پیشرفت سرطان پروستات، تاثیر رژیم غذایی پرچرب
برخی ژنها در شروع و پیشرفت سرطان نقش دارند. این ژنها انکوژن نامیده می شوند و یکی از این انکوژن ها MYC نام دارد.
مطالعات اخیر محققان دانشگاه مک گیل کانادا نشان می دهد رژیم غذایی پرچرب سرطان پروستات را تهاجمی تر و کشنده تر می کند.
این مطالعه بیش از پیش تاثیر رژیم غذایی را بر کنترل بیماری روشن می کند. رژیم غذایی پرچرب علاوه بر تغییرات مولکولی، با افزایش چاقی و شاخص توده بدنی نیز در پیشرفت سرطان پروستات موثر است
برخی ژنها در شروع و پیشرفت سرطان نقش دارند. این ژنها انکوژن نامیده می شوند و یکی از این انکوژن ها MYC نام دارد. این ژن یک عامل کلیدی در تومورزایی است، به همین دلیل سلول های سالم را بدخیم می کند و به رشد سلول های سرطانی منجر می شود. معمولا این فرآیند به دلیل بیان بیش از حد این ژن اتفاق می افتد.
مطالعات محققان دانشگاه مک گیل با بررسی رژیم غذایی ۳۱۹ بیمار نشان می دهد رژیم غذایی پرچرب و حاوی چربی اشباع شده، نقشی مانند بیان بیش از حد ژن MYC دارد و سرطان پروستات را تهاجمی تر می کند. این مطالعه بیش از پیش تاثیر رژیم غذایی را بر کنترل بیماری روشن می کند. رژیم غذایی پرچرب علاوه بر تغییرات مولکولی، با افزایش چاقی و شاخص توده بدنی نیز در پیشرفت سرطان پروستات موثر است.
به گزارش انجمن سرطان آمریکا (ACS) سرطان پروستات دومین سرطان شایع در مردان و دومین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان است. گر چه میانگین سنی ابتلا بیش از ۶۰ سال است؛ ولی بروز آن در سنین قبل از ۴۰ سالگی نیز دیده شده است؛ بنابراین پزشکان معتقدند که مردان بالای ۴۰ سال باید سالی دو بار تحت غربالگری سرطان قرار گیرند.
اکنون برای تشخیص سرطان پروستات از تست دیجیتال رکتوم، آزمایش خون، MRI، نمونه برداری و آنتی ژن ویژه پروستات، PSA، استفاده می شود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼