رابطه زناشویی در اسلام، توصیهها و روایات
نظر اسلام درباره رابطه زناشویی چیست؟ روایات بسیاری از ائمه (ع) در دست ماست که خبر از ثواب رابطه زناشویی میدهند.
ثواب رابطه زناشویی در اسلام بسیار زیاد است. پیامبر اکرم (ص) همواره مومنین را به برقراری رابطه جنسی تشویق میکردند و آن را برابر با جهاد در راه خدا میدانستند. رابطه زناشویی در اسلام مایه رحمت الهی است.
نظر اسلام درباره رابطه زناشویی چیست؟ روایات بسیاری از ائمیه (ع) در دست ماست که خبر از ثواب رابطه زناشویی میدهند. در متن پیش رو چند نمونه از توصیه های پیشوایان اسلام درباره رابطه زناشویی را ذکر و بررسی میکنیم.
ازدواج، اسلام و رابطه جنسی
یکی از مهمترین ابعاد ازدواج، مقوله روابط جنسی است. روابط جنسی تاثیرات مستقیم و غیر مستقیم بسیاری بر شرایط روانی افراد میگذارند. اسلام در این زمینه نیز حرفهای درخوری برای زدن دارد. تشویق فرهنگ اسلامی به ازدواج و از طرفی دیگر محدودیتهای بسیار اسلام در زمینه روابط جنسی قبل از ازدواج به همین جا ختم میشوند که برای روابط جنسی بعد از ازدواج هم فرامین و توصیههای زیبایی دارد.
آمیزش کنید
اگر فقط چند ساعت دنبال احادیث مربوط به این موضوع بگردیم حتماً چندین حدیث را خواهیم دید که معصومین صراحتاً به مراجعه کنندگان فرمودهاند: آمیزش کن! نقل شده است که:
ابوذر از پیامبر اکرم (ص) دربارهٔ آمیزش جنسی پرسش کرد و پیامبر (ص) فرمودند: «با همسرت آمیزش کن تا پاداش گیری». ابوذر گفت: «ای پیامبر خدا پاداش میگیرم؟» پیامبر (ص) فرمودند: «آری، اگر آمیزش تو حرام باشد کیفر خواهید دید پس اگر آن را به شکل حلال انجام دهی، پاداش خواهی گرفت.». پیامبر اکرم (ص) در این روایت به شفافترین شکل ممکن به این بخش مهم ازدواج توصیه کردهاند. طبق فرموده پیامبر (ص) آمیزش با همسر در پیشگاه خداوند ارزش بسیاری دارد.
آمیزش مایهٔ رحمت الهی
در میان روایات به جا مانده از ائمه (ع) بسیار دیده میشود که انجام دادن کاری را مایهٔ رحمت الهی دانستهاند یا اینکه آن را مانع رسیدن رحمت الهی به فرد میدانند. همیشه اسم نماز و عبادات دیگر به عنوان کارهایی که مایهٔ رحمت الهی هستند دیده میشود. در کتاب مستدرک الوسایل روایتی از پیامبر اکرم (ص) نقل شده است که ثواب رابطه زناشویی در اسلام را چنین میداند:
«هر مؤمنی که با همسرش آمیزش نماید، هفتاد هزار فرشته بالهایشان را برای آنها میگسترانند و رحمت خدا بر آنان نازل میگردد، خداوند هفتاد هزار فرشته را به خدمت زن و شوهری میگیرد که بینشان رابطه زناشویی خوبی برقرار میشود.»
بها دادن به نیازهای جنسی در چارچوب ازدواج یکی از مشخصههای بارز اسلام است و خیلی کم میتوان چنین تشویقهایی را در دینهای دیگر پیدا کرد.
آمیزش همان آمرزش است
وقتی یک جهان بینی قصد تشویق افراد به انجام کاری را دارد ازهمه چیز مایه میگذارد. طبق آموزههای اسلام، با وجود آیات و روایات زیادی که از خبر از آتش جهنم برای گناهکاران میدهند باز هم راههایی برای بازگشت به سوی خدا و بخشیده شدن هست. ثواب رابطه زناشویی همه چیز نیست، بلکه با روابط زناشویی موجب آمرزش گناهان نیز میشود.بنابراین یکی از انواع ثواب رابطه زناشویی در اسلام آمرزش گناهان است.
امام صادق (ع) در کتاب وسائل الشیعه میفرمایند:
«هیچ مباح و حلالی نزد خداوند، دوست داشتنیتر از آمیزش با هم نیست. پس زمانی که مؤمن با همسرش نزدیکی و غسل جنابت میکند، شیطان به گریه میافتد و میگوید: ای وای! این بنده از پروردگارش اطاعت نموده و گناهانش بخشیده شده است.»
آمیزش به درد همه میخورد
توصیههای اسلام اغلب هم مصالح افراد را در نظر دارند و هم مصلحت جامعه را. وقتی سخن از ثواب رابطه زناشویی است به این معنی نیست که آمزیش فقط برای لذت بردن و به ثواب رسیدن است. اسلام معتقد است رابطه زناشویی میتواند از آسیبهای اجتماعی کم کند و جلوی کارهایی که عفت عمومی را خدشه دار میکنند را بگیرد.
روایت شده است که:
امیرالمؤمنین (ع) در میان اصحاب خود نشسته بود که زن زیبائی عبور کرد، آن گروه با چشمان خود به آن زن خیره شدند. حضرت فرمود: چشمهای این شترهای نر خیره است و همین علت نشاط (جنسی) آنهاست، زمانی که کسی به زنی نگاه میکند و خوشش میآید با همسرش آمیزش کند، چرا که او هم زنی است مانند زنان دیگر.
بسیار واضح است که حرف اسلام چیست. ثواب رابطه زناشویی در اسلام نتیجهای است که در آخرت به مؤمنین میرسد، و نتیجه دنیوی روابط زناشویی هم چیزی است که در بستر جامعه میتوان آن را یافت.
معطل نکن
اهمال کاری در مسائل زناشویی آسیبهای زیادی دارد. بهتر است وقتی یکی از زن و شوهر دچار مشکلی است که میل جنسی ندارد خیلی سریع از طریق مراجعه به پزشک این مشکل را برطرف سازد. بی میلی در روابط جنسی میتواند آسیبهای روحی و روانی بسیاری برای هر دو نفر داشته باشد.
امام صادق (ع) فرمود:
«زنی نزد پیامبر بخاطر کاری آمد حضرت فرمود شاید تو از آن زنان معطل کن هستی؟ پرسید اینها کیانند یا رسول الله؟ حضرت فرمود: زنی است که شوهرش با او کاری دارد (تمایل جنسی دارد) ولی او آنقدر معطّل میکند تا شوهر بخواب میرود، این زن همواره مورد لعنت ملائکه است تا شوهرش بیدار شود.»
و در حدیث دیگری پیامبر اکرم به بانوان فرمود:
«نماز خود را طول ندهید تا شوهران خود را ممنوع کنید (یعنی شوهر را اگر تمایل جنسی دارد معطل نکنید و لو به طولانی کردن نماز).»
البته واضح و مبرهن است که برقراری رابطه زناشویی باید کاملاً طبق رضایت دو نفر باشد.
جهاد در اتاق خواب
برخی روایات ثواب رابطه زناشویی در اسلام را مانند جهاد میداند. در اینباره امام صادق (ع) نقل میکنند که:
«روزی پیامبر وارد اتاق همسرش امسلمه شد بوی خوبی استشمام نمود، سؤال فرمود که آیا حولاء «نام زنی است که با عطر سر و کار داشته است» این جا آمده است؟ امسلمه گفت: همین حالا اینجاست و از شوهرش شکایت دارد، حولاء آمد و به حضرت عرض کرد: پدر و مادرم فدایت باد، همسرم از من روی میگرداند.
حضرت فرمود: بوی خوش را برایش افزون کن، عرض کرد هیچ عطری نمانده که نزده باشم با این حال از من روی میگرداند.
حضرت فرمود: ای کاش میدانست که با روی آوردن به تو چه نصیبش میشد؟، پرسید چه نصیبش میشد؟ حضرت فرمود: همینکه به طرف تو میآمد دو فرشته او را در برگرفته، هم چون مجاهدی خواهد بود که در راه خدا شمشیر کشیده. جهاد میکند و چون آمیزش کند گناهان او همانند برگ درخت فرو میریزند و هنگامیکه غسل کند از گناهان بیرون رود.»
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼