۲۰۰۴۲۱
۵ نظر
۷۶۷۳۸
۵ نظر
۷۶۷۳۸

جراحی برداشتن رحم، علت خونریزی بعد از آن

هیسترکتومی همان جراحی برداشتن رحم با یا بدون برداشتن لوله های فالوپ و تخمدان است.

هیسترکتومی همان جراحی برداشتن رحم با یا بدون برداشتن لوله های فالوپ و تخمدان است. خونریزی واژینال بعد از هیسترکتومی می تواند یک عارضه بالقوه جدی باشد که به انتقال خون و جراحی نیاز داشته باشد. خونریزی بعد از هیسترکتومی می تواند بلافاصله یا چند روز پس از عمل جراحی، یا در بعضی موارد ممکن است حتی چند هفته پس از عمل رخ دهد.

لکه بینی پس از هیسترکتومی
خونریزی واژینال اغلب توسط بعضی از زنانی که این عمل را انجام می دهند، تجربه می شود. این خونریزی در چهار تا شش هفته اول پس از هیسترکتومی، ممکن است به صورت لکه بینی یا خروج خون صورتی از بدن خود را نشان دهد. در این شرایط ممکن است لکه بینی طبیعی باشد. خروج مقدار کمی خون از واژن ممکن است در طول دوره بهبودی زخم رخ داده و در اغلب موارد نباید زیاد نگران آن باشید. تا زمانی که به نظر می رسد این خونریزی به تدریج در حال کاهش است و درد قابل ملاحظه ای ندارد، نیاز به مراجعه به پزشک ندارید.

خونریزی بعد از هیسترکتومی
اگر خونریزی واژینال حائز شرایط زیر باشد باید به پزشک مراجعه کنید:
- بیش از شش هفته ادامه دارد.
- خونریزی واژینال شدید است و شبیه لکه بینی نیست و بلافاصله پس از عمل هیسترکتومی رخ می دهد.
- خونریزی در عرض چند روز یا چند هفته پس از جراحی به صورت ناگهانی رخ می دهد.
- همراه با خونریزی واژینال علائم دیگری مانند درد شکم یا درد واژن، ترشح واژن یا غش کردن ممکن است وجود داشته باشد. این علائم به مداخلات پزشکی نیاز دارد و باید بلافاصله با دکتر در مورد آن مشورت کنید.
معمولا پس از هیسترکتومی خونریزی رخ می دهد. اما این بدان معنا نیست که همه خونریزی های ایجاد شده پس از این عمل طبیعی هستند. اکثر زنان بلافاصله بعد از عمل و در عرض چند هفته بعد از آن، خونریزی می کنند. اما این خونریزی باید خفیف باشد.
خونریزی غیرطبیعی زمانی اتفاق می افتد که خون زیادی از بدن خارج می شود، ناگهانی است و یا متوقف نمی شود. در هر صورت باید در مورد علائم غیرطبیعی خونریزی با پزشک مشورت کنید.

خونریزی طبیعی
اکثر زنان در عرض ۶ هفته اول پس از عمل خود، خونریزی خفیف را تجربه می کنند. انتظار می رود که این خونریزی، با خوب شدن جای بخیه، کم کم و در عرض این ۶ هفته کاهش پیدا کرده و قطع شود. در ضمن، خون خارج شده از بدن ممکن است قرمز، قهوه ای یا صورتی باشد.
مقدار خونی که پس از عمل از بدن خارج می شود، بستگی به نوع عملی دارد که انجام داده اید.
میانگین خون خارج شده از بدن برای جراحی های واژینال و لاپاروسکوپی، ۵۰ تا ۱۰۰ میلی لیتر (یک چهارم تا یک دوم فنجان) و برای جراحی های شکمی کمی بیش از ۲۰۰ میلی لیتر (سه چهارم فنجان) است.
اگر هیسترکتومی جزئی انجام داده باشید، ممکن است تا یک سال قاعدگی سبکی را تجربه کنید. این به این دلیل است که ممکن است پوشش اندومتر در دهانه رحم باقی مانده باشد. اگر هیسترکتومی کامل انجام داده باشید، هرگز دیگر دوره های قاعدگی را تجربه نخواهید کرد.

خونریزی غیرطبیعی
خونریزی که به دنبال هیسترکتومی رخ می دهد اگر شرایط زیر را داشته باشد، نشانه ای از عوارض است:
- مانند یک قاعدگی شدید است.
- طولانی تر از شش هفته می باشد.
- روز به روز بدتر می شود.
- به صورت ناگهانی رخ می دهد.
این احتمال وجود دارد که خونریزی بعد از هیسترکتومی را ماه ها یا سال ها پس از عمل تجربه کنید. این حالت معمولا به دلیل آتروفی واژینال یا بیماری هایی مانند سرطان رخ می دهد. بنابراین درباره خونریزی که بیش از ۶ هفته پس از عمل رخ می دهد و ادامه دارد با پزشک صحبت کنید.

علل خونریزی بعد از هیسترکتومی
شانس بروز خونریزی بعد از هیسترکتومی واژینال نسبت به شانس خونریزی پس از هیسترکتومی شکمی کمی بیشتر است. پزشک ممکن است از روش های تحقیقاتی برای شناسایی علت خونریزی استفاده کند. زیرا تشخیص صحیح برای شروع درمان مناسب، بسیار ضروری است. برخی از علل خونریزی واژینال پس از هیسترکتومی عبارتند از:
عدم انسداد رگ های خونی
مسدود نشدن (گره خوردن) رگ های خونی و یا تضعیف شریان ها شایعترین علت خونریزی فوری بعد از عمل هیسترکتومی هستند. لبه بریده شده در واژن باید با دقت در طی عمل جراحی بخیه شود تا از این نوع خونریزی جلوگیری شود. مراقبت های لازم بعد از عمل نیز باید انجام شود. در طی عمل پزشک باید مراقب باشد که تمام رگ های خونی که بریده شده اند را به درستی مسدود کرده و یا پیوند بزند. اگر بخیه به درستی گره نخورده باشد ممکن است باز شده و باعث خونریزی سریع یا خونریزی در عرض چند ساعت پس از عمل شود. شناسایی علت خونریزی برای درمان بسیار مهم است. گاهی بیمار ممکن است نیاز به انتقال خون و بخیه مجدد داشته باشد.
باز شدن زخم
باز شدن زخم پس از بسته شدن محل جراحی که ممکن است به علت عفونت، ضعف در روند بهبودی بدن، آسیب دیدگی و یا بخیه بی اثر رخ دهد نیز از دیگر علل ایجاد خونریزی بعد از هیسترکتومی است. زخم ممکن است تا حدودی یا به طور کامل باز شود و پس از شناسایی نیاز به دوخت دوباره دارد. علاوه بر این، مصرف آنتی بیوتیک ها و داروهای ضد درد نیز ممکن است برای درمان ضروری باشد.
اختلالات خونی
اختلالات انعقادی یا خونی در بدن بیماران مبتلا به نقص لخته شدن خون ممکن است خونریزی بعد از هیسترکتومی ایجاد کنند. کسانی که از درمان های ضد انعقادی استفاده می کنند نیز شرایط مشابه ای دارند. گرچه این علت بسیار نادر است، اما خونریزی که تحت این شرایط ایجاد می شود ممکن است بسیار جدی باشد، مگر اینکه اقدامات لازم در اسرع وقت انجام شود. مصرف مکمل های ویتامین K، توقف درمان ضد انعقادی، انتقال خون و انقباض عروق خونی ممکن است لازم باشد.
بخیه غیر موثر
بخیه غیر موثر به بخیه ای گفته می شود که نتوانسته است عروق خونی آسیب دیده طی عمل را به درستی مسدود کند. از طرفی بدن برخی از بیماران به مواد داخل بخیه واکنش نشان می دهد، در نتیجه زخم درست بسته نمی شود.
آسیب دیدگی واژن
آسیب دیدگی واژن نیز ممکن است در طول یا بعد از عمل رخ دهد و باعث خونریزی بعد از هیسترکتومی شود. استفاده از دوش واژن، استفاده از تامپون و یا فعالیت جنسی بلافاصله پس از عمل ممکن است عوامل کمک کننده در این زمینه باشند.
سایر علل خونریزی واژینال که چند سال پس از هیسترکتومی ممکن است اتفاق بیفتد عبارتند از:
- هیسترکتومی ساب توتال که در آن تنها بخشی از رحم برداشته می شود.
- سرطان
- پولیپ ها
- فیبروئیدها
- عفونت مثانه
- واژینیت آتروفیک که نتیجه سطح پایین استروژن در بدن است.
- آندومتریوز واژن

روش های درمان خونریزی بعد از هیسترکتومی
درمان خونریزی واژینال پس از عمل هیسترکتومی، شامل انتقال خون و کنترل خونریزی، پس از شناسایی علت و محل خونریزی است. این روش های درمان شامل انتقال مجدد بیمار به اتاق عمل و شناسایی و بستن (پیوند) عروق خونی تحت بیهوشی عمومی است.
اگر محل دقیق خونریزی دیده نشود، باید بخیه های مهبل (واژن) مجددا باز شوند. بستن و دوختن واژن تنها در صورتی که نقص لخته شدن خون در بدن وجود داشته باشد انجام می شود. درمان های دیگری که برای خونریزی بعد از هیسترکتومی تجویز می شوند عبارتند از:
- مصرف آنتی بیوتیک ها برای کنترل عفونت
- مصرف مسکن
- مصرف مکمل ویتامین K برای درمان نقص در لخته شدن خون
- قطع مصرف داروهای ضد انعقاد قبل از عمل، ممکن است برای برخی از بیماران ضروری باشد.

چه زمانی لازم است که با پزشک تماس بگیریم؟
اگر در معرض علائم غیرطبیعی خونریزی پس از عمل جراحی هستید، با پزشک خود تماس بگیرید. در صورتی که تجربه علائم زیر را دارید، سریعا به پزشک مراجعه کنید:
- خونریزی که به مرور زمان شدیدتر می شود
- خونریزی که به مرور زمان رنگش تیره تر می شود
- خونریزی که پس از شش هفته همچنان ادامه دارد
- خونریزی که ناگهانی رخ می دهد
- خونریزی که با سایر علائم غیر معمول اتفاق می افتد
همچنین اگر دچار تهوع و استفراغ شده اید، در هنگام ادرار کردن درد را تجربه می کنید یا متوجه متورم شدن و ترشح از محل جراحی شدید، با پزشک خود تماس بگیرید.

چه زمانی لازم است به صورت اورژانسی به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر بعد از هیسترکتومی علائم زیر را دارید، باید سریعا به اورژانس مراجعه کنید:
- خونریزی قرمز روشن
- ترشح بسیار شدید و آبکی
- تب بالا
- افزایش درد
- مشکل تنفسی
- درد قفسه سینه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • بدون نام
    درباره جراحی برداشتن رحم، علت خونریزی بعد از آن

    سلام من میبرم دارم به اندازه ۷۷میلی مدرسه رو خون ریزی شدید دارم بعداز اون الان سی روزاست لک بینی دارم دکتر گفته باید رحم راخارج کنیم فیبرمت بزرگ شده چیکار کنم توروخداراهنماییم کنید فاطمه هستم

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
      https://bit.ly/31AMOqp

  • آرمیا
    درباره جراحی برداشتن رحم، علت خونریزی بعد از آن

    حتما این کارو بکن ولی دیگه بچه دار نمیشین

  • بدون نام
    درباره جراحی برداشتن رحم، علت خونریزی بعد از آن

    سلام مامانم فیبروم داشت ورحمش هم ضخیم شده بود .عمل کردورحمشوتخمدان هاش برداشته شده الان لکه بینی داره آیا خطره داره راهنمایی کنید .ممنون

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی نی بان، اگر سئوالی دارید با متخصصان کلینیک نی نی بان مطرح کنید
      https://clinic.niniban.com

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.