۸۴۲۷۳
۳۸۴۸
۳۸۴۸

علت خونریزی شدید قاعدگی، تیروییدم نرماله

خونریزی شدید غیر طبیعی یک خانم ۳۰ ساله باوجود تیرویید نرمال میتونه چه دلیلی داشته باشه؟

پرسش: خونریزی شدید غیر طبیعی یک خانم ۳۰ ساله باوجود تیرویید نرمال میتونه چه دلیلی داشته باشه باید عرض کنم که چندین پزشک زنان هم نتونستن سردر بیارن.

پاسخ: در مورد منظور خود از خونریزی زیاد مطلبی بیان نکرده اید . خونریزی زیاد می تواند به اشکال مختلفی باشد و مثلا در فرمی از آن دوره های قاعدگی منظم بوده ولی میزان آن در هر دوره و یا روزهای آن بیشتر از مقدار نرمال است . در فرمی از آن فواصل خونریزی نامنظم شده است . خونریزی زیاد ولی منظم را منوراژِی و خونریزی نامنظم را متروراژِی می گوییم . ابتدا باید مشخص شود که مقدار خونریزی طبیعی است و یا بیش از مقدار معمول است . موارد زیر نشان دهنده غیر طبیعی بودن خونریزی خواهد بود :
)1 خونریزی به حدی برسد که یک نواربهداشتی یا بیشتر در یک ساعت کاملا خیس شود و این وضع تا ساعت‌های متمادی طول بکشد.
)۲ در طول شب نیاز به تعویض نوار بهداشتی داشته باشید.
)3 عادت ماهانه بیش از 7 روز طول بکشد.
)۴ خونریزی ماهانه به‌قدری شدید باشد که در زندگی معمول شما اختلال ایجاد کند.
)5 احساس درد مداوم در زیر شکم در طول قاعدگی ایجاد کند.
)۶ قاعدگی شما نامنظم شود.
)7 خستگی، بی‌حالی و تنگی نفس(علایم کم‌خونی) ایجاد کند.
شایع‌ترین عللی که می‌توانند موجب خونریزی شدید قاعدگی شوند عبارتند از:
عدم تعادل هورمونی: در هر دوره ماهانه طبیعی، تعادل بین هورمون‌های استروژن و پروژسترون، بازسازی دیواره رحم (اندومتر) را تنظیم می‌کند. این دیواره در طول قاعدگی تخریب شده و از طریق خونریزی از مهبل خارج می‌شود. اگر تعادل بین هورمون‌ها به‌هم بخورد، اندومتر (دیواره رحم) بیش از حد رشد می‌کند و به ناچار باید خونریزی بیشتری صورت بگیرد تا این دیواره بریزد و خارج شود. عدم تعادل هورمونی در دختران جوانی که برای اولین‌بار عادت ماهانه می‌شوند و همچنین در زنانی که به یائسگی نزدیک می‌شوند،‌بیشتر رخ می‌دهد. هر علت دیگری که بتواند تعادل هورمونی را به‌هم بزند،‌ممکن است باعث منوراژی شود، مثل بیماری‌های تیروئید که اغلب با داروهای هورمونی قابل کنترل است. هر چند،‌استفاده نامناسب از داروهای هورمونی خود می‌تواند یکی از علل مستقیم منوراژی باشد.
فیبروئید رحم: این تومور خوش‌خیم و غیرسرطانی رحم در سال‌های باروری شما ظاهر می‌‌شود. فیبروئید رحم می‌تواند منجر به خونریزی شدیدتر از طبیعی و یا طول کشنده قاعدگی گردد. عدم تعادل هورمونی و فیبروئید رحم با هم مسئول حدود ۰۸ درصد علل منوراژی هستند.
پولیپ: پیشرفت رشد تومور کوچک خوش‌خیم در دیواره رحم (پولیپ رحم) می‌تواند موجب خونریزی شدید یا طولانی قاعدگی شود. اغلب پولیپ رحم در سنین باروری و به علت تولید یا مصرف بیش از حد هورمون بوجود می‌آید و می‌تواند منجر به خونریزی در زمانی غیر از زمان قاعدگی (لکه بینی) گردد.
کیست‌های تخمدان: این کیسه‌های پر از مایع، داخل یا روی تخمدان‌ها ایجاد می‌شوند. این ضایعات اغلب خوش‌خیم هستند و به ندرت موجب بی‌نظمی‌‌های قاعدگی از جمله منوراژی می‌شوند.
اختلال عملکرد تخمدان: نارسایی تخمدان‌ها در تولید، کامل کردن و آزاد کردن تخمک (تخمک‌گذاری) می‌تواند موجب عدم تعادل هورمونی و در نتیجه منوراژی شود.
آدنومیوز: این بیماری وقتی ایجاد می‌شود که غدد اندومتر در عضلات رحم جاسازی شده که اغلب موجب خونریزی شدید و درد می‌گردد. در زنان میانسالی که تعداد بچه‌های زیادتری داشته‌اند، احتمال گسترش این بیماری بیشتر است.
آی.یو.دی (دستگاه داخل رحمی( خونریزی شدید قاعدگی یکی از عوارض شناخته شده آی.یو.دی است. این دستگاه داخل رحمی که برای جلوگیری از حاملگی به‌کار می‌رود موجب لکه‌بینی خفیف در زمان استفاده از آن می‌شود که اغلب پزشک مجبور به خارج کردن آن از رحم فرد بیمار می‌گردد.
عوارض بارداری: سقط جنین، حاملگی خارج رحمی و جایگزینی تخم بارور شده در لوله‌های رحمی به جای رحم نیز می‌تواند علت منوراژی باشد.
سرطان: به ندرت سرطان‌های دستگاه تناسلی زنان علت این مشکل است. سرطان رحم، تخمدان و گردن رحم می‌توانند موجب خونریزی شدید از مهبل شوند.
داروها: مصرف داروهای خاصی از جمله‌ آنهایی که ضد لخته (آنتی‌کواگولان) و ضدالتهاب هستند می‌توانند با خونریزی شدید یا طولانی مدت قاعدگی مربوط باشند.
سایر شرایط: بعضی شرایط دیگر نیز می‌تواند موجب منوراژی شده یا خطر آن را افزایش دهد. مثلا بیماری‌های التهاب لگن، مشکلات تیروئید، اندومتریوز (رشد بافت رحم در خارج از رحم) لوپوس، بیماری‌ کبد یا کلیه، اختلالات خونی ناشایع، سرطان و شیمی‌درمانی می‌توانند علت منوراژی باشند.

چه عواملی خطر منوراژی را افزایش می‌دهد؟
)۱ زنان جوانی که برای اولین بار عادت ماهانه را تجربه می‌کنند به‌خصوص ۲۱ تا ۸۱ ماه بعد از اولین قاعدگی.
)2 زنان در دوران پیش از یائسگی به‌دلیل عدم تعادل هورمونی مستعدتر هستند.
)۳ زنانی که اختلالات خونی ارثی دارند نیز احتمالا بیشتر دچار خونریزی شدید قاعدگی می‌شوند.
درمان منوراژی
درمان بستگی به عامل ایجاد کننده ، سن و شدت خونریزی دارد. هر بیماری زمینه ای درمان خواهد شد . اگر عامل خونریزی مشخص نگردد در ابتدا ممکن است داروهای هورمونی برای کاهش خونریزی داده شوند. در صورتیکه فرد از IUDاستفاده می نماید ممکن است تغییر روش جلوگیری از حاملگی نیاز باشد.
در صورت چاقی ، کم کردن وزن می تواند سودمند و مؤ ثر باشد . در صورتیکه درمانهای اولیه مؤثر نبود یا منوراژی شدید باشد ، فرد ممکن است به عمل جراحی جهت برداشتن آندومتر یا جراحی جهت برداشتن رحم که به آن هیسترکتومی گویند نیاز داشته باشد. این اقدامات غیر قابل بازگشت می باشند و فقط هنگامی پیشنهاد می شوند که زن تمایلی به بچه دارشدن در آینده نداشته باشد. گاهی کورتاژ می تواند در کنترل خونریزی مؤثر باشد .


منبع: تبیان

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.