۲۲۳۷۱۰
۲۱۷۵
۲۱۷۵

فاصله مناسب بارداری، چقدر باشه بهتره؟

همه خانم ها با هر سنی، اگر فاصله دو بارداری شان زیر ۱۲ ماه باشد، با خطرات بیشتری روبرو هستند.

یکی از پرسش های متداول در خانواده ها ، فاصله مناسب بین بارداری برای حفظ سلامت مادر و فرزند می باشد. مادران حداقل باید بعد از زایمان خود یک سال صبر کنند و بعد اقدام به بارداری کنند . البته این موضوع در کشورهای مختلف و تحقیقات مختلف ، متفاوت است و نمی توان یک مدت زمان کلی و ثابت را برای همگان بیان کرد . فاصله های کوتاه مدت در بین بارداری ها خطر زایمان های زودتر از موعد و مرگ جنین را افزایش می دهد . محققان ۱۵۰۰۰۰ تولد را در کانادا را مورد مطالعه قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که ایده آل ترین بارداری ها آن است که بینشان ۱۲ تا ۱۸ ماه فاصله باشد . البته که هنوز این امید برای افراد وجود دارد که بارداری های بالای ۳۵ سال نیز کاملا امن معرفی شوند .
همچنین فاصله یک ساله بین بارداری ها باعث می شود که مادر تا حد زیادی از سختی بارداری و زایمان قبلی بهبود پیدا کرده باشد .
محققان به این نتیجه رسیده اند که همه خانم ها با هر سنی اگر فاصله دو بارداری شان زیر ۱۲ ماه باشد ، با خطرات بیشتری روبرو هستند . اگر مادر بالای ۳۵ سال باشد و باردار شود ، فقط یک خطر او را تهدید می کند اما مادران با فاصله بارداری زیر ۱۲ ماه دچار مشکلات زیادی در خود و کودکانشان می شوند . این بارداری های با فاصله کم ، بیشترین خطر را برای خانم های بین ۲۰ تا ۳۴ سال دارد .
خانم های بالای ۳۵ سالی که در فاصله شش ماه بعد از زایمان اول دوباره باردار می شوند ، ۱.۲ درصدی که شش ماه بعد از زایمان باردار می شوند، ۸.۵ درصد بیش از بقیه احتمال زایمان زودتر از موعد را دارند. اگر این خانم ها ۱۸ ماه بعد از زایمان صبر کنند و بعد باردار شوند، این خطر به ۳.۷ درصد کاهش پیدا می کند .
پس هرگز فاصله های شش ماه را برای بارداری انتخاب نکنید که ایده آل ترین زمان فاصله بین زایمان و بارداری بعدی بالای ۱۸ ماه است .
چرا فاصله 3 سال مناسب است ؟
طبق بررسی های انجام شده زمانی که فاصله بین دو بارداری متوالی کمتر از ۳ سال می شود ، عوارض و بیماری های مختلف بیشتری در جمعیت مادران آن جامعه بروز می کند.
شیردهی بهتر
تغذیه نوزاد در ۶ ماه اول زندگی تنها با شیر مادر باید انجام شود و معمولا به مادران توصیه می گردد که این شیردهی را تا پایان ۲۴ ماهگی نوزاد در کنار غذای کمکی ادامه دهند .با فاصله دوسال میان فرزندان ، مادر در پایان یک سالگی فرزند خود دوباره باردار می شود و شیردهی به فرزند اول دچار اختلال می گردد و احتمال بروز بیماری های عفونی در نوزاد اول را افزایش دهد.
کم خونی مادر
نمی یا کم خونی ، بیماری شایع در مادران است، هنگامی که بارداری های متوالی با فاصله کمتر از ۳ سال اتفاق می افتد ، مادر به کم خونی مبتلا خواهد شد .معمولا کم خونی در بارداری دوم و کمتر از ۳ سال آشکار خواهد شد.
تامین مجدد ذخایر بدن مادر
جنین در دوران بارداری از طریق خون مادر تغذیه می شود ، بنابراین با کم خونی مادر ، اکسیژن رسانی ، تغذیه و سلامت جنین دچار اختلال می گردد. اگر مادر نتواند نیازهایی روزمره جنین را با دریافت مواد غذایی تامین کند ، بخش قابل توجهی از مواد ضروری که به جنین منتقل می شود از ذخایر بدن مادر مانند کلیسیم و ریز مغذی ها انتقال می یابد .
احتمال زایمان زودرس
طبق تحقیقات صورت گرفته ،در مادرانی که فاصله بین دو بارداری آنها کمتر از ۳ سال بوده، احتمال زایمان زودرس افزایش می یابد.
سن مناسب برای بارداری
در خانم هایی که پس از ۳۰ سالگی ازدواج می کنند ، نمی توان گفتن که فقط یک بار باردار شوند ، چرا که اگر بخواهند فاصله مناسب را برای بارداری دوم حفظ کنند از مرز ۳۵ سالگی می گذرند.
خانم هایی که پس از ۳۵ سالگی قصد باردار دارند باید تحت نظر پزشک قرار بگیرند تا از عوارض احتمالی بارداری در سنین بالا در امان بمانند.
منبع: نمناک

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.