکند. خانمهای باردار میتوانند برای خلاص شدن از حالت تهوع صبحگاهی، مواد غذایی حاوی این ویتامین را بخورند. با کمبود ویتامین B۶ در بدن، باید منتظر بروز علائم کمخونی باشید.
خوراکیهایی که بیشترین مقدار ویتامین B۶ را دارند عبارتند از: غلات غنیشده، آووکادو، موز، گوشت، لوبیا، ماهی، جو دوسر، آجیل، انواع دانهها و میوههای خشک.
۴. ویتامین B۷
ویتامین B۷ یا بیوتین برای رشد سلولی و سنتز اسیدهای چرب ضروری است. این ویتامین به حفظ سلامت غدههای عرقساز کمک میکند و با بهبود رشد مو و تقویت ناخنهای شکننده، سلامتی پوست و مو را تضمین میکند. ویتامین B۷ برای رشد استخوان و مغز استخوان ضروری است و سطح کلسترول خون را پایین نگه میدارد.
کمبود این ویتامین چندان شایع نیست، ولی موجب علائمی مانند شکنندگی ساقهی مو، جوشهای پوستی، عملکرد غیرطبیعی قلب، بیحالی، کمخونی و افسردگی خفیف میشود.
غذاهایی که حاوی مقادیر بالای ویتامین B۷ هستند عبارتند از: ماهی، سیبزمینی شیرین، بادام، هویج، موز، طالبی، میوههای زردرنگ (مانند زردآلو، سیب و …)، سبزیجات برگسبز، عدس، برنج قهوای، فلفل دلمهای، زردهی تخم مرغ، سویا، جو دوسر، شیر، پنیر، ماست و آجیل.
حتما بخوانید: منابع ویتامین B؛ کمبود ویتامین B چه عوارضی در پی دارد؟
۵. ویتامین B۹
خوردن ویتامین B۹ یا اسیدفولیک برای هر خانمی ضروری است، زیرا از حملهی قلبی، ابتلا به فشار خون، آلزایمر، افسردگی، سرطان و کاهش حافظه جلوگیری میکند. این ویتامین در بهبود سلامت مغز و عملکرد سلولها مؤثر است، قدرت باروری را بالا میبرد و به رشد جنین کمک میکند.
کمبود ویتامین B۹ در خانمهای باردار به ستون فقرات جنین آسیب میزند و در بیشتر موارد شاهد ابتلای جنین به بیماریهایی مانند مهرهشکاف هستیم.
ویتامین B۹ را میتوان با مصرف سبزیجات برگسبز که برگهای تیره دارند، آبپرتقال، مارچوبه، طالبی و خربزه، توتفرنگی، غلات غنیشده، حبوبات، لوبیاسبز، مخمر خوراکی و تخم مرغ به بدن رساند.
۶. ویتامین B۱۲
ویتامین ضروری دیگری که هر خانمی باید آن را بخورد B۱۲ است که در سوختوساز بدن، تقسیم طبیعی سلولها و سنتز پروتئین نقش مهمی دارد. این ویتامین از حملههای قلبی، ضعف حافظه و کمخونی پیشگیری میکند.
از ویتامین B۱۲ میتوان در درمان افسردگی و حفظ عملکرد درست مغز و سیستم اعصاب مرکزی استفاده کرد. کمبود این ویتامین در بدن موجب علائمی نظیر زودرنجی، افسردگی و اختلال حواس میشود. التهاب زبان و دهان نیز نشانهی کمبود این ویتامین است.
اگر بخواهیم چندتا از بهترین خوراکیهای حاوی ویتامین B۱۲ را نام ببریم، میتوانیم پنیر، تخم مرغ، ماهی، گوشت، شیر، ماست و غلات صبحانهی غنیشده را به خانمها معرفی کنیم.
حتما بخوانید: ۶ ویتامین و مادهی معدنی برای تقویت مغز
۷. ویتامین C
فواید ویتامین C برای خانم ها - ویتامین های مورد نیاز خانم ها
ویتامین C که تقویتکنندهی سیستم ایمنی است برای خانمها فوائد زیادی دارد. این ویتامین زخمها را بهسرعت التیام میبخشد، رشد بافتها را تسریع میکند و خطر ابتلا به برخی انواع سرطان، حملهی قلبی و آسیب بافتها را کاهش میدهد. ویتامین C نقش مهمی در تولید گلبولهای قرمز خون برعهده دارد.
غذاهای غنی از ویتامین C عبارتند از: کلم بروکلی، گریپ فروت، کیوی، پرتقال، فلفل دلمهای، سیبزمینی، توتفرنگی، جوانهی غلات و گوجه فرنگی.
۸. ویتامین D
ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی است که جذب کلسیم را در بدن بالا میبرد. به همینخاطر نقش مهمی در استحکام استخوانها دارد. همچنین ویتامین D خطر ابتلا به انواع فلج، رماتیسم مفاصل و سرطانهای مختلف را کاهش میدهد.
این ویتامین برای کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی مفید است و بینایی را تقویت میکند. کمبود آن بافت استخوانی را سست میکند و موجب ابتلا به پوکی استخوان میشود.
اگر هر روز نور خورشید به پوست شما بتابد، بدنتان مقدار ویتامین D مورد نیاز خود را دریافت میکند. ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زیر نور بودن کافی است. علاوه بر نور خورشید، غذاهایی نیز وجود دارند که مقدار ویتامینD آنها بسیار بالا است، مانند ماهی، شیر غنیشده، جگر و تخم مرغ.
حتما بخوانید: منابع ویتامین D؛ غنیترین خوراکیهایی که ویتامین D را تامین میکنند
۹. ویتامین E
ویتامین E خاصیت ضدپیری دارد و با کاهش آسیب سلولها و کمکردن سرعت تغییراتی که شما را پیر میکنند، روند پیری را به تأخیر میاندازد. این ویتامین از بروز حملهی قلبی، ابتلا به آب مروارید، کاهش حافظه و برخی انواع سرطانها جلوگیری میکند.
در ضمن استفاده از ویتامین E برای سلامت پوست و موی خانمها حقیقتا معجزه میکند و به همین دلیل در بیشتر محصولات مراقبت از پوست و مو به کار میرود.
غذاهایی که حاوی مقدار زیاد ویتامین E هستند عبارتند از: فندق، بادام، اسفناج، روغن ذرت، روغن جگر ماهی، کرهی بادام زمینی و تخم آفتابگردان.
۱۰. ویتامین K
ویتامین K نقش مهمی در محکمشدن استخوانها، جلوگیری از لختهشدن خون در رگها و کاهش خطر حملهی قلبی دارد. این ویتامین منحصربهفرد برای عملکرد درست سیستم ایمنی و آزاد کردن انرژی در بدن مفید است.
ویتامین K را میتوانید در خوراکیهایی نظیر روغن سویا، روغن ماهی و تمام دانهها و سبزیجات برگسبز بیابید.
توصیهی ما به شما خانمهای عزیز این است که خوردن پنج وعده میوه و سبزیجات را در روز فراموش نکنید تا تمام ویتامینهای مورد نیاز به بدنتان برسند. اگر به هر دلیلی نمیتوانید آنها را از این طریق تأمین کنید، از مکملهای ویتامین استفاده کنید. ولی به یاد داشته باشید قبل از استفاده از هر نوع مکمل با پزشک مشورت کنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼