تاخیر پریود در دختران تا ۱۶ سالگی: ۷ علت و راه حل
اگر دختر خانمی تا سنین بالای نوجوانی یعنی تا حدود ۱۶ سالگی، پریود نشود، ممکن است برخی مشکلات زنانه متوجه او باشند. این مشکلات را میتوان با مراجعه به پزشک متخصص بررسی و درمان کرد. در ادامه علل تاخیر پریود دختران را بخوانید.
تا حالا دیدهاید که برخی دختران تا سن 16 سالگی، پریود نمیشوند؟ علت تاخیر افتادن در بروز سن عادت ماهانه دختران چیست؟ گاهی ژنتیک و برخی بیماریها هستند که باعث میشوند؛ عادت ماهانه دختران نوجوان، عقب بیافتد؛ در حالیکه گروهی از مشکلات و عادتهای سبک زندگی روزمره هم میتوانند سبب پریود نشدن، باشند. همیشه یک بیماری صعب العلاج قرار نیست این مشکل را ایجاد کند؛ نترسید. با این حال اگر پریود شما یا دختر عزیزتان تا سن 16 سالگی به تاخیر افتاده است؛ نباید خوشحال باشید؛ چراکه این روند برای بارداری زنان در سنین بالاتر مهم است.
علل پریود نشدن دختران تا سنین 16 سالگی
- سابقه خانوادگی
- وزن کم
- وزن اضافی
- ورزش بیش از حد
- استرس بیش از حد
دختران معمولاً در سن 12 یا 13 سالگی اولین قاعدگی خود را می گیرند. این نشانه آن است که بدن شما در حال بلوغ است، به طوری که یک روز، اگر بخواهید، باید بتوانید بچه دار شوید.
تا سن 15 سالگی، 98 درصد از نوجوانان عادت ماهانه خود را آغاز کرده اند. اگر شما یکی از آنها نیستید، یک قرار ملاقات بگذارید تا با پزشک خود صحبت کنید. آنها می توانند از شما و یکی از والدین در مورد سابقه خانوادگی، سطح فعالیت روزانه شما بپرسند و شما را معاینه کنند تا دلایل تاخیر شما را دریابند. دلایل ممکن است جای نگرانی نباشد. یا ممکن است نشانه ای از این باشد که شما یک وضعیت سلامتی دارید که باید آن را درمان کنید.
سابقه خانوادگی
اگر مادر شما تا سن ۱۵ سالگی یا بیشتر پریود نشد، احتمال اینکه دیر شکوفه شدن در خانواده شما وجود داشته باشد وجود دارد. این ممکن است مخصوصاً در صورتی صادق باشد که خالهها، مادربزرگها و پسرعموهای شما نیز پس از ورود به دبیرستان شروع به قاعدگی کنند. دختران معمولاً ۲ تا ۳ سال پس از شروع رشد سینهها و ۶ تا ۱۲ ماه پس از مشاهده ترشحات مخاط مانند واژن در لباسهای زیر پریود میشوند. همه این نقاط عطف ممکن است در برخی از خانواده ها، از جمله خانواده شما، دیرتر از حد متوسط رخ دهند. با این حال، ممکن است پزشک شما بخواهد سایر مشکلات سلامتی را رد کند.
وزن کم دخترخانم
اگر وزن شما بسیار کمتر از حد طبیعی است، این می تواند بر سطح هورمون شما تأثیر بگذارد و از پریود شدن شما جلوگیری کند. اگر وزن شما 10 درصد کمتر از وزنی است که برای قد شما مناسب است، می تواند مانع از عملکرد صحیح هورمون های شما شود و در واقع قاعدگی شما را متوقف کند. به همین دلیل است که دخترانی که اختلالات خوردن مانند بی اشتهایی یا پرخوری عصبی دارند ممکن است شروع به قاعدگی نکنند.
اضافه وزن
اگر چاق هستید، ممکن است اولین قاعدگی خود را در زمان معمول نداشته باشید. برای تنظیم یک چرخه ماهانه قاعدگی، بدن شما به محدوده طبیعی از سطوح چربی نیاز دارد. چربی بیش از حد یا خیلی کم بدن می تواند منجر به تاخیر در پریود شود. چاقی برای فردی با قد ۵ فوت و ۲ اینچ از ۱۵۵ پوند شروع می شود.
ورزش کردن بیش از حد
فشار دادن بیش از حد بدن از نظر فیزیکی نیز می تواند باعث شود اولین قاعدگی شما دیرتر بیاید. این ممکن است در مورد رقصندگان باله، دوندگان یا سایر ورزشکاران اتفاق بیفتد. تمرینات شدید کالری زیادی می سوزانند و می توانند چربی بدن بسیار کمی بر جای بگذارند. آن را با فشار رقابتی مخلوط کنید، و آنها می توانند دوره شما را تا زمانی که به دبیرستان برسید به تعویق بیاندازند.
استرس بیش از حد
از بسیاری جهات می تواند برای بدن شما سخت باشد و یکی از تاثیرات احتمالی این است که اولین قاعدگی شما به تاخیر بیفتد. این ممکن است در صورتی اتفاق بیفتد که همیشه استرس داشته باشید، مهم نیست که ناشی از تکالیف زیاد، مشکلات خانوادگی، تمرینات ورزشی شدید یا مسائل دیگر باشد.
داروهای مختلفی
انواع خاصی از داروها، از جمله داروهایی که برای درمان سرطان، فشار خون بالا، آلرژی ها و افسردگی استفاده می شوند، می توانند شما را از پریود شدن باز دارند. اگر هر یک از آنها را مصرف می کنید، ممکن است پزشک توضیح داده باشد که ممکن است این اتفاق بیفتد.
مشکلات جسمی مختلف
به ندرت، ممکن است به دلیل شکل یا سایر مسائل مربوط به واژن، تخمدان ها، لوله های فالوپ یا رحم، نتوانید پریود شوید. ممکن است بافت اضافی داشته باشید که دهانه، انسداد یا مشکلات فیزیکی را می پوشاند. پزشک شما می تواند بفهمد که آیا این مشکلات ممکن است دلیل آن باشد.
سایر مسائل بهداشتی دختران
شرایطی که ممکن است پشت پریودهای تاخیری شما باشد عبارتند از:
- مشکلات مربوط به بخشی از مغز شما به نام هیپوتالاموس یا اندامی نزدیک به نام غده هیپوفیز. آنها با هم کار می کنند تا هورمون های شما را کنترل کنند.
- سندرم تخمدان پلی کیستیک، که باعث می شود هورمون های شما از تعادل خارج شوند.
- شرایط ژنتیکی مانند سندرم X شکننده، سندرم ترنر یا سندرم عدم حساسیت آندروژن
جمعبندی
برای اطلاع از مشکلات پریود دختران تا 16 سالگی باید حتما موضوع بررسی شوند. این مشکلات را میتوان با مراجعه به یک متخصص زنان بررسی کرد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼