نشانه های ناباروری در زنان، مطلع شوید
ناباروری هم مردان و هم زنان را تحت تاثیر قرار میدهد. در این مقاله درباره نشانه های ناباروری در زنان صحبت میکنیم و به بررسی علائم مشابه در مردان نیز میپردازیم.
در این مقاله میخوانید:
- ناباروری در زوج ها
- نشانه های ناباروری در زنان
- علائم ناباروری در زنان: درد هنگام رابطه جنسی
- پریودهای سنگین، طولانی یا دردناک
- خون قاعدگی تیره یا کم رنگ
- سیکل قاعدگی نامنظم
- تغییرات هورمونی
- شرایط پزشکی زمینه ای
- نشانه های ناباروری در مردان
- عدم تعادل هورمونی
- اختلال در نعوظ
- مشکلات مربوط به انزال
- تغییرات در بیضه ها
- چاقی
- سایر ریسک فاکتورهای ناباروری در زنان و مردان
- پیشگیری از ناباروری در زنان و مردان
- وزن مناسب را حفظ کنید
- سیگار را ترک کنید
- از مصرف الکل خودداری کنید
- استرس را کاهش دهید
- خلاصه
ناباروری در زوج ها
اتفاق غیر معمولی نیست که زوجها علائم ناباروری را تجربه کنند. چنین شرایطی به احتمال زیاد استرسزا است، چون بسیاری از افراد تا زمانی که اقدام به بارداری نکنند، هیچ علامت مستقیمی از ناباروری نشان نمیدهند.
ناباروری هم مردان و هم زنان را تحت تاثیر قرار میدهد. حدود یکسوم مشکلات ناباروری مربوط به زنان است و یک سوم دیگر از مردان شروع میشود. یک سوم نهایی ممکن است به دلیل ترکیبی از هر دو، عوامل دیگر یا علل ناشناخته باشد.
در این مقاله ابتدا شما را با نشانههای ناباوری در زنان و سپس با علائم ناباوری در مردان و همچنین روشهای پیشگیری از ناباروری آشنا میکنیم.
نشانه های ناباروری در زنان
علائم ناباروری در زنان میتواند شامل موارد زیر باشد:
علائم ناباروری در زنان: درد هنگام رابطه جنسی
درد هنگام رابطه جنسی که از آن با عنوان «دیسپارونی» هم نام میبرند، میتواند نشانهای از یک مشکل بهداشتی باشد که ممکن است بر باروری زن تاثیر بگذارد. نمونههایی از چنین مسائل بهداشتی عبارتند: از عفونت، اندومتریوز و فیبروم.
پریودهای سنگین، طولانی یا دردناک
پریودهای سنگین یا پریودهایی که در آنها خونریزی زیاد است، ممکن است نشاندهنده یک بیماری زمینهای باشد که بر باروری تاثیر میگذارد. بعضی از خانمها چند روز خونریزی سبک را تجربه میکنند، در حالی که برخی دیگر به طور منظم دارای پریودهای سنگین و گرفتگیهای دردناک هستند.
خانمهایی که قاعدگیهای بسیار سنگین و دردناک را تجربه میکنند، ممکن است به دلیل آندومتریوز باشد. آندومتریوز، وضعیتی است که در آن بافتهایی که معمولا در رحم هستند، در جاهایی دیگری از بدن رشد میکنند.
اندومتریوز یک عامل خطر برای ناباروری است و سایر علائم آن عبارتند از:
- درد مزمن لگن (که علاوه بر دوران قاعدگی هم رخ میدهد)
- درد هنگام رابطه جنسی
- کمردرد
- خستگی
- حالت تهوع
- پریودهای نامنظم و لکهبینی
- مشکلات روده، یا درد هنگام مدفوع
بیشتر بخوانید: سونوگرافی تخصصی اندومتریوز
خون قاعدگی تیره یا کم رنگ
اگر خون قاعدگی به طور مرتب کمرنگ تر از حد معمول باشد، ممکن است باعث نگرانی شود. خون قاعدگی معمولا در ابتدای قاعدگی افراد به رنگ قرمز روشن است و در روزهای بعد تیرهتر شود.
عبور خون بسیار تیره و قدیمی در ابتدای پریود هم میتواند نشانه اندومتریوز باشد. اگر شما علائم دیگری را تجربه میکنید، لازم است که با پزشکتان مشور کنید.
سیکل قاعدگی نامنظم
طول چرخه قاعدگی بین افراد و در طول زمانهای مختلف، متفاوت است. با این حال، بسیاری از خانمها یک چرخه منظم دارند، به این معنی که زمان هر دوره تقریبا یکسان است.
داشتن چرخه نامنظم و علائمی مانند جمله پریود نشدن، در ناباروری تاثیرگذار چون نشان میدهد که تخمکگذاری به طور منظم نیست. تخمکگذاری نامنظم میتواند به دلیل بسیاری از مشکلات مانند سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS)، چاقی، کمبود وزن و مشکلات تیروئید باشد.
بیشتر بخوانید: بی نظمی قاعدگی قبل از یائسگی چگونه است؟
تغییرات هورمونی
علائم تغییرات هورمونی میتواند متفاوت باشد و ممکن است شما متوجه آنها نشوید. پزشک میتواند برخی از مشکلات هورمونی را آزمایش کند. نوسانات هورمونی باعث شرایط زیر میشود:
- افزایش وزن غیر قابل توضیح
- آکنه شدید
- سردی پاها و دستها
- کاهش میل جنسی
- ترشح از نوک پستان
- موهای صورت در زنان
- نازک شدن موی سر
شرایط پزشکی زمینه ای
سایر عوامل موثر که میتواند بر باروری در زنان تاثیر بگذارد، عبارتند از:
- آسیب به لولههای فالوپ، یا تخمدانها
- یائسگی زودرس
- سندروم تخمدان پلیکیستیک
- اندومتریوز
- سرطان و درمان سرطان
پیشنهاد ویژه نی نی بان: آشنایی با پزشکان متخصص زنان و زایمان
چاقی
بر اساس نتایج مطالعات، چاقی میتواند بر سلامت باروری تاثیر منفی بگذارد. زنان چاق، احتمال کمتری برای باردار شدن دارند و نسبت به زنان بدون مشکل وزن، در معرض خطر بیشتری برای مشکلات دوران بارداری هستند.
نشانه های ناباروری در مردان
علائم ناباروری در مردان شامل موارد زیر است:
عدم تعادل هورمونی
پزشک میتواند با تجویز آزمایش، به عدم تعادل هورمونی در مردان پی ببرد. انواع عدم تعادل هورمونی میتواند بر باروری مردان تاثیر بگذارد. تستوسترون، یک هورمون کلیدی برای باروری مردانه است، بنابراین مشکلات در بیضهها ممکن است منجر به ناباروری شود.
هورمون لوتئینهکننده و هورمون محرک فولیکول، به بیضهها سیگنال میدهند تا اسپرم و تستوسترون بسازند. این هورمونها را غده هیپوفیز تولید میکند، بنابراین هرگونه مشکل در این غده نیز ممکن است بر ناباروری تاثیر بگذارد.
بیشتر بخوانید: اسپرم صفر درمان دارد؟
اختلال در نعوظ
تغییرات هورمونی، عوامل روانی یا مسائل جسمی ممکن است رسیدن به نعوظ، یا حفظ را دشوار کند. اگر چنین مشکلی، همیشگی باشد، ممکن است در رابطه جنسی تداخل ایجاد کند، یا نشانهای از یک مشکل اساسی باشد.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: آشنایی با پزشکان متخصص اورولوژی
مشکلات مربوط به انزال
داشتن مشکل در انزال، یا تغییرات در انزال مانند کاهش حجم انزال، میتواند نشانهای از یک مشکل اساسی مرتبط با باروری مرد باشد.
تغییرات در بیضه ها
بیضههای سالم، یکی از جنبههای مهم باروری مردان هستند. بیضههای کوچک، یا سفت ممکن است نشانه دیگری از مشکلات هورمونی باشد. از سوی دیگر، بیضههای متورم، دردناک یا حساس میتواند نشانه عفونت باشد که بر کیفیت اسپرم و باروری مردان تاثیر میگذارد.
چاقی
تحقیقات همچنین نشان داده است که همانطور که زنان چاق با مشکلات ناباروری دست به گریبان هستند، چاقی در مردان نیز میتواند به مشکلات ناباروری منجر شود. چاقی خطر ابتلا به سایر بیماریها را افزایش میدهد که ممکن است بر کیفیت اسپرم و اختلال عملکرد جنسی و در نهایت به باروری مردان صدمه بزند.
سایر ریسک فاکتورهای ناباروری در زنان و مردان
- اولین علامت ناباروری، باردار نشدن پس از تلاش برای بارداری برای مدتی معین است.
- اگر خانمی پس از ۱ سال تلاش باردار نشده باشد، پزشک ممکن است ناباروری را تشخیص دهد.
- اگر خانمی بیشتر از ۳۵ سال داشته باشد و پس از ۶ ماه تلاش باردار نشده باشد، ممکن است نابارور باشد.
پیشگیری از ناباروری در زنان و مردان
لازم است خانمها و آقایانی که میخواهند به زودی، یا در آینده باردار شوند، به نکات زیر توجه کنند:
وزن مناسب را حفظ کنید
خانمهایی که دارای اضافهوزن، یا کموزن هستند در معرض افزایش خطر اختلالات تخمکگذاری قرار دارند. اگر نیاز به کاهش وزن دارید، ورزش متوسط انجام دهید. ورزش شدید و بیش از پنج ساعت در هفته، با کاهش تخمکگذاری همراه است.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: آشنایی با مراکز سونوگرافی
سیگار را ترک کنید
تنباکو اثرات منفی متعددی بر باروری و همچنین سلامت عمومی شما و سلامت جنین دارد. اگر سیگار میکشید و قصد بارداری دارید، همین امروز آن را ترک کنید.
از مصرف الکل خودداری کنید
مصرف الکل میتواند به کاهش باروری منجر شود. همچنین هر نوع مصرف الکل بر سلامت جنین در حال رشد تاثیر منفی میگذارد. بنابراین از مصرف الکل اجتناب کنید.
استرس را کاهش دهید
برخی از مطالعات نشان دادهاند که استرس میتواند باعث شود زوجها در درمان ناباروری نتایج ضعیفتری به دست بیاورند. سعی کنید قبل از اقدام به بارداری، استرس را در زندگی خود کاهش دهید.
خلاصه
خون قاعدگی تیره یا کمرنگ، قاعدگی سنگین، سیکل قاعدگی نامنظم و تغییرات هورمونی، برخی از نشانه های ناباروری در زنان است. برای پیشگیری از ناباروری سیگار را ترک کنید، الکل نوشید و استرس را کاهش بدهید.
برای یافتن متخصصان مورد نظر خود به کلینیک نی نی بان سر بزنید.
نظر کاربران
سلام من یک پسر س ساله دارم الان ۸ماه برای بارداری دم اقدام کردم اما نشود چکار کنم فکرم خیلی درگیره وزنم هم بلاست کمک کنید به راهنمای مرسی
پاسخ ها
همراه عزیز نی نی بان، اگر سئوالی دارید با متخصصان کلینیک نی نی بان مطرح کنید
https://clinic.niniban.com
ابتدا با رژیم غذایی متناسب باید وزن خود را پایین بیاورید و سپس به پزشک متخصص مراجعه کنید و علل ناباوری را پیدا کنید
سلام ایا تیرویید باعث اختلال در قاعدگی میشه
پاسخ ها
همراه عزیز نی نی بان، اگر سئوالی دارید با متخصصان کلینیک نی نی بان مطرح کنید
https://clinic.niniban.com