۱۷۴۹۰۶
۱۸۱۹
۱۸۱۹

یائسگی زودرس زنان، تغذیه تاثیر گذار

مطالعه بیش از ۹۰۰ زن در انگلستان نشان می‌دهد که خوردن ماکارونی های سفید و برنج با یائسگی زودرس مرتبط است.

مطالعه بیش از ۹۰۰ زن در انگلستان نشان می‌دهد که خوردن ماکارونی های سفید و برنج با یائسگی زودرس مرتبط است. در حالی که یک رژیم غذایی غنی از ماهی‌های چرب با یائسگی دیر هنگام ارتباط دارد. در هر حال، نمی‌توان گفت که آیا این رژیم‌ها به طور مستقیم بر شروع یائسگی تاثیر می‌گذارد؛ یا این که آن‌ها صرفا برخی عوامل مخفی دیگر را منعکس می‌کنند.
Janet Cade، در دانشگاه لیدز انگلستان و همکارانش اطلاعات ۹۰۰ زن را که در سنین ۴۰ تا ۶۵ در معرض یائسگی بودند، تجزیه و تحلیل کردند. آن‌ها دریافتند که میانگین سن یائسگی ۵۱ سال است. اما بعضی از غذاها با شروع یائسگی همراه بوند.
زنانی که روزانه یک وعده پاستا یا برنج سفید تصفیه شده را مصرف کردند، حدود یک سال و نیم قبل از سن میانگین دچار یائسگی شدند. در حالی که مصرف اضافی روزانه ماهی‌های چرب با تأخیر بیش از سه سال از زمان یائسگی همراه بود.
رژیم های غذایی با مقدار حبوبات تازه بالا (مانند نخود فرنگی و لوبیا) با تاخیری در حدود یک ساله در یائسگی زنان همراه است. دریافت بیشتر ویتامین B۶ و روی نیز با یائسگی دیر هنگام‌تری همراه است.
پیامدهای بهداشتی
Cade می‌گوید:
«سن شروع یائسگی می‌تواند پیامدهای جدی سلامتی برای برخی از زنان داشته باشد.»
در زنان که زودتر یائسه می‌شوند خطر ابتلا به پوکی استخوان و بیماری قلبی می‌تواند افزایش یابد. در حالی که در کسانی که این اتفاق دیرتر رخ می‌دهند احتمال بیشتری برای ایجاد سرطان سینه، رحم و تخمدان وجود دارد.
Cade و همکارانش معتقدند که آنتی‌اکسیدان‌ها در حبوبات ممکن است به حفظ چرخه قاعدگی برای مدت طولانی کمک کنند. و اسیدهای چرب امگا ۳ (که در ماهی‌های چرب به فراوانی وجود دارد.) ممکن است این مدت زمان را افزایش دهد. احتمال دارد که کربوهیدرات‌های تصفیه شده خطر ابتلا به مقاومت انسولین را افزایش دهند. که این مورد ممکن است با مداخله هورمون‌های جنسی ایجاد شود.
Channa Jayasena، در Imperial College London می‌گوید:
«متابولیسم بدن نقش مهمی در تنظیم تخمک گذاری و دوره ها دارد.»
اما او علیه ایجاد یک دستور غذایی برای به تأخیر انداختن یائسگی از این مطالعه هشدار می‌دهد که :
«متاسفانه، محدودیت بزرگ در این نوع مطالعات مشاهده‌ای، عدم توانایی آن‌ها در اثبات این است که رفتار رژیم غذایی در واقع باعث ایجاد یائسگی زودرس می‌شود. تا زمانی که ما این نوع مدرک را نداریم، من هیچ دلیلی برای مردم جهت تغییر رژیم غذایی خود نمی بینم.»

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.