حل مشکل ناباروری، یک راهکار علمی
موسس نخستین کلینیک خصوصی باروری و ناباروری غرب کشور در همدان از راهکارهای علمی برای حل کلیه مشکلات ناباروری خبر داد.
موسس نخستین کلینیک خصوصی باروری و ناباروری غرب کشور در همدان از راهکارهای علمی برای حل کلیه مشکلات ناباروری خبر داد.
دکتر مرضیه فریمانی به مناسبت هفته گرامیداشت زن با بیان اینکه تقریبا برای کلیه موارد نازایی راهکار وجود دارد، مطرح کرد: با پیشرفت علم امکان باروری برای زنانی که رحم ندارند نیز بهوسیله رحم اجارهای پدیدار شده است؛ همچنین تخمک اهدایی نیز از دیگر روشهای باروری برای زوجینی است که مشکلات جدی برای فرزندآوری دارند.
وی از فوبیای تعداد زیادی از زوجین در مورد فرزندآوری از طریق IVF خبر داد و گفت: بیشتر مراجعین باروری در این مراکز به دلیل افکار نادرست حاکم در جامعه از مطرح شدن نامشان احساس ترس داشته و با آن شدیدا مقابله میکنند.
وی افزود: برخی زوجین نیز با بعضی از راهکارهای باروری همانند رحم و تخمک اهدایی مقابله کرده و فرزندان به وجود آمده را مال خود نمیدانند این درحالیست که این افکار وسواسی نادرست است.
۱۵ درصد زوجین با مشکل ناباروری مواجه هستند
موسس نخستین کلینیک خصوصی باروری و ناباروری غرب کشور در همدان بابیان اینکه ۱۵ درصد زوجین با مشکلات ناباروری روبهرو هستند، اظهار کرد: ناباروری دلایل مختلفی دارد اما عمدهترین علت این مسئله، آلودگی زیست محیطی به واسطه استفاده سموم در محصولات کشاورزی توسط افراد ناآگاه است.
این بانوی موفق با اشاره به اثرات مخرب و خطرناک ظروف یکبار مصرف پلاستیکی بر باروری دختران، بیان کرد: از هر ۱۰ نفر مراجعه کننده، ۱ نفر از آنها با مشکل بافت رشد داخلی رحم در جاهای دیگر بدن مواجه هستند، به عبارتی دیگر این مشکل باعث بهوجودآمدن کیستهای شکلاتی ناباروری و دردهای شدید قاعدگی میشود.
فریمانی تاخیر در سن ازدواج را از دیگر دلایل ناباروری در زنان و مردان دانست و افزود: حداکثر بهار باروری در زنان سن ۲۵ سال است؛ به شکلی که ۲۵ درصد خانمها در نخستین ماه باردار میشوند و در یک سال نخست این درصد به عدد ۸۵ میرسد؛ این به شکلی است که با ورود زنان به سن ۳۵ سالگی این شانس به شکلی قابل توجه و با شیب تندی کاهش مییابد، به طوری که شانس باروری در سن ۴۵ سالگی در زنان به ۱۰ درصد میرسد.
این متخصص زنان و زایمان ادامه داد: ژنهای نابارور نیز در بروز این مشکل موثر هستند اما غالبا تحرک و فعالیت جسمانی تاثیر بیشتری بر باروری زنان دارد.
وی با تاکید بر اینکه همواره سن بیولوژیک انسانها با سن تقویمی متفاوت است، عنوان کرد: سیستم ایمنی و جسمانی یک انسان ورزشکار با یک فرد بیتحرک بسیار متفاوت است؛ بر اساس تحقیقات بهعمل آمده یک خانم ۳۰ ساله ایرانی از نظر قوای جسمی با یک خانم ۶۰ ساله فرانسوی برابر است.
سه قلوهایی با اختلاف سنی ۸ سال
دکتر فریمانی از امکان نگهداری شانس باروری دختران و پسران مجرد خبر داد و تصریح کرد: دختران و پسران و زوجینی که به هر دلیل مانند ادامه تحصیل و یا بهتر شدن شرایط اقتصادی تمایل به ازدواج در سنین بالا ( سنینی که احتمال باروری در آن زمان کاهش مییابد) را دارند، میتوانند با اهدا و فریز کردن تخمک، اسپرم و یا حتی جنین برای زوجین، شانس باروری را برای خودشان حفظ کنند.
موسس نخستین کلینیک خصوصی باروری و ناباروری غرب کشور در همدان با اشاره به تولد سه قلوهایی با اختلاف سنی ۸ سال در ۲ سال گذشته به واسطه فریز کردن جنین، گفت: ۸ سال گذشته خانوادهای با مراجعه به این مرکز اقدام به فرزند آوری کردند؛ در آن هنگام یکی از جنینها فریز شد و با گذشت ۸ سال با استفاده از همان جنین فریز شده این مادر و پدر موفق به تولد ۲ نوزاد شدند؛ به لحاظ پزشکی آن زوج صاحب ۳ قلو شدهبودند، سه قلوهایی که هشت سال اختلاف سنی داشتند.
۸ تا۱۰ درصد جمعیت دختران ایرانی تنبلی تخمدان دارند
دکتر فریمانی با بیان اینکه ۸ تا۱۰ درصد جمعیت دختران ایرانی تنبلی تخمدان دارند، اظهار کرد: یکی از دلایل عمده این مشکل وراثت ژنتیکی بوده و علم پزشکی این مشکل را به عنوان یک بیماری ژنی یاد میکند.
وی بارداریهای پیاپی و سنین پایین در زمانهای گذشته را عامل پنهان ماندن این مشکل ژنتیکی دانست و افزود: بارداریهای پیاپی مانع از فعالیت این دسته از ژنها میشود، به همین خاطر است که در زمانهای گذشته این قبیل از بیماریها توجه کسی را به خود جلب نمیکرد.
این متخصص زنان و زایمان افزایش وزن و درصد چربی را از دیگر دلایل تنبلی تخمدان دانست و مطرح کرد: دختران در حال حاضر نسبت به گذشته از تحرک بدنی کمتری برخوردار هستند، از این رو این مشکل در دختران بی تحرک بسیار شایع تر است.
وی با بیان اینکه تنبلی تخمدان درمان همیشگی و قطعی ندارد، خاطرنشان کرد: تنبلی تخمدان یک بیماری ژنی است از این رو ژن هرگز نابود نمیشود بلکه میتوان آن را کنترل کرد
این متخصص زنان و زایمان ۱۰ درصد جمعیت دختران ایرانی را مبتلا به بیماری PSOD دانست و عنوان کرد: در این بیماری دختران با موهای زائد زیاد، بینظمی در قاعدگی، هورمون مردانه و افزایش آن، اکنه و جوش مواجه هستند؛ این بیماری با افزایش وزن تشدید میشود.
مشکلات ناباروری، کاشف سلولهای بنیادین
وی با بیان اینکه مشکلات خود عامل پدیدار شدن راهحل مشکلات دیگر هستند، عنوان کرد: تحقیقات در حل مشکل ناباروری باعث شد تا علم پزشکی سلولهای بنیادین را کشف کند؛ این سلولها سالهاست در حل و درمان انواع سرطانها و بیماریهای سخت استفاده میشوند.
این متخصص زنان و زایمان بارداری مادران دچار به بیماری اماس را همانند نگهداشتن یک فنر خطرناک دانست و تشریح کرد: اماس بیماری است که سلولهای ایمنی علیه سلولهای خودی مبارزه میکنند؛ جنین بهدلیلآنکه یک مهمان خارجی در بدن است از حمله سلولهای ایمنی در امان بوده و مادر در طول دوران بارداری نهتنها خطری را متحمل نمیشود بلکه شاهد بهبود خود نسبت به قبل بارداری نیز است.
وی ادامه داد: بعد از زایمان و تولد نوزاد سلولهای ایمنی با شتاب بیشتری شروع به مبارزه با سلولهای داخلی مادر کرده و باعث وخامت اوضاع مادر میشوند.
دکتر فریمانی باورهای غلط و خرافی را عاملی بر ایجاد تفکرات نادرست حاکم در جامعه دانست و اظهار کرد: انسان همواره به دنبال یافتن دلیلی برای انواع اتفاقات است و هنگام عدم موفقیت خود در یافتن دلایل، اقدام به دلیل تراشی میکند؛ تاثیرات منفی بر هورمون به واسطه کافور در غذاهای دانشجویی و سربازی و اثرات مخرب مصرف قرصهای جلوگیری از بارداری از جمله خرافههای موجود در عرصه پزشکی هستند.
وی در رابطه با اثرات منفی امواج موبایل و وایفای بر زنان باردار، گفت: همه وسایل تکنولوژی جدید معایبی نیز دارد؛ بدون شک موبایل با امواج مایکروویو ساخته شده و میتواند اثرات منفی داشته باشد، اما هنوز هیچ مرجع معتبر علمی بهطور قطعی از مضرات موبایل و مودم بر مادران باردار و سقط جنین خبر نداده است.
این متخصص زنان و زایمان کاهش مرگ مادران باردار را مدیون خدمات پزشکی دانست و بیان کرد: تا ۵۰ سال گذشته آمار مرگ مادران هنگام زایمان بسیار قابل توجه بوده است اما اکنون به واسطه افزایش خدمات پزشکی این آمار کاهش شدیدی پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه مردم توقع دارند که مرگ مادران هنگام زایمان هیچگاه اتفاق نیفتد، تشریح کرد: این باور باعث میشود تا هنگام ثبت چنین اتفاقی، مردم اقدام به بزرگنمایی و اغراق در آن کنند؛ فشار خون و مسمومیت هنگام زایمان همواره از دلایلی فرار ناپذیری است که جان زنان باردار را تا هنگام زایمان تهدید میکند؛ ترک این بزرگنمایی نیازمند یک فرهنگ سازی و تغییر در نگرش است.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼