سرطان پروستات در مردان، پنج باور نادرست
سرطان پروستات دومین سرطان شایع در بین مردان است اما آیا اطلاعات شما در این زمینه کافی و یا درست است؟
سرطان پروستات دومین سرطان شایع در بین مردان است اما آیا اطلاعات شما در این زمینه کافی و یا درست است؟ در ادامه به ۵ باور نادرست در مورد سرطان پروستات و حقایق آنها خواهیم پرداخت.
باور نادرست ۱: عمل جراحی سرطان پروستات باعث می شود که زندگی جنسی شما به پایان برسد و دچار نشت ادرار شوید
ممکن است عمل جراحی سرطان پروستات بر روی اعصابی که به شروع عمل نعوظ کمک می کنند، تاثیر بگذارد. اما این حالت موقتی است و بعد از طی ۴ تا ۲۴ ماه (یا شاید بیشتر) بهبود پیدا کرده و نعوظ شما به اندازه ای قوی خواهد شد که بتوانید به راحتی رابطه جنسی داشته باشید. این بازه زمانی برای افراد جوانتر ممکن است کوتاه تر باشد.
اگر بعد از این بازه زمانی باز هم با مشکل مواجه هستید با پزشکتان برای درمان اختلال نعوظ مشورت کنید. برخی از دارو ها وجود دارند که می توانند به اختلال نعوظ شما کمک کنند و در صورتی که پزشک لزوم آن ها را تشخیص بدهد برایتان تجویز خواهد کرد.
سایر روش های درمانی سرطان پروستات مانند رادیو درمانی و شیمی درمانی نیز می توانند بر زندگی جنسی شما تاثیر بگذارند. در مورد انتخاب روش درمانی خود با پزشکتان مشورت کنید.
بعد از عمل جراحی ممکن است با نشت ادرار مواجه شوید اما این اختلال معمولا موقتیست. حدودا ۹۵ درصد افراد بعد از گذشت یک سال به همان میزان کنترل ادراری که قبل از عمل جراحی داشته اند می رسند.
باور نادرست ۲: فقط مردان مسن در خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند
سرطان پروستات در مردان کمتر از ۴۰ سال نادر است. اگر شما در مورد ابتلا به سرطان پروستات نگران هستید برای انجام آزمایش های مورد نیاز به پزشک مراجعه کنید. سن تنها فاکتور موثر در ابتلا به سرطان پروستات نبوده و عوامل زیر نیز می توانند در ابتلا به این سرطان موثر باشد:
سابقه خانوادگی
اگر پدر یا برادر شما سرطان پروستات دارد، خطر ابتلای شما دو تا سه برابر افزایش می یابد. هر چقدر تعداد افراد مبتلا به سرطان پروستات در خویشاوندان شما بیشتر باشند احتمال ابتلای شما بیشتر خواهد شد.
نژاد
آمریکایی-آفریقایی تبار ها نسبت به سایر نژاد ها در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان پروستات هستند. هنوز دلیل این قضیه روشن نشده است.
بهتر است در این موارد با پزشکتان مشورت کنید تا بتوانید بهترین زمان برای انجام آزمایش های تشخیص سرطان پروستات را مشخص کنید.
باور نادرست ۳: تمام سرطان های پروستات باید تحت درمان قرار بگیرند
ممکن است شما و پزشکتان به این نتیجه برسید که درمان سرطان پروستات شما لزومی ندارد. دلایل چنین تصمیمی ممکن است یکی از موارد زیر باشند:
- سرطان شما در مراحل اولیه است و بسیار به کندی رشد می کند.
- سن شما بالا است و یا شما به بیماری های دیگری مبتلا هستید. در چنین شرایطی ممکن است درمان پروستات موجب افزایش طول عمر شما نشود و یا ممکن است درمان سایر بیماری های شما را پیچیده کند و شما را در خطر بزرگتری قرار دهد.
- در چنین شرایطی پزشک "نظارت فعال" را پیشنهاد خواهد داد. در این روش شما موظف هستید که به صورت منظم برای انجام معاینات و آزمایش های لازم برای مشاهده میزان پیشرفت سرطان به پزشک مراجعه کنید. اگر در وضعیت شما تغییری ایجاد شود، ممکن است پزشک تصمیم خود را بر شروع مراحل درمانی تغییر دهد.
باور نادرست ۴: اگر PSA شما بالا باشد به این معناست که شما سرطان پروستات دارید
نه لزوما. PSA ممکن است به علت بزرگ شدن و یا التهاب پروستات نیز بالا برود. PSA به پزشک کمک می کند که در مورد لزوم انجام آزمایش های تکمیلی برای تشخیص سرطان پروستات تصمیم بگیرد. پزشک شما ممکن است علاقه مند باشد که از PSA شما همیشه آگاه باشد زیرا که افزایش آن می تواند نشانه ای از یک اختلال باشد و کاهش آن بعد از انجام درمان بیماری های پروستات می تواند نشانه ای از موفقیت آمیز بودن درمان باشد.
باور نادرست ۵: اگر شما به سرطان پروستات مبتلا شوید، حتما به زودی جان خود را از دست خواهید داد
حقیقت این است که در نهایت شما نیز جان خود را از دست خواهید داد اما به احتمال زیاد این اتفاق به علت کهولت سن و یا یک بیماری دیگر به جز سرطان پروستات یا یک حادثه رخ خواهد داد. این به این معنی نیست که چک کردن و درمان سرطان پروستات مهم نیست. پیدا کردن زود هنگام و اقدام به موقع برای درمان می تواند در احتمال بهبودی شما نقش کلیدی داشته باشد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼