نکات قبل از بارداری، ضرورت دانستن آن
وقتی بارداری شما تایید شد شما باید منظم دکتر خود را ببینید. بهترین پزشک را انتخاب کنید و هرگز معاینههای ماهانه را پشت گوش نیاندازید.
اولین تجربهی بارداری کمی نگرانی به همراه خود دارد. با رعایت کردن این نکات بارداری میتوانید با خیال آسودگی این دوره را پشت سر بگذارید
معاینههای ماهانه پزشک را جدی بگیرید
خیلی از زوجها حتی پیش از اقدام برای بارداری به پزشک مراجعه میکنند تا بارداری سالم و بی پیچیدگیای را داشته باشند. وقتی بارداری شما تایید شد شما باید منظم دکتر خود را ببینید. بهترین پزشک را انتخاب کنید و هرگز معاینههای ماهانه را پشت گوش نیاندازید. این کار برای سلامتی مادر و فرزند مفید است و میتوان از ابتدا هر گونه اختلالی را محدود کرد.
از تاریخچه پزشکی اقوام خود اطلاع داشته باشید
یکی از مهمترین چیزهایی که حین بارداری باید به یاد داشته باشید پرس و جو از بارداری مادر، مادربزرگ و خاله هاست. با این کار تمام اطلاعات دربارهی اختلالات ژنتیکی آشفتگیهای زایمانی در خانوادهی خود را به دست میآورید و برای هرگونه مشکل احتمالی آماده میشوید.
واکسیناسیون
با هر قرار ماهانه دکتر به شما واکسنهایی که باید دریافت کنید را اطلاع میدهد. واکسن کزاز یا آنفلونزا که از بیماری مادر جلوگیری میکند. به یاد داشته باشید که بیماری مادر باردار میتواند باعث آسیب جدی جسمی و روحی به جنین شود.
هر چند واکسنهای ویروسی ضعیف شده یا باکتریهای زنده در حین بارداری توصیه نمی شوند اما در نهایت دریافت باقی واکسنها و جلوگیری از ریسک بیماری باعث آرامش شما خواهند شد.
سن دقیق بارداری خود را پیدا کنید
بارداری به سه دوره کلی سه ماهه تقسیم میشود. با گذراندن هر دوره کلی تغییرات جسمی زیادی در بدن شما به وجود میآید. تغییر سطح هورمونی، فشار خون، تنفس و سوخت و ساز غذایی. باید کسی تمام این تغییرات را مشاهده و ثبت کند تا به دقت راجع به شما نظر بدهد و به شما کمک کند. با این کار زمان حدودی زایمان هم به دست میآورید که معمولا بین ۳۷ تا چهلمین هفتهی بارداری پیش میآید.
خونریزی در ماههای اول بارداری
اصولا نشانهی بارداری قطع شدن خونریزی ماهانه است اما بعضی از خانمها در مراحل اولیهی بارداری خود شاهد خونریزی هستند که باعث سردرگمی آنها میشود. البته از روی رنگ آن که متفاوت با باقی خونریزی هاست قابل تشخیص است، هر چند مشاوره با یک دکتر بهترین کار است.
چقدر اضافه وزن طبیعی است؟
بیشتر خانم ها، مخصوصا در بارداری اول خود نگران اضافه وزن هستند و خیلی مشتاق به کم کردن وزن پس از بارداری. اضافه وزن شما به BMI شما پیش از بارداری بستگی دارد. اگر شما اضافه وزن دارید توصیه میکنیم کالری روزانهی کمتری از فردی با وزن نرمال دریافت کنید. ایدهی اصلی این است که جنین مواد غذایی مورد نیازش را دریافت کند و رشدی سالم داشته باشد. خوردن غذای درست و توجه به احتیاجات بچه تان یکی از اولویتهای شماست.
چی بخورم؟ چی نخورم؟
در کنار ویتامینها و مکمل هایی که دریافت میکنید، شما باید چیزهای مغذی و کامل در رژیمتان بگنجانید. در صورت نیاز، پزشک شما رژیمی مختص نیازهایتان به شما ارائه میکند. البته شما باید از الکل، کافئین و هر چیزی که باعث مشکلی برای بچه شود دوری کنید.
فعالیت فیزیکی را در برنامه تان بگنجانید
تمرینهای روزانهی شما به درست کار کردن اجزای بدنتان کمک میکند. به یاد داشته باشید که زایمان پروسهای دشوار است و انرژی زیادی از شما میگیرد. فقط بدنی سالم و آماده میتواند این سختی را تحمل کند. تمرینهای روزانه میتواند تسکین بخش شما باشد و بعضی از ناراحتیهای دورهی بارداری را از بین ببرد. نرمشها میتوانند ماهیچههای شما را برای دردهای بارداری قوی کنند و نتایج تحقیقات نشان میدهند که تمرینهای صحیح در دورهی بارداری در رشد همهی بدن فرزندتان تاثیر مثبت میگذارد.
سختیهای دوران بارداری
باردار بودن آسان نیست. یقینا سختی هایی در طول این دوره تجربه میکنید. فعالیت هایی مثل ایستادن یا نشستن طولانی مدت برای شما یا ممنوع خواهد بود یا به سختی انجام میگیرد. تهوع و یبوست هم در طول این دوره انرژی شما را تخلیه میکند. خوردن غذاهای سلامت و استراحت به مقدار کافی میتواند این سختیها را برای شما آسان کند.
سفر در دوران بارداری
مسافرت در مراحل اولیه مشکلی ندارد اما با نزدیک شدن به زمان زایمان احتمال خطر برای شما بالا میرود. بیشتر شرکتهای هواپیمایی به بانوان ۳۶ هفته باردار اجازهی پرواز نمی دهند. اگر سفر شما غیرقابل اجتناب است با دکتر خود مشورت کنید و گاهی حتی گواهی پزشک برای مسافرت الزامی است.
برای هر چیزی وقت مناسب آن را در نظر بگیرید
تحقیقاتی منتشر شده نشان میدهد که نوزاد مادران بارداری که تا ماه هشتم در حال کار کردن بودهاند، به طور میانگین ۳۰۰ گرم سبکتر از نوزادان دیگر بودهاند. بارداری فشار زیادی بر بدن شما میآورد و شما نباید با استرس کار فشاری مضاعف بر بدن خود بیاورید. اگر نمی توانید مرخصی طولانی مدت برای بارداری بگیرید حتما در بازه هایی کوتاه مدت استراحت مطلق به خودتان بدهید.
چند نکتهی دیگر
در طول روز چرت بزنید، نوزاد شما از عادتهای خواب شما پیروی میکند.
نگهداری مایعات میتواند مشکل بزرگی باشد. هنگام خواب زیر پایتان را بالاتر بگذارید و بیشتر آب بنوشید.
هورمونهای بارداری سوخت و ساز بدن را افزایش میدهند که باعث سرخ شدن صورت و عرق کردن بیشتر شما میشود.
پوست شما در دورهی بارداری کش میآید و باعث خارش شکم شما میشود.
صدای شما بهترین صدایی است که کودک شما میشنود. در طول روز برای فرزند داخل رحمتان آواز و داستان بخوانید. وقتی به دنیا بیاید به صدای شما واکنش نشان میدهد.
شاید تغییر فازهای عجیبی داشته باشید. ممکن است عصبانی، ناراحت یا وحشت زده باشید. سطح متفاوت هورمونها باعث آنهاست.
برای پس از زایمان به دنبال کسی باشید که کمکتان کند. شما به استراحت نیاز دارید و در بهترین حالت میتوانید از یک قوم و خویش نزدیک کمک بگیرید.
اگر عادت به خوردن قهوه پیش از بارداری داشته اید با خوردن میوهها میتوانید با انرژی شکر درون میوهها انرژی ابتدای صبح خود را فراهم کنید.
در دوران بارداری مکملها را فراموش نکنید. مخصوصا اسید فولیک که میتوانید پیش از شروع بارداری آن را شروع کنید. در ماه اول که پایهی اصلی بدن کودک شما شکل میگیرد، نداشتن کمبود آهن در خون نکتهی بسیار مهمی است.
نتیجهی تحقیقی در سال ۲۰۰۷ نشان میدهد کودکانی که مادرانشان در دوره بارداری ماهی میخوردهاند به نسبت فرزند مادرانی که ماهی نمی خوردهاند، IQ بالاتری دارند و همچنین در ارتباطات اجتماعی موفقترند. البته زیاده روی نکنید و بیشتر از هفتهای ۳۰۰ گرم ماهی هم نخورید.
منبع:
نینیکس
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼