۷۹۰۴۰
۲۶۰۰
۲۶۰۰

درد زنان در رابطه، دلیلش چیست؟

من کیست اندومتریوز داشتم و ۲ سال درگیرش بودم ۳ ماه پیش جراحی کردم .

پرسش: من کیست اندومتریوز داشتم و ۲ سال درگیرش بودم ۳ ماه پیش جراحی کردم و الان خوبم می خواستم ببینم در مورد خوردن تخم کتان ممنوعیت دارم یا خیر؟



پاسخ: آندومتریوز به معنی وجود غدد آندومتریال و استرومای رحم در بیرون از آندومتر و عضله رحم است.
لگن شایعترین محل آندومتریوز است. در این بیماری بافت اندومتر (مخاط رحم) پرکار در بیرون از محل اصلی (رحم) پایه ریزی می‌شود. این بافت در تمام بافت‌های بدن به جز طحال می‌شود به‌وجود آید، ولی رایج‌ترین محل پدیدآمدن آن و در ۵۰درصد موارد، لگن است که در این قسمت، تخمدان‌ها (در نزدیک ۴۰ درصد موارد) بیش از دیگر اندام‌ها گرفتار اندومتریوز می‌شوند. بنابراین همزمان با ماهانگی خانم‌ها این نقاط خونریزی می‌کنند که در نتیجه دشواری‌های فراوانی برای فرد به‌وجود می‌آید. رایج‌ترین آنها درد موقع پریود ماهانه یا نازایی و دردهای مزمن لگنی می‌باشد.

از نشانه‌ها آندومتریوز درد لگنی، دیسمنوره(درد قاعدگی)، دیسپارونی(درد در موقع معاشرت زناشویی) و نازایی است. در اندومتریوز بافت‌های همانند رحم در جاهایی از بدن بیرون از رحم رشد می‌کنند. این بافت‌های نابجا می‌شود به نام تومور خوش‌خیم، گره بافتی یا بافت کاشته‌شده مورد اشاره قرار گیرند.

برخی عوامل می‌شود زنان را در برابر خطر بیشتر ابتلا به این بیماری بنهند:
شروع دوره‌های قاعدگی در سنین پایین‌تر.
داشتن قاعدگی‌های شدید.
دوره قاعدگی‌های طولانی‌تر از هفت روز.
داشتن خویشاوند نزدیک - مانند مادر، خواهر یا خاله‌ای که به این عارضه دچار باشند.

درمان
الف - درمان پزشکی کلاسیک بر پایه حاملگی (پروژستین‌ها به تنهایی یا ترکیب با استروژن‌ها) یا منوپوز دروغین (مانند دانازول)می باشد. درمان جراحی دربرگیرنده برداشتن ضایعه یا سوزاندن آن است. گسترش اندومتریوز به‌طور کامل و پایانی مشخص نیست، ولی در حالت کلی کارآزمودگان گسترش آن را از یک تا ۱۰درصد پیش‌بینی می‌کنند. همچنین بیشترین سن ابتلا به این بیماری بیشتر میان ۲۵ تا ۴۰سالگی است. این در حالی است که اندومتریوز عامل ۵تا۱۵ درصد موارد نازایی در زنان است.

ب- طب سنتی
برای درمان صحیح این مشکل باید تحت نظر پزشک بعد از معاینه و اخذ شرح حال و تشخیص مزاج و سوء مزاج اکتسابی درمان مناسب ارائه شود.قابل ذکر است داروهای مفرد مثل بذر کتان درمان این مشکل نیستند بلکه مجموعه اقدامات با تنظیم تغذیه و تجویز داروهای مناسب و نوع خونگیری (حجامت و...) باهم باید مد نظر یاشند.




منبع: تبیان

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.