۵۲۲۶۲
۶۲۸۴۰
۶۲۸۴۰

توصیه های مذهبی برای داشتن فرزندی صالح

اولین قدم و شرط، صالح و مصلح ‏بودن والدین است. چرا که به صورت خواسته یا ناخواسته فرزند از والدین تأثیر مى‏ پذیرد.

مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی: در متون معتبر اسلامی درباره ادعیه و اذکار و خوراکی هایی که قبل از نزدیکی جهت بچه دار شدن سفارش شده است و همچنین در باب نحوه انجام نزدیکی، چه توصیه هایی موجود است.


به منظور برخوردار بودن از فرزند صالح رعایت نکات زیر توصیه می‏گردد:

۱- اولین قدم و شرط ،صالح و مصلح ‏بودن والدین است. چرا که به صورت خواسته یا ناخواسته فرزند از والدین تأثیر مى‏پذیرد.

2- رعایت آداب اسلامى هنگام آمیزش.

۳- رعایت احکام شرعى خوراک و غذاى مصرفى در خانواده قبل از آمیزش مانند رعایت حلال و حرام بودن غذاى مصرفى، رعایت حقوق مالى دیگران در غذا و استفاده از مواد مجاز و مشروع.

4- رعایت آداب اخلاقى و معاشرت با همسر و حفظ آرامش روانی و اجتناب از هر گونه عاملی که باعث اضطراب و تشویش خاطر می شود.

۵- رعایت اصول بهداشتى در دوران باردارى، ‏شیر خوارگى و طفولیت و ... .

6- رعایت آداب شیر دادن و غذا خوراندن توسط والدین به خصوص مادر.

۷- جلوگیرى از بروز آسیب‏ها و آفت‏ها و اختلال‏هاى‏ خانوادگى حتى مشاجرات ابتدایى و ساده.

8- توجه به انجام واجبات دینی مثل نماز و روزه، اهتمام ورزیدن به برخی مستحبات مثل نماز اول وقت، قرائت و تلاوت قرآن، با وضو بودن در ساعات شبانه روز و ... .

آینده فرزندان تا حدود زیادی در اختیار مادر است. رَحِم مادر محیط پرورش شخصیت فرزند است.
گرچه کودک در رَحِم عضو رسمی بدن مادر نیست , اما از خون مادر و غذای او تغذیه می کند. غذای مادر باید به طوری غنی و کامل باشد که از یک طرف احتیاجات غذایی بدن خودش را تأمین کند و از طرف دیگر غذاسازی برای فرزند نماید.

مراعات بهداشت و خوردن غذاهای مناسب و پرهیز از گناهان و خوردن غذاهای حلال و مقوی و مفید, در شیری که مادر به فرزند می دهد, روحیات ، خُلقیات و همه نوع فعالیت های فکری ، ذهنی، روحی و جسمی و بدنی پدر و مادر به ویژه مادر در رشد و ارتقای بچه یا نقطه مقابل آن مؤثر است.

وضع تغذیه مادر در ایام بارداری در اخلاق و مقدار هوش و استعداد کودک تأثیر فراوانی دارد, زیرا اعصاب و مغز کودک از غذای مادر درست می شود. هر نوع غذایی اثر مخصوص دارد. این مسئله به قدری در نظر اسلام اهمیت داشته که به زنان باردار دستور داده است که در صورت ضرر داشتن غذا نخوردن , روزه نگیرند.

متخصصان می نویسند: ماست و پنیر به علّت داشتن ویتامین و مخمرهای مخصوص مفید می باشند, ولی خوردن ماست ترش مفید نیست. پنیر مانده و کهنه هم لطفی ندارد. خوردن یک لیوان شیر همه روزه هنگام صبحانه تقریباً ضروری است . جوانه گندم، سیرابی , شیردان، دل، قلوه و جگر بهترین منابع ویتامین های ب می باشند و مفید هستند.

خوردن سبزی و مواد کلسیم دار و سیب و گلابی و انواع میوه ها بسیار مفید است.

در مورد تغذیه البته باید با پزشک متخصص هم مشورت نمایید.

اسلام برای سلامت جسمی و روحی روانی فرزند و برخی جهات دیگر، برای زمان و مکان و چگونگی آمیزش دستور عمل‌هایی دارد که به برخی اشاره می‌شود:

1- پیش از جماع وضو داشته باشند.

۲- پس از ورود آن ها به اتاق مخصوص، ابتدا خدای را برای این که آن ها را به یکدیگر حلال کرد و اجازه آمیزش جنسی داده، شکر کنند.

3-هر کدام دو رکعت نماز بخوانند. برای خوشبختی یکدیگر و دوام و ازدیاد عشق و محبت نسبت به هم و نیز برای دارا شدن فرزند صالح دعا کنند، بهتر است این دعا را بخوانید.

«بسم الله الرحمن الرحیم. الّذی لا إله إلاّ هو. بدیعُ السموات والأرض، اللهمّ إن قضیتَ منّی فی هذه اللیلة خلیفةً فلا تجعل للشیطان فیه شِرکاً و لا نصیباً، ولا حظاً و اجْعله مؤمناً مخلصاً، مصفّاً من الشیطان و رجزه جلّ ثناؤک».

4- پیش از شروع بسم الله بگویند.

۵- توجه به نوع تغذیه پیش از نزدیکی و انعقاد نطفه و پس از آن در دوران بارداری و شیرخوارگی از جهات مختلف در سلامت جسمی، فکری وروحی فرزند مؤثر است.

6 - مرد هنگام جماع عجله نکند ،بلکه با زن بازی کند. با مقدماتی او را کاملاً برای این کار آماده نماید تا نیازهای هر دو با هم برطرف شود و هر دو با هم لذت ببرند. این کار در آرامش روحی همسر و در نتیجه در نطفه مؤثر است.

۷- روحیات و خلق و خوی زن و مرد پیش از آمیزش و هنگام آن و روحیات مادر پس از انعقاد نطفه در سلامت فرزند تأثیر فراوانی دارد.

8- نزدیکی در جای آرام و خلوت و در شب انجام گیرد.

۹- پس از نزدیکی فورا غسل کنند و با حالت جنابت نخوابند.

10- جماع در شب‏های دوشنبه، سه شنبه، پنج شنبه یا جمعه باشد. از نزدیکی کردن در شب های چهارشنبه و شب اول(غیر از شب اول ماه رمضان که مستحب است)، وسط و آخر ماه قمری و نیز شب های ماه گرفتگی و طوفان های شدید پرهیز کنند.

۱۱- بدون رو انداز نزدیکی نکنند.

12- طوری بخوابند که کف پا یا سر آن ها به طرف قبله نباشد.

۱۳- هنگام همبستر شدن به عورت یکدیگر نگاه نکنند و هنگام آمیزش با یکدیگر صحبت نکنند(پیش از آمیزش اشکال ندارد و بلکه خوب است و از مصادیق آماده ساخین همسر بوده که مورد تاکید شرع مقدس است).

14- با شکم پر و مثانه پر نزدیکی نکنند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.