علت دردناک شدن پستانها، ده درمان خانگی
درد سینه یا حساسیت به لمس در پستان میتواند باعث ناراحتی زیادی (به خصوص در هنگام حرکت) و همچنین سنگینی و حساسیت بیشتر در سینهها شود.
درد سینه یا حساسیت به لمس در پستان میتواند باعث ناراحتی زیادی (به خصوص در هنگام حرکت) و همچنین سنگینی و حساسیت بیشتر در سینهها شود. حساسیت به لمس در بافتهای پستان با درد همراه است. تجربهی این حالت معمولا قبل از شروع دورهی قاعدگی، هنگام بارداری، شیردهی و بعد از یائسگی شایع است. در این زمانها، نوسانات هورمونی در بدن رخ میدهد که سبب بروز تورم و درد در پستانها میشود.
حساسیت و درد سینه
سایر علل حساسیت در پستان عبارتند از: فیبروکیستیک (وجود کیست) بودن پستانها، رژیم غذایی، درد شانه یا عضلات، احتقان در قفسهی سینه، برخی داروهای خاص، سیگار کشیدن و پوشیدن سینه بند نامناسب.
برای بسیاری از زنان، حساسیت و درد پستان در طول زمان به طور خود به خود حل میشود. با این حال، برخی روشهای درمانی خانگی وجود دارند که میتوانند به رفع این حساسیت و درد در پستانها کمک کنند. از به کار بردن گیاهان دارویی گرفته تا اعمال برخی تغییرات در رژیم غذایی و سبک زندگی، چیزهای زیادی وجود دارند که میتوانند به شما کمک کنند که از شر این درد و عذاب در ناحیهی پستان خلاص شوید.
درمانهای خانگی برای رفع درد یا حساسیت در پستان
در این نوشتار ۱۰ درمان اصلی برای حساسیت به پستان خواهید دید. با ما همراه باشید!
۱. ماساژ
در بسیاری از موارد، درد عضلانی در قفسهی سینه یا قسمت فوقانی بدن میتواند در بروز درد یا حساسیت به لمس در پستان نقش داشته باشد. در چنین شرایطی، ماساژ بسیار کمککننده است.
ماساژ گردش خون را بهبود میبخشد و به این ترتیب درد و حساسیت به لمس را در این ناحیه کاهش میدهد. این روش درمانی همچنین میزان حبس مایع را تحت کنترل نگه میدارد، و بنابراین ناراحتی و درد این ناحیه را بیشتر کاهش میدهد.
۱. مقداری روغن زیتون یا نارگیل گرم را روی سینهها استعمال کنید.
۲. به آرامی یکی از سینهها را با حرکات رو به بالا و سپس به صورت دایرهای ماساژ بدهید.
۳. ماساژ را روی سینهی دیگر با الگوی مشابه تکرار کنید.
۴. این روش درمانی را ۲ تا ۳ بار در روز انجام دهید تا این اختلال در شما بهبود یابد.
- توجه: هنگامی که سینهها را ماساژ میدهید، دقت کنید که باید این کار را به آرامی انجام دهید و هرگز ماساژ را آنقدری با فشار انجام ندهید که بافت سینه به طور عمقی تحت تاثیر قرار بگیرد.
۲. کیسهی یخ
برای مقابله با حساسیت و درد سینه، کیسهی یخ نیز بسیار کمککننده است. این درمان به خصوص برای کاهش درد ناشی از نوعی آسیب در سینه یا فیبروکیستیک بودن سینه نیز فایده دارد.
درجهی پایین یا سرما به بیحس شدن عصبهای اطراف سینه کمک میکند، و به این ترتیب باعث کاهش حساسیت و درد میشود. برای انجام این درمان به شیوهی زیر عمل کنید:
۱. چند تکه یخ را لای یک تکه پارچهی پنبهای بگذارید.
۲. سپس کیسهی یخ آماده شده را روی ناحیهی دردناک قرار دهید، از جمله زیر پستان، در سمت راست یا چپ آن.
۳. اجازه بدهید کیسهی یخ بماند تا زمانی که به طور کامل ذوب شود.
۴. این روش درمانی را ۳ بار در روز تکرار کنید تا درد و حساسیت به لمس در سینه را تسکین بدهید.
- نکتهی احتیاطی: یخ را مستقیما روی پستان قرار ندهید، زیرا ممکن است به پوست و بافت آن آسیب برساند.
۳. کمپرس گرم
برخی از زنان ممکن است با استفاده از یک کمپرس گرم یا حمام گرم، درد و حساسیت را در ناحیهی پستان خود تسکین بدهند. استفاده از گرما روی سینههای دچار حساسیت به لمس، به آرام کردن عضلات دردناک و کاهش درد کمک میکند.
کمپرس گرم همچنین به افزایش گردش خون در سینه کمک میکند.
۱. یک حولهی دستی را در یک کاسه آب گرم خیس کنید و آب اضافی آن را با فشار خارج کنید.
۲. حولهی گرم و مرطوب را روی منطقهی آسیبدیده قرار دهید.
۳. اجازه بدهید بماند تا زمانی که خنک شود.
۴. این کار را ۳ یا ۴ بار پشت سر هم انجام بدهید.
۵. برای از بین بردن حساسیت و درد در این ناحیه، این روش درمانی را ۲ تا ۳ بار در روز تکرار کنید.
۴. سینهبند حمایتکننده
یک سینهبند نامناسب یا سینهبندی که سایزش مناسب شما نباشد، میتواند باعث درد و حساسیت به لمس در ناحیهی سینه شود. بنابراین، هنگامی که به طور ناگهانی و بدون هیچ دلیل مشخصی از حساسیت به لمس در سینه رنج میبرید، عوض کردن سینهبندتان را امتحان کنید.
توصیه میشود سینهبندی که بیش از حد تنگ است یا فنر دارد نپوشید. در عوض، یک سینهبند ورزشی نرم یا یک سینهبند ابری بدون فنر برای حمایت مناسب از سینههایتان انتخاب کنید.
در حالی که ورزش میکنید، به ویژه هنگامی که سینهها حساستر هستند، سینهبند ورزشی بپوشید. در صورت لزوم، سینهبند خود را در رختخواب هم بپوشید تا از تکان خوردن آن در هنگام شب پرهیز کنید.
هنگام خرید یک سینهبند جدید، مطمئن شوید که کاپ آن کاملا اندازهی سینهها است و فشار روی آنها وارد نمیکند. همیشه سینهبندهای قدیمی و کش آمده را دور بریزید زیرا آنها توان کافی را برای پشتیبانی از سینهها ندارند.
۵. روغن پامچال شب
روغن پامچال شب غنی از لینولئیک اسید است که باعث کم شدن حساسیت سینه نسبت به تغییرات هورمونی میشود. در صورتی که شما قبل از دورههای قاعدگی از این مشکل رنج میبرید، این روغن باعث کاهش حساسیت به لمس و درد در پستان میشود. برای استفاده از این روغن جهت درمان حساسیت به لمس در سینه به روش زیر عمل کنید:
- روغن پامچال شب را در منطقهی آسیبدیده و اطراف زیر بغلتان بمالید. سینهها را با حرکات رو به بالا و دایرهای خیلی آرام ماساژ بدهید. برای رسیدن به بهترین نتایج ممکن، دو بار در روز این روش درمانی را تکرار کنید.
- شما همچنین میتوانید ۵۰۰ میلیگرم عصارهی استاندارد روغن پامچال را روزانه به مدت حدود ۳ ماه مصرف کنید. البته فراموش نکنید که پیش از این کار حتما با پزشکتان مشورت کنید.
- نکتهی احتیاطی: زنان باردار و زنان مبتلا به صرع نباید از روغن پامچال شب استفاده کنند.
۶. روغن کرچک
روغن کرچک حاوی اسید ریسینولئیک است که خواص ضد درد و ضد التهابی دارد. این روغن به میزان زیادی حساسیت و درد را در پستان کاهش میدهد.
روغن کرچک همچنین عصبها را التیام میدهد و جریان خون را بهتر میکند.
- ۱ قاشق غذاخوری روغن کرچک را با ۲ قاشق غذاخوری از هر روغن سبکتری مانند روغن زیتون مخلوط کنید.
- ترکیب به دست آمده را روی سینهی حساس به لمس ماساژ بدهید.
- سپس یک پارچهی گرم را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه روی سینههایتان قرار بدهید.
- در نهایت روغن را با آب گرم شستشو دهید.
- این روش درمانی را یک بار در روز انجام دهید تا به مرور از میزان حساسیت و درد سینه کاسته شود.
۷. قاصدک
گیاه دارویی قاصدک نیز در کاهش درد سینه و حساسیت به لمس مفید است. طبیعت دیورتیک (ادرارآور) آن و پتاسیم فراوانی که دارد، باعث میشود آب اضافی از بدن و سینه حذف شود، که همین به نوبهی خود سبب کاهش حساسیت و میزان درد میشود.
علاوه بر این، قاصدک به کاهش التهاب در بدن کمک میکند.
- ۱ قاشق چایخوری ریشهی قاصدک خشک را در یک فنجان آب به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت پایین بگذارید تا آرام بجوشد. سپس ترکیب را صاف کنید و کمی عسل به آن بیفزایید. هر روز ۳ فنجان از این چای گیاهی را بنوشید.
- همچنین میتوانید این گیاه را به صورت مکمل مصرف کنید، اما پیش از این کار حتما با پزشکتان مشورت کنید.
۸. ویتامین E
ویتامین E نیز در درمان حساسیت به لمس مفید است. این ویتامین به تنظیم تغییرات هورمونی در بدن کمک میکند، و به این ترتیب سبب کاهش حساسیت پستان، نشانهی شایع پیش از قاعدگی و بارداری، میشود.
- از روغن ویتامین E برای ماساژ سینهها استفاده کنید. شما میتوانید این کار را به آرامی و چند بار در روز انجام بدهید.
- غذاهای غنی از ویتامین E بخورید، از جمله تخمه آفتابگردان، بادام، روغن زیتون، اسفناج، آووکادو، تربچه، برگ چغندر و خردل چینی.
- شما میتوانید دوز روزانهی ۲۰۰ تا ۴۰۰ واحد بینالمللی از ویتامین E را برای جلوگیری از درد سینه و حساسیت به لمس در طول قاعدگی مصرف کنید. اما حتما برای اطلاع از دوز مناسب خودتان، با پزشک مشورت کنید.
۹. کلم برگ
برگ کلم یک درمان آرامشبخش برای سینههای متورم و حساس است. ترکیبات گوگردی موجود در این گیاه باعث کاهش التهاب و تورم میشود. برای استفاده از کلم جهت درمان سینههای حساس و درناک به روش زیر عمل کنید:
- ۲ یا ۳ برگ کلم را در یک کاسه آب گرم بگذارید و اجازه بدهید به مدت ۳ تا ۵ دقیقه بمانند تا گرم شوند.
- یکی از برگها را بردارید و آن را دور سینهی دچار حساسیت و درد قرار بدهید.
- وقتی برگ به درجه حرارت اتاق رسید، آن را با یک برگ جدید جایگزین کنید.
- این روش درمانی را دو یا سه بار در روز انجام دهید تا حساسیت پستان را تسکین بدهد.
۱۰. قرصهای جلوگیری از بارداری را چک کنید
از آنجایی که قرصهای ضد بارداری حاوی هورمون هستند، باعث تغییرات هورمونی در بدن میشوند و ممکن است باعث بروز حساسیت به لمس در پستان شوند. بنابراین، اگر بعد از شروع قرصهای ضد بارداری، حساسیت پستان را تجربه کردید، ممکن است مجبور باشید قرصها را عوض کنید.
شما میتوانید با پزشکتان در مورد تعیین نوع یا دوز قرص مصرفیتان مشورت کنید. ممکن است مجبور شوید از قرصهای جلوگیری از بارداری مبتنی بر استروژن استفاده کنید.
در صورت لزوم، شیوهی پیشگیری از بارداری را به یک نوع غیر دارویی تغییر دهید. با این حال، قبل از انجام این کار، حتما ابتدا با پزشکتان مشورت کنید.
نکات پایانی
- تمرینات سبک مانند شنا و یوگا با بهبود جریان لنفاوی در بدن میتواند به کاهش درد پستان و حساسیت آن کمک کند. گرههای لنفاوی به علت تغییرات هورمونی متورم میشود.
- مصرف متیل اکسانتین را کاهش دهید، ترکیبی موجود در مواد غذایی مانند قهوه، کولا، چای، ماءالشعیر، موز، شکلات، پنیر، کرهی بادام زمینی، قارچ و ترشی. اعتقاد بر این که این ترکیب سبب بروز درد در سینهها میشود.
- مصرف سدیمتان را تحت کنترل داشته باشید. سدیم باعث افزایش احتباس آب میشود و به این ترتیب سینهها متورم شده و حساستر میشوند.
- کاهش وزن ممکن است سبب کاهش درد و حساسیت به لمس در پستان شود.
- آرامش درمانی را امتحان کنید، که میتواند سطح بالای اضطراب همراه با حساسیت و درد سینه را کنترل کند.
- چای زنجبیل یا چای رازیانه را 2 یا 3 بار در روز بخورید.
- طب فشاری ممکن است کمک کند که از شر درد و حساسیت به لمس در سینه خلاص شوید.
- یک رژیم کم چربی و دارای کربوهیدراتهای پیچیدهی بیشتر داشته باشید. همچنین سبزیجات و میوههای تازه را به میزان بیشتری مصرف کنید چرا که آنها آنتیاکسیدان فراوانی دارند و میتوانند به جلوگیری از آسیبهای رادیکالهای آزاد کمک کنند.
- در طول روز مقدار زیادی آب بنوشید تا سموم را از بدنتان خارج شوند.
- اگر حساسیت به لمس و درد در سینهتان بهتر نشد، حتما به پزشک مراجعه کنید.
منبع:
بازده
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼