۱۹۸۶۸۰
۱۸۲۴
۱۸۲۴

خشکی واژن زنان، درمان نشود چه می شود؟

پیشتر، خشکی واژن تنها به زنان یائسه محدود می‌شد در حالی که امروزه هر گروه سنی از زنان می‌توانند از این مشکل رنج ببرند.

خشکی واژن یکی از شایع‌ترین مشکلات زنان است. پیشتر، این مسئله تنها به زنان یائسه محدود می‌شد درحالیکه امروزه هر گروه سنی از زنان می‌توانند از این مشکل رنج ببرند. تداوم این شرایط و عدم درمان آن می‌تواند برای زنان مشکل‌آفرین باشد به ویژه در زمان برقراری رابطه جنسی. امکان دارد خشکی واژن رابطه جنسی فرد را متاثر کند و منجر به نارضایتی رابطه جنسی شود. به علاوه، مرطوب بودن کافی واژن در زمان برقراری رابطه جنسی به پیشگیری از بیماریهای مقاربتی کمک میکند، ولی خراش‌ها و زخم‌هایی که در اثر خشکی واژن در دیواره آن ایجاد می‌شوند، راه ورود عفونت به بدن هستند. از طرف دیگر، روانی و خیسی واژن به حفظ باکتریهای مفید واژن کمک کرده و مانع ابتلا به بیماری‌های واژینال و مقاربتی می‌شود. لذا، در صورت درمان نشدن می‌تواند شرایط نامناسبی را در فرد ایجاد کند.

نشانه‌ها
فقدان لغزندگی (خیسی) واژن یکی از شایع‌ترین علائم خشکی واژن است. علاوه بر این نشانه، سایر نشانه‌ها عبارتند از:
- خارش
- رابطه جنسی دردناک
- سوزش
- خونریزی در حین رابطه جنسی
- ناراحتی عمومی
- تکرر ادرار
- عفونت مزمن دستگاه مجاری ادراری

دلایل
علل دقیق این حالت هنوز مشخص نیست، ولی بر اساس برخی از مطالعات، خشکی واژن می‌تواند به دلایل زیر اتفاق بیفتد:
سطح پایین هورمون استروژن
کمبود استروژن دیواره‌های واژن و خاصیت کشسانی بافت واژن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این امر حالت روان بودن طبیعی آن را کاهش می‌دهد. به طور کلی، سطح استروژن در دوران پیش از یائسگی، یائسگی، بعد از زایمان و شیردهی در زنان پایین است.
بیماری‌های مزمن و درمان آنها
رادیوتراپی و شیمی درمانی که بیماران سرطانی دریافت می‌کنند سطح هورمون استروژن را کاهش می‌دهد که موجب خشکی واژن می‌شود.
سبک زندگی
زنانی که عادت به سیگار کشیدن و مصرف الکل دارند ممکن است دچار خشکی واژن شوند.
داروها
برخی از داروها از جمله قرص‌های ضد بارداری، داروهای فشار خون بالا، آنتی هیستامین‌ها و داروهای شیمی درمانی از طریق متاثر کردن سطح استروژن بافت داخلی واژن را تحت تاثیر قرار می‌دهند. این داروها منحر به خشکی واژن یا کاهش رشد روان کننده‌ها در واژن می‌شوند.
مشکلات روانشناختی
زنانی که در معرض استرس، آسیبهای عاطفی و افسردگی هستند، ممکن است نارضایتی جنسی و فقدان روانی واژن را تجربه کنند. اضطراب سیستم هورمونی را فعال می‌کند. این اتفاق شایع‌ترین دلیل خشکی واژن است که ممکن است در هر گروه سنی از زنان دیده شود.
مواد آسیب‌رسان به واژن
استفاده از محصولات شیمیایی و زیبایی بر پایه صابون، عطر، ژل، روان کننده‌ها، تامپون و کاندوم‌های لاتکس ممکن است منجر به خشکی شوند زیرا که این محصولات قادرند تا به آسانی واژن را تحریک کنند.
مشکلات پوستی
دیواره واژن ممکنست تحت تاثیر برخی بیماری‌های پوستی مانند درماتیتیس و عفونت مخمری دچار خشکی شود و درنتیجه موجب مقاربت دردناک شود.
دلایل شایع
به جز عللی که در بالا ذکر شد، خشکی واژن ممکن است در زنانی که در دوران یائسگی هستند، زنانی که ورزش‌های سنگین می‌کنند و آنهایی که زایمان کرده‌اند، اتفاق بیفتد.

درمان
گزینه‌های درمانی مختلفی برای درمان خشکی واژن وجود دارد. برخی از آنها مثل روان کننده‌ها و مرطوب کننده‌ها واژن بدون تجویز پزشک در دسترس هستند و برخی دیگر مانند: کرم استروژن واژینال، قرص، کپسول یا حلقه نیازمند تجویز پزشک هستند.
لیزر درمانی یک روش درمانی نوین و جدید برای درمان خشکی واژن است که امروزه طرفداران بسیاری دارد. این روش درمانی توسط پزشک متخصص و به عنوان جوان‌سازی کلی واژن انجام می‌شود.
یکی از بهترین راه‌های درمان خشکی واژن، لیزر مونالیزا است که بیماران می‌توانند بدون درد و ایجاد مشکل، خشکی واژن خود را درمان کنند. درمان توسط لیزر مونالیزا که روشی غیرجراحی است می‌تواند در مطب پزشک انجام شود. در این فرایند، از لیزر CO۲ استفاده می‌شود، لیزر با برگرداندن کشسانی و مقاومت واژن، کلاژن را در بافت آن تحریک می‌کند. کل این پروسه جریان خون را در بافت واژن افزایش می‌دهد و درنهایت موجب روانی (خیسی) آن می‌شود. برخی از مزیت‌های این روش عبارتند از:
- بدون درد
- سریع و آسان
- کاملا ایمن بدون هر نوع عارضه
- روش راحت و مناسب
- حداقل تهاجمی

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.