علایم حساسیت به کاندوم، مرد و زن ندارد
حساسیت به کاندوم در زنان و مردان وجود دارد و شامل همه انواع کاندوم میشود.
وجود خارشهای مداوم بعد از رابطه جنسی، میتواند به دلیل حساسیت به کاندوم باشد. حساسیت به کاندوم میتواند به جنس ساختار خود کاندوم یا مواد اضافه شده به آن باشد. در این مقاله علائم حساسیت به کاندوم در مردان و زنان را بررسی کرده و درمان آن را معرفی میکنیم.
علائم حساسیت به کاندوم در زنان و مردان
حساسیت به کاندوم در زنان و مردان وجود دارد و شامل همه انواع کاندوم میشود. حساسیت به کاندوم تاخیری نیز مثل دیگر کاندوم ها ممکن است. در بیشتر موارد، افرادی که به کاندوم حساسیت دارند یک واکنش موضعی را تجربه میکنند. به عبارت دیگر علائم حساسیت به کاندوم فقط در نقاطی ظاهر میشوند که با کاندوم تماس داشتهاند. علایم حساسیت به کاندوم در مردان عبارت است از:
- خارش
- قرمزی
- نقاط برآمده
- التهاب
- کهیر
- جوش یا تاول
در موارد نادر که حساسیت به کاندوم شدید باشد، کل بدن درگیر شده و واکنشی از طریق سیستم بدن به وجود میاید. خانمها بیشتر ممکن است به مشکلات سیستمی مبتلا شوند به این علت که بافت مخاطی واژن پروتئینهای لاتکس را سریعتر از آلت تناسلی مردانه جذب میکند.
نشانههای حساسیت شدید به کاندوم عبارت اند از:
- کهیر در نقاطی که با کاندوم تماس نداشتهاند
- ورم در نقاطی که با کاندوم تماس نداشتند
- آبریزش بینی و گرفتگی بینی
- خارش گلو
- قرمز شدن صورت
در موارد بسیار کمیاب، شوک آنافیلاکتیک یا شوک آنافیلاکسی رخ میدهد. این شوک بسیار تهدیدآمیز است و در صورت بروز این علائم سریعاً باید به پزشک مراجعه کرد:
- مشکل در تنفس
- مشکل در بلع
- تورم دهان، گلو یا صورت
علت حساسیت به کاندوم
لاتکس طبیعی (که متفاوت از لاتکس صنعتی است) از نوعی درخت به دست میاید که پروتئینهای موجود در آن میتوانند باعث بروز آلرژی شوند. اگر شما حساسیت به لاتکس داشته باشید، سیستم ایمنی بدن شما پروتئینهای لاتکس را به عنوان عوامل مهاجم بیگانه شناسایی کرده و برای مبارزه با آنها آنتیبادی تولید میکند. این پاسخ ایمنی بدن میتواند منجر به خارش، التهاب یا بروز علائم آلرژی شود.
حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد از افرادی که به حساسیت به لاتکس دارند، به برخی غذاها نیز حساسیت دارند. برخی غذاها با پایه گیاهی حاوی پروتئینهایی مانند پروتئینهای لاتکس هستند که میتواند منجر به بروز پاسخ ایمنی شود. اگر به غذاهای زیر حساسیت دارید ممکن است حساسیت به لاتکس نیز داشته باشید:
- آووکادو
- موز
- کیوی
- پشن فروت
- شاه بلوط
- گوجه فرنگی
- فلفل دلمه ای
- سیب زمینی
حساسیت به نوع لاتکس کاندوم بیشتر از همه رایج است، اما فردی که دارای حساسیت است ممکن است به انواع دیگر کاندوم نیز حساسیت داشته باشد.
حساسیت به نونوکسینول-۹ کاندوم
در کاندوم ها، ژلها یا لوبریکانت ها معمولاً مادهای وجود دارد که اسپرمها را از بین میبرند. یکی از این مواد کشنده اسپرم، نونوکسینول-۹ نام دارد که موجب حساسیت میشود مخصوصاً اگر به صورت مداوم استفاده شود.
چندی پیش دانشمندان فکر میکردند اضافه کردن مواد کشنده اسپرم به کاندوم ها باعث جلوگیری از بارداری و انتقال بیماریهای مقاربتی میشود، اما امروز تحقیقات نشان داده است که این مواد تأثیر مورد انتظار را ندارند.
اگر فکر میکنید مواد روی کاندوم باعث بروز حساسیت به کاندوم میشود و نه خود کاندوم، میتوانید از انواع مختلفی از کاندوم استفاده کنید. کاندومهایی که روی آنها نوشتهشده بدون کشنده اسپرم (No spermicide) گزینه مناسبی هستند.
درمان حساسیت به کاندوم در مردان
درمان حساسیت به لاتکس در زنان و مردان با مصرف دارو ممکن نیست. مثل هر آلرژی دیگری، وقتی بدن به ماده حساسیت داشته باشد تنها کاری که میتوان کرد مصرف نکردن آن ماده است.
بیشتر کاندوم ها از لاتکس ساخته میشوند، اما انواعی با جنس غیر از لاتکس نیز وجود دارند. میتوانید با مشورت پزشک و شریک جنسی خود از کاندومهایی با جنس غیر لاتکس استفاده کنید. برخی دیگر از انواع کاندوم در زیر آمده است.
کاندوم پلی اورتان
این کاندوم ها از پلاستیک ساخته میشوند و در پیشگیری از بارداری و همچنین انتقال بیماریهای مقاربتی مؤثر هستند. از این جنس هم در کاندوم زنانه و هم در کاندوم مردانه استفاده میشود.
از مزایای کاندوم پلی اورتان این است که از کاندوم لاتکس نازک تر است و حس طبیعیتری به همراه دارد. از معایب کاندوم پلی اورتان این است که به اندازه لاتکس خاصیت کشسانی ندارد و ممکن است اندازه مناسبی نداشته باشد. اندازه نبودن کاندوم خود میتواند باعث خارج شدن کاندوم یا پاره شدن آن در حین رابطه جنسی شود.
کاندوم های پلی اورتان با انواع لوبریکانت ها از جنس روغن، سیلیکون، پترولوم یا آب سازگار هستند.
کاندوم پلی ایزوپرن
این نوع از کاندوم ها جدیدترین کاندوم غیر لاتکس هستند. حتی برخی از افراد استفاده از این کاندوم ها را به استفاده از کاندوم لاتکس ترجیح میدهند.
پلی ایزوپرن نوعی پلاستیک صنعتی است. این ماده گرما را بهتر از لاتکس منتقل میکند که در نتیجه آن حس بهتری در حین برقراری رابطه جنسی وجود دارد. همچنین کاندوم پلی ایزوپرن از کاندوم پلی اورتان بهتر کش میاید.
کاندوم پلی ایزوپرن از بارداری و انتقال بیماریهای مقاربتی پیشگیری میکنند، اما فقط نوع مردانه آنها موجود است. این کاندوم با لوبریکانت های سیلیکونی یا آبی سازگاری دارد.
کاندوم لمب اسکین یا همان کاندوم پوست بره
کاندوم های پوست بره قبلتر از ساخت لاتکس مورد استفاده قرار میگرفتند. این کاندوم ها از رودههای گوسفند ساخته شده و ساختاری کاملاً طبیعی دارند. این باعث میشود که کاملاً حس طبیعی بودن و حساسیت کافی را منتقل کند به طوری که بسیاری از افراد میگویند حتی این کاندوم را حس نمیکنند.
اگر چه کاندوم لمب اسکین از بارداری پیشگیری میکند، اما از انتقال بیماریهای مقاربتی نمیتواند جلوگیری کند. استفاده از این نوع کاندوم تنها برای افرادی توصیه میشود که شریک جنسی ثابتی داشته و به بیماری جنسی مبتلا نیستند. کاندوم پوست بره فقط نوع مردانه دارد.
نتیجه گیری:
حساسیت به کاندوم میتواند در هردوی زنان و مردان وجود داشته باشد. نشانه حساسیت به کاندوم قرمزی، التهاب یا جوش در نقاطی که با کاندوم تماس داشتهاند، است. برای پیشگیری از حساسیت به کاندوم میتوان از کاندوم با جنسی غیر از لاتکس، مثل کاندوم پلی اورتان استفاده کرد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼