۲۰۳۳۰۴
۳۳۲۴
۳۳۲۴

کوتریزاسیون تخمدان چیست؟

بیماران مبتلا به بیماری تخمدان پلی کیستیک بطور مختصر PCOD، گاهی اوقات با گزینه درمانی جایگزینی درمان می‌شوند که از روش لاپاراسکوپی بهره می‌برد.

بیماران مبتلا به بیماری تخمدان پلی کیستیک بطور مختصر PCOD، گاهی اوقات با گزینه درمانی جایگزینی درمان می‌شوند که از روش لاپاراسکوپی بهره می‌برد. در جراحی لاپاراسکوپی با استفاده از لیزر یا ابزار دیگری چند سوراخ از طریق محفظه ضخیم تخمدان ایجاد می‌شود. به این فرآیند که با نام سوراخ کردن تخمدان نیز شناخته می‌شود، LEOS (به معنای الکتروکوتریزاسیون لاپاراسکوپیک استرومای تخمدان) یا کوتریزاسیون لاپاروسکوپیک تخمدان می‌گویند. وقتی که بافت غیر طبیعی تخمدان نابود شد، این فرآیند به بازیابی کارکرد نرمال تخمدان و همچنین ترغیب تخمک گذاری کمک خواهد کرد. در مورد برخی از بیماران در سنین پایین، کسانی که به PCOD (بیماری تخمدان پلی کیستیک) مبتلا هستند (تنها آن دسته از کسانی که تخمدان بزرگ، فولیکول‌های بیش از اندازه و استرومای فزاینده تخمدان دارند)، اگر بیمار در عرض ۴ ماه باردار نشود، حتی پس از درمان کلومیفین، پزشکان توصیه می‌کنند که این افراد جراحی لاپاراسکوپی را به عنوان گزینه درمانی بعدی در نظر بگیرند. این موضوع عمدتاً به این خاطر است که کوتریزاسیون لاپاروسکوپیک تخمدان یا LEOS به پزشکان کمک می‌کند تا به طرز موثری علت ریشه‌ای این مشکل را درمان کنند. از میان بیماران آن دسته از کسانی که این جراحی را انجام می‌دهند، حدود ۸۰ درصد به چرخه قاعدگی طبیعی خود بازخواهند گشت. از این میان ۵۰ درصد نهایتاً در عرض یک سال باردار خواهند شد، این مسئله بدون اینکه نیاز باشد درمان دیگری را انجام دهند یا داروی دیگری مصرف کنند اتفاق خواهد افتاد.

خطرات کوتریزاسیون لاپاروسکوپیک تخمدان
این دسته از بیماران با دانستن این موضوع که چرخه‌های طبیعی آنها به حالت سابق خود بازخواهد گشت بدون این که نیاز به مصرف داروی دیگری باشد، بسیار دلگرم می‌شوند. یکی از خطرات کوتریزاسیون تخمدان این است که اگر پزشک حاذقی آن را انجام ندهد می‌تواند باعث تشکیل تومور چسبنده شود. خطر دیگر این جراحی، این است که اگر برای بیمارانی که تخمدان بزرگی ندارند این جراحی انجام گیرد، بافت تخمدانی که نابود می‌شود می‌تواند در نهایت منجر به ناباروری دائمی گردد. این مسئله بخاطر نابودی بافت تخمدان اتفاق می‌افتد که باعث کاهش بافت باقیمانده تخمدان خواهد شد.

گزینه‌های درمانی جدیدتر در دسترس
در گذشته، پزشکان جراحی برداشتن V شکل بافت تخمدان را به کار می‌بردند، که این جراحی نیز یکی از جراحی‌های تخمدان است، این جراحی برای کمک به بیماران مبتلا به PCOD (بیماریتخمدان پلی کیستیک) انجام می‌شد تا آنها بتوانند تخمک گذاری کنند. در این جراحی، بافت غیر طبیعی تخمدان برداشته می‌شود، این امر ضرورتاً باعث شکسته شدن چرخه معیوب PCOD شده و به تخمک گذاری کمک می‌کند. اگرچه جراحی برداشتن V شکل بافت تخمدان در گذشته یکی از گزینه‌های درمانی عامه پسند و رایج بود، تومورهایی که ممکن بود اطراف تخمدان در زمان انجام جراحی شکل بگیرد باعث شد که امروزه از این جراحی تنها به عنوان آخرین راهکار استفاده شود. آنچه که امروزه دلگرم کننده است، این حقیقت است که گزینه‌های درمانی در دسترس افزایش یافته و همچنین ممکن است که درصد زیادی از بیماران مبتلا به بیماری تخمدان پلی کیستیک PCOD را درمان کرد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.