۲۲۳۶۲۲
۲۱۴۶
۲۱۴۶

شرایط رحم اجاره ای، در چه صورت توصیه می شود؟

یکی از درمانهای مدرن نازایی استفاده از رحم اجاره ای است که در آن ارزیابی بالینی و آزمایشگاهی صورت می گیرد.

نظر به اینکه ناباروری باعث ایجاد لطمات و عوارض روحی روانی به زن یا شوهر یا هردو می گردد پزشکان و سایر مسئولین مملکت همیشه در صدد پیدا کردن راهکارهایی منطقی و مردم پسند در جهت بچه دار کردن زوجهای غیرقابل درمان بوده اند تا زندگی این زوجها شاداب تر شود و از طلاق روحی یا رسمی آنها جلوگیری شود .
یکی از درمانهای مدرن نازائی استفاده از رحم اجاره ای است که در موارد زیر مورد استفاده قرار می گیرد.
۱- فقدان رحم(مادر زادی یا اکتسابی )
۲- کوچک بودن بیش از حد رحم
۳- ناهنجاریهای غیر قابل درمان رحم
۴- سقطهای مکرر
۵- وجود یک بیماری خاص در مادر که حاملگی باعث شود آن بیماری طوری تشدید پیدا کند که قابل تحمل نباشد و یا خطر جانی داشته باشد( مثل نارسائی پیشرفته قلب یا دیابت شدید عارضه دار)
۶- عدم ایجاد حاملگی بدنبال چند دوره درمان آی وی اف(IVF)
شرایط فرد اجاره دهنده ی رحم
۱- باید متاهل وجوان باشد
۲- در حال شیر دادن نباشد
۳- از نظر روحی و روانی وجسمی رشد وبلوغ کافی داشته باشد و خانواده اش (همسر وفرزندان) رضایت به اینکار داشته باشند .
۴- فاقد بیماری واگیردارباشد (مثل هپاتیت وایدز که ممکن است به نوزاد منتقل شود )
۵- در حال مصرف داروی خاصی که برای سلامت جنین ممکن است مضر باشد نباشد
۶- اجاره دهنده ی رحم باید حداقل دارای یک فرزند باشد و خودش سرپرست فرزندش باشد. ( در غیر اینصورت دل کندن از نوزادی که در رحمش پرورش یافته خیلی سخت است وچه بسا که نقشه ی تصاحب نوزاد را بکشد ).
۷- هدف اجاره دهنده کارآمد و مثبت ( خیر خواهانه ) باشد وفقط با دید کسب در آمد نگاه نکند .
۸- احساس نکند بدستور شوهرش بخاطر کسب درآمد قربانی شده است .

روش کار
صاحب رحم باتفاق همسرش و زوج صاحب جنین باید چند جلسه مشاوره ی مفصل شوند ( ترجیحا توسط متخصص پزشکی اجتماعی ) تا با آگاهی کامل از نظر حقوقی - پزشکی و اجتماعی اقدام به اینکار کنند . ارزیابی بالینی وآزمایشگاهی(از نظر رد بیماریهای عفونی وتائید سلامت روانی -اجتماعی ) انجام می شود
قراردادی بین صاحبان جنین واجاره دهند ی رحم نوشته می شود که بهتر است با مشورت فردی آگاه (مثل وکیل یا پزشک متخصص اجتماعی) باشد وتمام شرایط در آن ذکر گردد - که مثلا هزینه های جاری ۹ ماه بارداری به عهده کیست؟ هزینه های درمانی قابل پیش بینی (هزینه تولد نوزاد در بیمارستان ) وغیر قابل پیش بینی (هزینه ی بستری حین حاملگی بدلائل مختلف از جمله تهدید به سقط یا خود سقط یا...) به عهده کیست ؟ مبلغ ونحوه ی پرداخت اقساط پول ذکر گردد.در صورت سقط جنین چند در پول پرداخت شود ؟واضح است که صاحب رحم هیچ حق وحقوقی نسبت به فرزند متولد شده ندارد و باید تفهیم شده باشد که او با جنین داخل شکمش هیچگونه وابستگی ژنتیکی ندارد ومادر جنین شخص دیگری است واگر مدعی شود که مثلا چون جنین در رحم من پرورش یافته و من به نوزاد وابستگی عاطفی ومادری پیدا کرده ام نوزاد را به شما نمی دهم و پول دریافتی را بر میگردانم - ادعایش توسط دادگاه باطل اعلام می شود و نوزاد به والدین اصلی تحویل داده می شود .
هزینه ی رحم اجاره ای ( که درواقع هزینه نگهداری وپرورش ۹ ماهه ی جنین در رحم است) توافقی است ومعمولا رقمی بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان است .در صورت امکان بخاطر پیشگیری از بروز بعضی اختلافات بهتر است سعی شود از فامیل رحم اجاره ای را پیدا کرد.
توصیه می شود که والدین اصلی (صاحبان جنین ) کمک به خدمات رفاهی - تغذیه ای- اجتماعی- فکری وروحی صاحب رحم کنند تا نوزادسالمتری به دنیا آید . زیرا اضطراب - افسردگی وسوء تغذیه ی صاحب رحم روی جنین اثرات سوء می گذارد .

مزایا
۱- کاهش آمار طلاق ۲- فرزند تمام خصوصیات ژنتیکی والدین را داراست .

معایب
۱- چون از نظر فرهنگی هنوز مورد قبول اکثریت مردم ایران واقع نشده دید مناسبی نسبت به فرد اجاره دهنده وجود ندارد .۲- امکان سو ء استفاده ی مالی فرد اجاره دهنده وجود دارد . ۳- اغلب اطرافیان اجاره دهنده خصوصا فرزندان وهمسر ش ناراضی هستند .
وقتی دربیمارستان نوزاد متولد شد گواهی تولد نوزاد صادر می شود . والدین آنرا بهمراه قرارداد اجاره رحم به اداره ثبت احوال برده تا شناسنامه ی نوزاد با نام والدین اصلی صادرگردد .قبل از تولد نوزاد میتوان با دادن دارو به زن صاحب جنین او را شیر ده کرد که نوزاد بجای شیر خشک از شیر طبیعی مادرش تغذیه کند.

موضع شرع در رحم اجاره ای
بعضی علما مثل آیت الله روحانی وآیت الله خوئی با استناد به آیه ۲ از سوره مجادله ( که میگوید مادر طفل شخصی است که بچه را به دنیا آورده ) صاحب رحم را مادر کودک میدانند .بعض علمای دیگرمثل آیت الله اردبیلی هردو(صاحب رحم+صاحب جنین) را مادر کودک میدانند . ولی اکثریت علما از جمله آیت الله خمینی با استناد به تکوین نوزاد از تخمک و اسپرم فقط صاحبان جنین را پدر و مادر بچه میدانند .
موضع شرع از جنبه ی اصل کار ( گرفتن رحم اجاره ای ) آیت الله مکارم شیرازی و آیت الله صافی گلپایگانی اینکار را جایزدانسته اند و آقایان آیت الله تبریزی وبهجت وفاضل لنکرانی اجاره ی رحم را جایز نمی دانند .
در ایران قانون برای اینکار تصویب نشده و متقاضیان ، به فتوای علمای شیعه مراجعه کرده و از آنها تقلید می کنند و یا تابع مراکزناباروری بوده و بر اساس دیدگاه آنها عمل می کنند .

وضعیت رحم اجاره ای در دیگر کشورها چگونه است ؟
در اکثر کشورها در حالیکه ( مثل ایران ) قانونی برای آن تصویب نشده اینکار انجام می شود ، در تعداد معدودی کشورها مثل فرانسه ، اتریش ، نروژ ، سوئد، آلمان قانونی تصویب شده که رحم اجاره ای را منع کرده است . در بعضی کشورها ( انگلستان و کانادا ) رحم اجاره ای قانونی ولی رایگان است وپولی بابت اینکار رد و بدل نمی شود . در امریکا بابت این کار ۱۰- ۲۰ هزار دلار پرداخت می شود .

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.