۲۴۹۸۰۸

فاصله ایده‌آل بین دو زایمان چقدر باید باشد؟

فاصله ایده‌آل بین دو زایمان چقدر باید باشد؟

بسیاری از زوج‌ها با این پرسش‌های اساسی روبرو هستند: بهترین سن برای بارداری چه زمانی است؟ فاصله ایده‌آل بین دو زایمان چقدر باید باشد؟ و تأثیر این عوامل بر سلامت جسمی و روانی خانواده چیست؟ در این مطلب، با استناد به نظر یک متخصص زنان و زایمان، به بررسی علمی این موضوعات می‌پردازیم.

معصومه انبارلویی، جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی گفت: بهترین سن باروری ۲۰ تا ۲۴ سالگی است چون شانس باروری در اوج بوده و احتمال عوارض نیز حداقل است.

 انبارلویی اظهار کرد: یکی از سوالاتی که خانم‌ها از ما می‌پرسند این است که بهترین سن باروری چه زمانی است؟ بعد از ۲۴ سال با افزایش سن به مرور شانس باروری مختصر کاهش پیدا می‌کند؛ به طوری که تا ۳۲ سالگی باروری کاهش مختصری پیدا کرده و بعد از آن مشکلات زیاد و شانس باروری کم می‌شود. بعد از ۳۵ سال به خصوص بعد از ۴۰ سالگی شانس باروری کاهش یافته و عوارض ایجاد می‌شود.

خطرات بارداری در سنین مختلف

وی ادامه داد: افرادی که در سنین نوجوانی باردار می‌شوند در معرض کم‌خونی، زایمان زودرس و مسمومیت بارداری قرار دارند، از طرفی ابتلا به بیماری‌های منتقله از راه جنسی در نوجوانان شایع‌تر است. با توجه به اینکه اغلب بارداری‌های نوجوانان ناخواسته است اکثراً مشاوره‌های قبل بارداری را انجام ندادند.

این جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی خاطرنشان کرد: باروری در سنین بالا مطلوب نیست چون شانس باروری به‌شدت کاهش پیدا می‌کند و از سویی دیگر میزان سقط افزایش می‌یابد که همین امر احتمال کم شدن باروری به‌علت کاهش ذخایر تخمدان را در پی دارد.

انبارلویی تصریح کرد: با افزایش سن عفونت‎‌های لگنی، آندومتریوز و میوم‌ها افزایش می‌یابد و شاید یکی از علل سقط نیز باشد، از همه مهم‌تر این است که با افزایش سن کیفیت تخمک‌ها کاهش یافته و شانس باروری موفق به همان میزان کاسته می‌شود.

IMG_20250517_111149

فاصله مطلوب بین زایمان‌ها چند سال است؟

این جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی گفت: یکی از سؤالاتی که خانم‌ها می‌پرسند این است که فاصله مناسب بین فرزندان باید چند سال باشد و چه میزان مطلوب است؟ در پاسخ باید بگوییم که از نظر روانشناسی اختلاف سنی مطلوب بین فرزندان سه تا پنج سال است که اگر فاصله کمتر از این حد باشد عوارض و آسیب‌های زیادی برای مادر و کودک دارد.

انبارلویی بیان کرد: اگر فاصله سنی بین دو زایمان کمتر از سه سال باشد امکان کم‌خونی در مادر و نوزاد زیاد می‌شود و شانس زایمان زودرس در این نوزادان افزایش پیدا می‌کند. همچنین وقتی فاصله بین دو بارداری کمتر از ۱۸ ماه باشد شانس تولد زودرس تا ۴۰ درصد و همچنین امکان تولد نوزاد با وزن کم نیز افزایش می‌یابد.

وی خاطرنشان کرد: وقتی فاصله سنی بین دو فرزند کمتر از سه سال باشد مشکلات رفتاری، شخصیتی و یادگیری در این بچه‌ها بیش از دیگر بچه‌هاست. از طرفی وقتی زایمان به‌صورت سزارین و فاصله بین آن‌ها کم باشد احتمال خطر پارگی رحم، محل اسکار رحم و جدا شدن جفت افزایش پیدا می‌کند و خطراتی هم برای مادر دارد.

این جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی تصریح کرد: وقتی فاصله دو زایمان کمتر از سه سال باشد مشکلات شیردهی پیش می‌آید و مادر مجبور خواهد شد شیر بچه اول را قطع کند و علاوه بر آن مشکلات هورمونی برای مادر ایجاد خواهد کرد، چون مادر بارداری و شیردهی را پشت سر گذاشته است دچار کمبود ویتامین، کلسیم و مواد مغذی می‌شود و احتمال بروز کم‌خونی افزایش پیدا می‌کند علاوه بر آن مشکلات روحی و افسردگی بعد از زایمان در این مادران بیشتر است و چون مادر مجبور می‌شود شیردهی فرزند اول را قطع کند فرزند اول نیز آسیب می‌بیند.

وی افزود: بچه‌هایی که با اختلاف سنی کم به دنیا می‌آیند به‌دلیل اینکه با هم تعامل بیشتری دارند از خلاقیت بیشتری برخوردارند و از این جهت کمکی برای خانواده خواهند بود.

انبارلویی بیان کرد: اگر فاصله بین فرزندان زیاد باشد مادر بارداری‌های بعدی را در سنین بالاتر تجربه می‌کند و این شانس مسمومیت بارداری را افزایش می‌دهد و به‌صورت ورم دست و پا و افزایش فشار خون خود را نشان می‌دهد و بارداری در سن بالا شانس سقط و زایمان زودرس را افزایش می‌دهد و با افزایش سن هم قدرت باروری کاهش پیدا می‌کند که این خود معضلی برای خانواده‌ها ایجاد خواهد کرد.

این جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی یادآور شد: افزایش اختلاف سنی بین والدین و فرزندان، اختلاف نظر در تربیت فرزندان را افزایش می‌دهد بنابراین بارداری در سنین بالا نیز توصیه نمی‌شود و بهتر است سه تا پنج سال اختلاف سنی بین فرزندان را در نظر بگیریم چون بهترین حالت ممکن است.

منبع: ایسکانیوز

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند