۲۲۲۰۳۴
۱۶۴۵
۱۶۴۵

پس از انتقال جنین، خونریزی طبیعیه؟

خونریزی بعد از انتقال جنین در آی وی اف امری طبیعی و رایج است که البته می تواند در افراد مختلف بسته به شرایط بدنی متفاوت باشد.  

خوشبختانه امروزه تکنولوژی و علم پزشکی پیشرفت بسیار زیادی کرده است و افرادی که دچار ناباروری می شوند می توانند از روش های مختلفی براساس شرایطشان برای باردار شدن استفاده کنند. یکی از روش های بارداری برای این افراد روش ای وی اف می باشد که بسیار رایج است. خبر خوب این است که خیلی از زوج هایی که دارای مشکلات باروری بوده اند توانسته اند با این روش بچه دار شوند. خونریزی بعد از انتقال جنین در آی وی اف امری طبیعی و رایج است که البته می تواند در افراد مختلف بسته به شرایط بدنی متفاوت باشد.

خونریزی بعد از انتقال جنین در روش آی وی اف چگونه است؟
خونریزی در این دوره شکایت بسیار معمول در خانم ها است. در اغلب موارد این خونریزی خیلی خفیف و به رنگ صورتی، قرمز و یا لکه بینی است و برخی از متخصصان علت آن را "خونریزی لانه گزینی" می دانند در بسیاری از موارد این خونریزی کاملا طبیعی و از نشانه های بارداری می باشد. اما در موارد نادر این خونریزی می تواند نشانه ای از پایین بودن هورمون ها برای فاز لوتئال در بارداری باشد در نتیجه باعث پوسته ریزی پوشش آندومتر یا همان دیواره رحم شده و احتمال شروع دوره قاعدگی، حاملگی غیر طبیعی یا سقط جنین نیز وجود دارد.

- هنگامی که رنگ خونریزی روشن است معمولاً هیچ مداخله پزشکی مورد نیاز نیست فقط سطح هورمون ها باید چک شود و اگر میزان پروژسترون در بدن پایین است باید درمان پروژسترون انجام شود.

- در مرحله بعد اگر مشخص شد که خونریزی به دلیل لانه گزینی بوده است که کاملا طبیعی و نشانه ای عالی از جواب دهی این روش می باشد.

- ممکن است شما قبل از این دوره یعنی انتقال جنین شروع به مصرف قرص های پروژسترون تحت نظر پزشک کرده باشید. بنابراین باید به این نکته نیز توجه کنید که پروژسترون می تواند باعث ظریف تر و شکننده تر شدن گردن رحم شده و در نتیجه باعث خونریزی دهانه رحم شود.

- اگر خونریزی به رنگ روشن بود در موارد نادر می تواند به معنی حاملگی خارج رحمی باشد. در این نوع بارداری تخمک و اسپرم در لوله فالوپ، تخمدان و یا هر مکانی غیر از داخل رحم لانه گزینی و رشد می کنند که برای مادر بسیار خطرناک است و به محض تشخیص باید بارداری متوقف شود.

در چه صورت خونریری بعد از انتقال جنین در روش آی وی اف خطرناک است؟
تنها زمانی خونریزی نگران کننده است که سنگین و مثل یک دوره قاعدگی یا بیشتر از آن باشد. این وضعیت می تواند به این معنا باشد که بارداری اتفاق نیفتاده و دوره قاعدگی شروع شده است و یا می تواند یک سقط جنین باشد. همچنین ممکن است در یک بارداری چند قلویی خونریزی بیشتری رخ دهد یا یکی از قل ها از بین برود.

به عنوان مثال در شرح حال یکی از بیماران آمده است که همسر او بعد از انجام روش آی وی اف، دچار خونریزی شدید و بسیار سنگین با لخته بزرگ در حدود سن حاملگی ۸ هفته شده است و آنها فکر می کردند که بارداری ناموفق بوده و متوقف می شود اما سونوگرافی نشان داده بود که حاملگی هنوز هم وجود دارد و قابل دوام است و در ادامه به یک بارداری موفق و یک دختر زیبا، سالم و با هوش منجر شد. بنابراین اگر خونریزی رخ می دهد لزوماً نشان دهنده پایان بارداری نیست در این خانم .فقط یکی از قل ها از بین رفته بود اما همچنان توانست صاحب فرزند شود

در چه صورت باید به پزشک مراجعه کنم؟
اگر خونریزی شدید، به رنگ قرمز روشن یا همراه با اسپاسم یا درد شدید شکم باشد مراقبت های پزشکی مورد نیاز است. در صورت ایجاد درد فقط در یک طرف شکم باز هم ممکن است نشانه ای از حاملگی خارج رحمی باشد که یک وضعیت اورژانس پزشکی است و باید سریعا به یک مرکز اورژانس مراجعه نمایید. در صورت خونریزی به دلیل سقط سایر نشانه های سقط جنین شامل از دست دادن ناگهانی علائم حاملگی مانند تهوع، عبور خون لخته شده و یا توقف حرکات جنین می باشد.

توجه
آزمایشات لازم برای مشخص شد سقط جنین شامل سونوگرافی، چک کردن ضربان قلب جنین و آزمایش خون برای بررسی مقدار هورمون های بارداری است.

سخن آخر
در پایان باید به شما این نکته را بگوییم که روش های مختلف بارداری ممکن است باعث نشانه ها و علائمی شود که شما را نگران کند. بنابراین بهتر است قبل از انجام یک روش به طور کامل در مورد آن مطالعه کرده و با پزشک خود صحبت کنید و نسبت به شرایطی که قرار است ایجاد شود آگاه باشید تا دچار .نگرانی و استرس بی مورد نشوید. همچنین در حین انجام این روش ها باید کاملا به پزشکتان اعتماد داشته باشید

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.