۱۸۳۸۴۴
۱۸۴۹
۱۸۴۹

بهبود تخمدان پلی کیستیک، زردچوبه کار سازه؟

بر اساس تحقیقات جدید مشخص شده آنتی اکسیدان کورکومین در زردچوبه می تواند در بهبود سندرم تخمدان پلی کیستیک تخمدان در خانم ها موثر باشد.

بر اساس تحقیقات جدید مشخص شده آنتی اکسیدان کورکومین در زردچوبه می تواند در بهبود سندرم تخمدان پلی کیستیک تخمدان در خانم ها موثر باشد.

بهبود علائم سندروم تخمدان پلی‌کیستیک با کمک زردچوبه
پژوهشگران دانشگاه خوارزمی با بررسی اثر کورکومین* Curcumin بر روی فاکتورهای مرتبط با التهاب در سندروم تخمدان پلی‌کیستیک دریافتند که این ماده می‌تواند علائم این بیماری را بهبود بخشد.
*کورکومینCurcumin: جزء فعال ادویه زردچوبه است و دارای خواص ضد التهابی می‌باشد. کورکومین یک آنتی اکسیدان قوی است.
زردچوبه Turmeric یکی از پرکاربردترین ادویه‌ها در جهان است و در بسیاری از غذاهای ایرانی نیز استفاده می‌شود. کورکومین ماده‌ای زردرنگ است که از ریزوم زردچوبه (Curcuma longa) به دست می‌آید. شواهد تجربی اخیر نشان می‌دهند که کورکومین دارای نقش ضد التهابی، ضد دیابتی و ضد چاقی در موش‌های مدل چاقی و دیابت است. زردچوبه از قرن‌ها پیش برای درمان بیماری‌هایی نظیر بیماری‌های کبدی، پوستی و ویروسی مورد استفاده بوده است و مطالعات تجربی مختلف خواص آنتی‌اکسیدانی، ضد سرطانی، ضد ویروسی، ضد روماتیسمی و ضد التهابی کورکومین را اثبات نموده‌اند. سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یک اختلال غدد درون‌ریز است که با عدم تخمک‌گذاری مزمن، پلی کیستیک بودن ظاهر تخمدان و علایم پاتولوژیکی مانند هایپرآندروژنیسم (بیش از حد بودن هورمون‌های مردانه) مشخص می‌شود. PCOSدلیل حدود سه چهارم از موارد ناباروری‌ با منشاء عدم تخمک گذاری است. بیماران مبتلا به این سندروم همچنین دارای اختلالات متابولیک مانند مقاومت به انسولین، اختلال در عملکرد سلول‌های بتای پانکراس، عدم تحمل گلوکز، چاقی احشایی و ... هستند. علاوه بر این ممکن است این بیماری در طولانی‌مدت سبب بروز دیابت نوع دو، هیپرپلازی آندومتر و بیماری‌های سیستم قلبی عروقی شود. داشتن التهاب مزمن خفیف که از نشانه‌های آن بیش از حد بودن پروتئین واکنشی (C (CRP، اینترلوکین 6 (IL-6) و فاکتور نکروز توموری آلفا (TNF-α) است، نقش مهمی در سندرم تخمدان پلی‌کیستیک دارد. بسیاری از مطالعات تایید کرده‌اند که پروتئین واکنشیC ، اینترلوکین 6 و فاکتور نکروز توموری آلفا با ریسک ابتلا به دیابت نوع 2 و بیماری‌های قلبی عروقی مرتبط هستند که به شدت با مقاومت به انسولین و چربی بدن ارتباط دارند.

تاثیر زردچوبه در بهبود سندرم تخمدان پلی کیستیک
پژوهشگران دانشگاه خوارزمی در مطالعه‌ای اثرات کورکومین را بر روی پروتئین واکنشیC ، اینترلوکین ۶ و فاکتور نکروز توموری آلفا و علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک بررسی کردند. در این تحقیق، از ۷۲ سر موش صحرایی ماده‌ بالغ استفاده شد و آن‌ها را به گروه‌های شاهد (۱۲ سر)، گروه سندرم تخمدان پلی کیستیک (۱۲ سر) و گروه سندروم پلی کیستیک تحت درمان با کورکومین (۴۸ سر) تقسیم شدند. سندرم تخمدان پلی کیستیک در موش‌ها با تزریق یک مرحله استرادیول والرات (۲ میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن) القا شد. موش‌های صحرایی دارای سندروم پلی کیستیک نیز به گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند و به صورت روزانه از طریق تزریق داخل صفاقی کورکومین دریافت کردند.
۶۰روز بعد از ایجاد سندرم، تخمدان‌ها برای ارزیابی‌های بافت‌شناسی و ایمونوهیستوشیمیایی جمع‌آوری شدند. مطالعات بافت‌ شناسی حاکی از کاهش قابل توجه ضخامت لایه‌ تکای تخمدان و افزایش اندازه‌ قطر جسم زرد در گروه درمان شده با کورکومین نسبت به گروه دارای سندروم بود. همچنین فاکتورهای التهابی مانند IL-۶و CRP در گروه‌های تحت درمان با کورکومین به طور معنی‌داری در مقایسه با گروه‌های سندروم کاهش یافت. با توجه به تجزیه و تحلیل ایمونوهیستوشیمی، بیان TNF-α در لایه گرانولوزا و مایع فولیکولی، فولیکول‌ها و کیست‌های تخمدانی در گروه PCOSبیش از بیان گروه کنترل بود. با این حال، بیان این فاکتورها در تخمدان‌های درمان شده با کورکومین کاهش یافت. نتایج این مطالعه که در فصلنامه‌ علمی- پژوهشی باروری و ناباروی پژوهشگاه ابن سینا منتشر شده است، حاکی از اثر کورکومین بر بهبود ویژگی‌های بافت‌شناسی تخمدان پلی کیستیک است. این ماده از طریق مهار TNF-α و IL-۶، با کاهش اندازه‌ غلاف فولیکولی، بهبود تخمک‌گذاری و جسم زرد، سبب می‌شود تخمدان پلی‌کیستیک به سمت تخمدان فعال و سالم پیش رود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.