۱۶۸۳۹۸
۲۸۴۹
۲۸۴۹

بارداری با کیست اندومتریوز، خطر دارد؟

تمام زنان مبتلا به کیست آندومتریوز تخمدان نابارور نیستند. بسیاری از این زنان بدون هیچ مشکلی صاحب فرزند می‌شوند.

تمام زنان مبتلا به کیست آندومتریوز تخمدان نابارور نیستند. بسیاری از این زنان بدون هیچ مشکلی صاحب فرزند می‌شوند. جراحی لاپاراسکوپی برای درمان آندومتریوز و افزایش شانس باروری بکار گرفته می‌شود...
آندومتریوم، بافت تشکیل دهنده حفره داخلی رحم است. بیماری آندومتریوز زمانی ایجاد می‌شود که بافت آندومتریوم در سایر نقاط دستگاه تناسلی پخش شود از جمله در حفره داخل شکمی یا در تخمدان که سبب ایجاد کیست آندومتریوز تخمدان می‌شود. آندومتریوز در بعضی از زنان سبب درد شده و می‌تواند باعث ناباروری نیز گردد.
حدود ۵ الی ۱۰ درصد زنان مبتلا به کیست آندومتریوز هستند که اغلب این زنان توانایی باروری دارند. اگرچه بررسی‌ها نشان می‌دهد حدود ۳۰ الی ۴۰ درصد ناباروری زنان به علت کیست آندومتریوز تخمدان است.
از جمله دیگر عوارض کیست آندومتریوز عبارتند از ناراحتی قبل و حین قاعدگی، درد حین آمیزش جنسی، درد یا سایر اختلالات حین ادرار، حرکات روده در زمان‌های قاعدگی. بعضی از زنان ممکن است دچار انواع بیماری‌های مربوط به سیستم ایمنی شوند مانند آسم و اگزما که البته شدت این عوارض و تعداد آن‌ها نیز ارتباط معنی داری با میزان پیشرفت و وضعیت کیست ندارند.

تشخیص کیست آندومتریوز تخمدان
تنها روش قطعی تشخیص کیست آندومتریوز تخمدان استفاده از روش جراحی لاپاراسکوپی است. با این حال گاهی اوقات وجود بیماری با بررسی سیکل‌های دردناک قاعدگی، وجود آمیزش‌های دردآور، معاینه فیزیکی یا به کمک امواج اولتراسوند قابل تشخیص و پیش‌بینی است.
اغلب موارد کیست‌های آندومتریوز از نظر شدت جزو موارد خفیف قرار می‌گیرند. زنان مبتلا به هر نوع کیست آندومتریوز (خفیف، متوسط و شدید) ممکن است در ناحیه شکم یا لگن احساس دردهای شدید داشته باشند یا کاملا برعکس هیچگونه درد یا عارضه‌ای نداشته باشند. آندومتریوز شدید سبب زخم‌های لگنی شده و ممکن است آناتومی لگن را تغییر دهند. در اثر این تغییرات، آناتومی رحم نیز تغییر خواهد کرد که این امر می‌تواند سبب بسته شدن لوله‌های رحمی یا آسیب به آن شود، ممکن است سبب اتصال تخمدان به دیواره جانبی رحم، روده یا لگن نیز گردد. هر یک از این اتفاقات می‌تواند به ناباروری منجر شود. در اکثر موارد تخمک‌های موجود در تخمدان در اثر کیست آندومتریوز دچار آسیب شده که این امر ذخیره تخمک‌های موجود را کاهش داده و حتی کیفیت آن‌ها را نیز دچار نقص می‌کند.
تحقیقات اخیر نشان داده است که در صورت باردار شدن، داروهای در حال مصرف برای آندومتریوز را بهتر است همچنان ادامه داد. چرا که کیست آندومتریوز می‌تواند ریسک هر یک از اتفاقات زیر را افزایش دهد:
-تولد پیش از موعد نوزاد - قبل از 40 هفته
-خونریزی پس از گذشت حدود 24 هفته از بارداری
-افزایش فشار خون
-زایمان بوسیله سزارین

کیست آندومتریوز و خطر زایمان زودرس
در صورت داشتن کیست آندومتریوز تخمدان و استفاده از تکنولوژی‌های کمکی برای بارداری، ریسک تولد نوزاد زودرس - قبل از ۴۰ هفتگی - افزایش می‌یابد. بررسی جامع بر روی ۱۳۰۰۰ تولد، نشان داده است که زنان مبتلا به آندومتریوز حین زایمان دچار مشکلات بیشتری بوده، دچار زایمان زودرس شده و نیازمند سزارین هستند.
با این حال توجه به این نکته لازم است که تمام زنان مبتلا به کیست آندومتریوز تخمدان نابارور نیستند. بسیاری از این زنان بدون هیچ مشکلی صاحب فرزند می‌شوند. جراحی لاپاراسکوپی برای درمان آندومتریوز و افزایش شانس باروری بکار گرفته می‌شود. چنانچه این روش درمانی موثر نبود، باروری به کمک آی وی اف همچنان می‌تواند از جمله گزینه‌های پیش رو باشد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.