۱۸۳۱۸۰
۱۲۰۷
۱۲۰۷

درد پایین کمر در مردان، نشانه سرطان بیضه است؟

اگرچه سرطان بیضه در تمامی نقاط جهان به یک میزان شایع نیست اما نمی ‌توان شیوع آن را نادیده گرفت.

آیا فکر میکنید که درد کمر شما ممکن است ربطی به سرطان بیضه داشته باشد؟ در این مقاله با آوردن چندین نمونه نشان داده شده که گاهی ممکن است این چنین باشد.

آیا درد های پایین کمر در مردان نشانه سرطان بیضه است؟
اگرچه سرطان بیضه در تمامی نقاط جهان به یک میزان شایع نیست اما نمی ‌توان شیوع آن را نادیده گرفت. حدود 1 درصد از مردانی که در رده سنی بین 15 الی 35 سال قرار دارند، مبتلا به سرطان بیضه هستند. این نوع تومور قوی که در یک یا هر دو بیضه رشد می کند و در صورت گسترش تومور به بقیه اندام ها، می ‌تواند موجب بروز درد در پایین کمر شود. در ادامه با برخی از علل غیر عادی کمردرد آشنا خواهید شد.
کمر درد معمولاً از علائم سرطان بیضه تلقی نمی‌ شود؛ زیرا به دلیل بروز علائم فیزیکی مختلف که حاکی از این مشکل هستند، کمر درد در این گونه موارد نادیده گرفته می‌ شود. مهم ترین علائم سرطان بیضه شامل ورم بیضه، قرمزی و همچنین درد در مراحل اولیه پیشرفت تومور می‌ شود. کمر درد معمولاً زمانی بروز می یابد که سرطان به خارج از بیضه گسترش پیدا می‌ کند.
در پژوهشی که در سال 1987 انجام شد، دو نوجوان دارای کمر درد مورد بررسی قرار گرفتند. پزشکان با توجه به این علائم دریافتند سرطان بیضه به بیرون از بیضه پیشرفت کرده است. در مطالعات آزمایشی اخیر که در سال 2014 با توجه به بررسی های صورت گرفته در سال 1987 انجام شده است حاکی از آن است کمر درد از علائم سرطان بیضه است.

چرا نباید کمردرد را نادیده گرفت؟
در سال ۱۹۸۷ محققی به منظور برقراری ارتباط بین کمر درد و سرطان بیضه به ذکر دو پژوهش موردی پرداخت. مورد اول پسر بچه ۱۷ ساله ای بود که کمر درد شدید وی در نتیجه دررفتگی دیسک بود. این درد به حدی شدید بود که وی را از انجام فعالیت باز داشت و در هنگام سرفه و عطسه نیز افزایش می یافت اما به دیگر قسمت های بدن پراکنده نشد.
حتی پس از یک ماه درمان درد تشدید شد و همچنین باعث ضعف و بی حسی در قسمت چپ بدن شد. دوره دو هفته ای کشش عضلات نیز موجب بدتر شدن شرایط شد. عکس‌ برداری های نخاعی و عصبی حاکی از فشردگی در ناحیه پایین ستون فقرات بود.
در همین مرحله کیسه بیضه مورد بررسی قرار گرفت و در بیضه سمت چپ تومور مشاهده شد. زمانی که از فرد آزمایش خون گرفته شد وجود سلول های سرطانی که تا ریه ها پیشرفت کرده بودند تائید شد و به عنوان سرطان نوع چهار تشخیص داده شد. سپس شیمی درمانی به منظور جلوگیری از پیشرفت سرطان تجویز و برای پاک‌ سازی ریه ها از سرطان عمل جراحی انجام گرفت که باعث بهبودی فرد شد.
مورد دوم پسر بچه ۱۵ ساله ای بود که دچار کمر درد آزار دهنده ای بود. هیچ گونه علائم عصبی در کار نبود و ظرف چند هفته درد تشدید یافت و او را سست کرد. پزشک عمومی او را به کلینیک ارتوپدی ارجاع داد که با داروهای ضد عفونی غیر استروئیدی تحت درمان قرار گرفت. هر چند علائم کاسته نشد و درد بیشتر افزایش یافت.
سپس او برای درمان به پزشک روماتولوژیست ارجاع داده شد که البته باز هم تغییری دیده نشد. فیزیوتراپی و استراحت نیز تغییری در وضعیت او ایجاد نکرد و باعث ضعیف تر شدن و کاهش وزن در وی شد. زمانی که در این مرحله کیسه بیضه او مورد بررسی قرار گرفت، تومور بزرگی در بیضه سمت چپ دیده شد.
نتایج آزمایش تکه برداری وجود سرطان بیضه را اثبات کرد. سونوگرافی شکمی، گسترش سرطان در کبد را نشان می ‌داد و نتیجه رادیوگرافی از سینه حاکی از رشد سلول های چندگانه سرطانی در ریه بود. متأسفانه این پسر علی رغم شیمی درمانی قوی نتوانست جان سالم به در ببرد.
بررسی دیگر در سال ۲۰۱۴ بر روی مرد ۲۶ ساله ای انجام شد که به مدت یک سال دچار کمر درد بود. وی برای درمان کمردرد اقدام به انجام کایروپراکتیک‌ یا ماساژ مفاصل کرده بود اما نتیجه ای دریافت نکرده بود. بررسی بیشتر نشان داد درد در ناحیه پایین کمر به دلیل پیشرفت سرطان بیضه است که تومور در بیضه سمت راست قرار داشت.
بر اساس نتایج بررسی های انجام شده مردانی که دچار کمردرد هستند و فاقد علائمی مانند سنگینی، ورم و درد بیضه هستند، به منظور پیشگیری از عوارض ناشی از پیشرفت سرطان باید به پزشک مراجعه نمایند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.