حملات صرعی باعث سقط جنین می شود؟
اگر داروها را قطع نکنید مشکلی پیش نمیآید اما قطع دارو و بروز حمله میتواند سبب قطع اکسیژنر سانی به جنین و در دفعات مکرر سبب مرگ او شود
سوال مخاطب نینیبان: مبتلا به صرع هستم. میتوانم باردار شوم؟ باید مصرف داروها را ادامه دهم یا کنار بگذارم؟ چند درصد احتمال دارد فرزندم صرع بگیرد؟ ممکن است در طول بارداری فرزندم سقط شود؟
پاسخ دکتر شهرزاد زاده مدرس متخصص زنان و زایمان:
درصد کمی از زنان در دوران بارداری دچار افزایش حملات میشوند و اکثرا بارداری تاثیر خاصی بر صرع نمیگذارد. حتی در درصد کمی ممکن است سبب کاهش تعداد و شدت حملات هم بشود. اگر مصرف داروها را سر خود کنار بگذارید احتمال بروز حملات صرعی زیاد است اما اگر داروها مرتب مصرف شود تعداد حملات در دوران بارداری کمتر میشود زیرا مادر وزن میگیرد و حجم مایعات در بدن بیشتر شده و میزان جذب داروها از دستگاه گوارش و متابولیسم آنها در کبد و دفعشان از طریق کلیهها دچار تغییر میشود. به ارث بردن یا نبردن صرع به نوع صرعی که مادر یا پدر به آن مبتلاست برمیگردد. احتمال انتقال صرعهای منتشر به فرزند بیشتر است.اما به طور کل در صورتی که یکی از والدین یا هر دو نفر مبتلا به صرع باشند احتمال مبتلا شدن کودک به صرع 20-5 درصد است.اما در مورد سقط باید بگویم اگر داروها را قطع نکنید مشکلی پیش نمیآید اما قطع دارو و بروز حمله میتواند سبب قطع اکسیژن رسانی به جنین و در دفعات مکرر سبب مرگ او شود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼