۱۹۵۸۱۰
۹۴۹
۹۴۹

سرطان پروستات در مردان، تفاوتش با هیپرپلازی چیست؟

این غیر عادی نیست که مردان و زنان، تفاوت بین سرطان پروستات و هیپرپلازی را متوجه نشوند.

این غیر عادی نیست که مردان و زنان، تفاوت بین سرطان پروستات و هیپرپلازی را متوجه نشوند. همچنین حائز اهمیت است که افراد، آگاه باشند که این دو بیماری شبیه به هم نیستند و نتایج متفاوتی دارند. با این حال برای هر دو حالت هیپرپلازی و سرطان پروستات شباهت های مشترک زیادی وجود دارد. در این مقاله از بخش بیماری ها و جنسی دکتر سلام به بررسی تفاوت سرطان پروستات و هیپرپلازی می پردازیم و در ادامه بررسی می کنیم که رابطه جنسی تا چه اندازه می تواند بر سرطان پروستات تاثیر گذار باشد.

شباهت بین سرطان پروستات و هیپرپلازی
هر دو برغده پروستات تاثیر می گذارند. پروستات یک غده گردو مانند است که در زیر مثانه قرار دارد.
هر دو باعث می شوند که غده پروستات بزرگتر از حد معمول شود و علائم خاصی را نشان دهد.
هر دو شرایط در مردان رایج است. حدود یک نفر از هر ۷ مرد، مبتلا به سرطان پروستات خواهد شد. در حالی که ۱ نفر از هر۲ مرد در ۵۰ سالگی و بالاتر دچار هیپرپلازی می شوند.
به غیر از شباهت های ذکر شده هیپرپلازی و سرطان پروستات دارای ویژگی های خاص خود هستند.

مفهوم هیپرپلازی
تفاوت اصلی بین سرطان پروستات و هیپرپلازی این است که حتی اگر غده پروستات در هر دو حالت بزرگ شود، در هیپرپلازی، خوش خیم یا غیر سرطانی است. هیپرپلازی بسیار شایع است به خصوص در سنی که پروستات مرد شروع به رشد می کند. همگام با این اتفاق، فشار بر روی مجرای ادرار ایجاد می شود که موجب بروز علائم زیر می شود:
نیاز فوری به ادرار کردن
تکرر ادرار
احتباس ادرار
ادرار کم یا قطره قطره
سرطان پروستات نیز می تواند علائم مشابهی را در موارد بالا داشته باشد که هر فردی که این علائم را مشاهده می کند، لازم است به پزشک معالج خود برای انجام معاینات فیزیکی مراجعه کند تا به طور دقیق مشخص شود که علت چیست.
در طول این معاینات بدنی، اگر پروستات بزرگ شده باشد پزشک قادر خواهد بود آزمایشات مقعدی را انجام دهد.
همچنین یک تست خون کامل به نام آنتی ژن پروستات خاص یا پ اس، می تواند تایید کند که احتمالا به هیپرپلازی مبتلا شده اید یا نه. داشتن هیپرپلازی باعث ایجاد سرطان پروستات نمی شود و بر خلاف سرطان پروستات نمی تواند به سایر نقاط بدن انتشار یابد.
گزینه های موجود در درمان هیپرپلازی برای موارد ضعیف تر، دارو و برای موارد وخیم تر، عمل جراحی است. کدام نوع درمان برای شما بهتر است؟ این بستگی به سایز پروستات شما، هدف کلی درمان، سن شما و سلامت کلی شما دارد.
اگر دارو ها موثر نباشند یا پروستات شما خیلی بزرگ شده باشد؛ عمل جراحی برای کاهش اندازه پروستات ضروری است.

مفهوم سرطان پروستات
شایع ترین سرطان در بین مردان به جز سرطان پوست؛ سرطان پروستات است. این دومین علت مرگ و میر ناشی از سرطان در مردان است و بیشتر از مردان سفید پوست، مردان افریقایی امریکا را تحت تاثیر قرار می دهد.
دلیل آن به طور دقیق شناخته شده نیست اما سرطان پروستات به علت رشد بی رویه و نامنظم سلول های سرطانی است.
در مراحل اولیه، سرطان پروستات علائمی ندارد، زمانی که پیشرفت کند علائم شروع به ظاهر شدن می کنند که ممکن است شامل تعدادی از علائم مشابه هیپرپلازی شود. همچنین، ممکن است شامل موارد زیر نیز باشد:
-درد یا سوزش در ادرار
-خون در ادرار
-اختلال نعوظ
-نعوظ دردناک
-مایع کمتر در طی انزال
-خون در مایع منی
هر تغییر باید توسط یک دکتر ارزیابی شود. در طی معاینه بدنی پروستات، ممکن است پزشک متوجه برآمدگی یا ناهمواری و هم چنین بزرگی یا سفت شدن پروستات شود.
هم چنین آزمایش های خون پ اس آ و آلکالین فسفاتاز نیز می تواند این بیماری را نشان دهد.
به طور معمول سرطان پروستات به آرامی رشد می کند و بیشتر در مردان بالای ۶۵ سال دیده می شود، اما هرچه زودتر تشخیص داده شود، درمان زودتر، شانس بهبودی را افزایش می دهد. چگونگی درمان پروستات به میزان سلامتی عمومی فرد بستگی دارد
درمان مورد نیاز شما می تواند شامل موارد زیر باشد:
-نظارت کنترل شده که آن را مراقبت فعال می نامند
-جراحی
-اشعه درمانی
-هورمون درمانی
-یا گزینه های دیگر

رابطه جنسی چگونه از سرطان پروستات جلوگیری می کند؟
پاسخ به این سوال ممکن است از اتاق خواب آغاز شود. بله، به نظر می رسد رابطه جنسی و رابطه جنسی مکرر، یکی از راه های کاهش خطر ابتلا به دومین سرطان در مردان است. نه تنها ارگاسم یک احساس فوق العاده است بلکه انزال مکرر بر روی سرطان پروستات به طور مثبت اثر می گذارد. به نظر می رسد مردانی که به صورت پی درپی در یک ماه انزال دارند کمتر مبتلا به سرطان پروستات می شوند.
این یافته اولین بار درسال ۲۰۰۴ زمانی کشف شد که محققان موسسه ملی سرطان، ارتباط بین انزال مکرر را بررسی کردند که شامل: مقاربت جنسی، انزال و استمنا و خطر ابتلا به سرطان پروستات بود.
این تحقیقات ابتدا در مجله انجمن پزشکی امریکا منتشر شد از ۲۹۰۰۰ مرد در ایالات متحده امریکا، بین سن ۴۶ تا ۸۱ سال با استفاده از اطلاعاتی که از متخصصان بهداشت و درمان به دست آوردند از سال ۱۹۹۲ تا ۲۰۰۰ مورد آزمایش قرار گرفتند. زمانی که این بررسی ها آغاز شد تمام مردان سالم بودند.
در طی سال گذشته، افراد بین سنین ۲۰ تا ۲۹ سال و ۴۰ تا ۴۹ سال هر دو سال یک بار پرسشنامه را به همراه گزارشی از میانگین تعداد انزال شان در طول هر ماه پر کردند.
نتیجه ها نشان داد مردانی که ۲۱ بار یا انزال بیشتری در یک ماه داشتند،۳۳ درصد کمتر از مردانی که ۴ یا ۷ مرتبه انزال در ماه داشتند دچار سرطان پروستات می شوند.
یک تحقیق استرالیایی از ۲،۳۸۸ مرد که میانگین انزال آنها بین ۴ تا ۷ بار در هفته بود نتایج مشابهی را بدست آورد که به طور تقریبی ۳۶ درصد احتمال ابتلا به سرطان پروستات قبل از سن ۷۰ سالگی کمتر از مردانی که ۲ یا ۳ بار در هفته انزال دارند، بود.
این خبر خوبی برای همه مردان محسوب می شود، هرچند که هیچ توافقی در رابطه با حمایت از آن وجود ندارد. یکی از دلایل این امر این است که پروستات محل تجمع مواد سرطان زا یا دیگر مواد مضر است که ممکن است در طول انزال دفع شود.
باید به این نکته توجه کنیم که هنوز خیلی زود است که بگوییم رابطه جنسی می تواند به عنوان ابزاری در پیشگیری از سرطان پروستات استفاده شود.
مردان باید توجه داشته باشند که فعالیت جنسی می تواند پیامد های منفی داشته باشد از جمله؛ انتقال عفونت های جنسی. با این حال، انزال نیز می تواند منجر به عوامل دیگری که به سلامت بدن مانند خوردن یک رژیم غذایی سالم و حفظ وزن طبیعی بدن کمک می کند.
مطالعات هم چنین نشان داد اینکه یک مرد با همسرش یا با خودش ارضا شود چندان موضوع مهمی نیست
هر دلیلی که باشد، مردان می ‌توانند از دانستن این که رابطه جنسی یک روش بسیار لذت بخش برای حفاظت از خود در برابر سرطان پروستات است لذت ببرند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.